Gratis online voor je theorie-examen leren? Het kan bij de OBA!

Hoeveel kilometer per uur mag je in de bebouwde kom? Waar staat een oranje stoplicht nou écht voor? En hoe snel moet je afremmen als er veertig meter voor je een auto tot stilstand komt? De kans is groot dat je zulke vragen gaat tegenkomen in je theorie-examen. Wist je al dat je bij de OBA kunt oefenen voor het theorie-examen voor je auto-, bromfiets- en motorrijbewijs? Kom maar op met die vragen!

Geen paniek als je die verkeersborden, voorrangsregels en signalen niet in je hoofd gestampt krijgt. Theorieboeken kunnen soms wat droog zijn, en dat maakt het extra lastig om alle informatie op te slaan. Gelukkig kun je op Theorie.nl op een makkelijke en overzichtelijke manier oefenen voor je examen. 

ga naar Theorie.nl

Autotheorie leren door te doen

Met de actuele online theorie-examens, die voldoen aan de eisen van het CBR, leer je door te doen. Je krijgt verkeerssituaties voorgelegd waarbij je moet inschatten hoe je het beste kunt handelen. Je leert dus niet door keer op keer dezelfde zinnen te lezen, maar door een beeld te vormen bij de geschetste situatie en je in te leven in de bestuurder van het voertuig. 

Leren van je fouten

De tijd om de vragen te beantwoorden is beperkt. Achteraf kun je ze nog eens nalopen en een toelichting bij alle antwoorden bekijken. Zo weet je niet alleen of je een vraag goed of fout hebt beantwoord, maar ook waarom. Je kunt de grote hoeveelheid verschillende tests zo vaak doen als je wil. Zo leer je van je fouten en heb je voor je het weet je rijbewijs!

Hoe gebruik je Theorie.nl?

Het oefenprogramma van Theorie.nl is gratis toegankelijk in de OBA. Je vindt het op onze pagina met databanken onder de letter ‘t’. Gebruik de speciale link op deze pagina. Je wordt doorgeleid naar een inlogpagina van de Online Bibliotheek. Log hier in met je pasnummer (2200…) en wachtwoord (je geboortedatum, ddmmjjjj).


ga terug naar Digitale bronnen