Digitale Bronnen | Volwassenen

Digitale bronnen

In de OBA maak je gratis gebruik van uiteenlopende digitale bronnen. Ook als je geen lid bent. Ben je wel lid? Dan kan je vaak thuis ook de digitale bronnen raadplegen. Selecteer hieronder een categorie of bekijk de A-Z-lijst van digitale bronnen.


Populair

Lees je krant of tijdschrift ook eens digitaal!

Online databank PressReader bevat duizenden kranten en tijdschriften uit meer dan 100 landen en in 60 verschillende talen. Je leest ze in de OBA, maar ook thuis op je mobiel of tablet.

lees meer over PressReader


Kijken & luisteren

 • Luisterboeken lees meer over luisterboeken lenen

  Als lid van de OBA heb je toegang tot duizenden luisterboeken uit de landelijke online Bibliotheek. In een paar stappen lees je ze op je smartphone of tablet. Toegang: binnen en buiten de bibliotheek.

 • Muziekweb zoek in Muziekweb

  Via Muziekweb kun je als OBA-lid kiezen uit ruim 300.000 cd's, 10.000 muziek-dvd's en 300.000 lp's. Toegang: binnen en buiten de bibliotheek

 • Europeana open Europeana

  Europeana is een toegangspoort tot gedigitaliseerde collecties van Europese culturele en wetenschappelijke instellingen. Er zijn bijna 50 miljoen objecten te vinden. Toegang: binnen en buiten de bibliotheek.

 • TelevisieGeheugen ga naar TelevisieGeheugen

  TelevisieGeheugen is Nederlands grootste online naslagwerk voor kinder-, jeugd- en familieseries. Toegang: binnen en buiten de bibliotheek

 • Online erfgoedcollecties ga naar geheugen.delpher.nl

  Op geheugen.delpher.nl vind je schilderijen, tekeningen, foto's, beeldhouwwerken en affiches uit meer dan honderd Nederlandse musea, archieven en bibliotheken. Toegang: binnen en buiten de bibliotheek.


Blader door 17 catalogi van Nederlandse bibliotheken

De website van het samenwerkingsverband van wetenschappelijke, speciale en openbare bibliotheken in Amsterdam en omgeving inclusief de toegang tot de AdamNet Groepscatalogus in WorldCat.

raadpleeg AdamNet


Lezen & literatuur

 • E-books lees meer over e-books lenen

  Als lid van de OBA heb je toegang tot duizenden e-books uit de landelijke online Bibliotheek. In een paar stappen lees je ze op je smartphone of tablet. Toegang: binnen en buiten de bibliotheek.

 • Uittrekselbank Bekijk details

  Ruim 2.700 uittreksels van Nederlandstalige en buitenlandse literatuur en zo'n 360 auteursportretten. Toegang: binnen en buiten de bibliotheek.

 • LiteRom ga naar LiteRom

  Literom bevat recensies van boeken en artikelen over Nederlandse schrijvers en Nederlandstalige en vertaalde jeugdliteratuur. In Literom ook artikelen van (vertaalde) wereldliteratuur. Toegang: binnen...

 • Biografisch Woordenboek van Nederland Bekijk details

  Korte levensbeschrijvingen van personen die in het recente of verre verleden op enigerlei wijze van betekenis zijn geweest in Nederland of in zijn overzeese gebiedsdelen. Ook buitenlanders die zich hier...


Niet gevonden wat je zocht?