Vanaf zondagavond 20:00 uur tot maandagochtend 10:00 uur vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats aan ons bibliotheeksysteem. Daardoor kunnen onderdelen van de website, zoals 'Mijn omgeving', tijdelijk beperkt of niet beschikbaar zijn.

PressReader

Online databank PressReader bevat duizenden kranten en tijdschriften uit meer dan 100 landen en in 60 verschillende talen.

Van El Pais en Elle Decoration tot Top Gear, er zitten voor iedereen interessante titels bij. Hoe werkt het?

In de OBA

PressReader is beschikbaar op de computers van de OBA. Je logt in op de computer met je lidnummer en wachtwoord, daarna open je www.pressreader.com. Je kunt direct beginnen met het lezen van kranten en tijdschriften. 

Ben je nog geen lid van de OBA en nieuwsgierig naar PressReader? Koop dan een internettegoedbon bij de servicebalie en voer deze gegevens in op een computer van de OBA. Doorloop vervolgens bovengenoemde stappen. 

Thuis of onderweg

Het is ook mogelijk om de kranten en tijdschriften uit PressReader thuis of onderweg te lezen. Nadat je via het wifi-netwerk van de OBA de PressReader-site of -app hebt geopend, kan je een week lang overal alle kranten en tijdschriften lezen en downloaden.

  • Laptop: log in op het wifi-netwerk van de OBA, open www.pressreader.com. Je kunt direct beginnen met het lezen van kranten en tijdschriften.
  • Smartphone of tablet: log in op het wifi-netwerk van de OBA, open www.pressreader.com. Je kunt direct beginnen met het lezen van kranten en tijdschriften. Je kunt ook de PressReader-app downloaden (iOS | Android | Windows) en zowel op de site als in de app een eigen account aanmaken.

naar PressReader


Leestips voor PressReader

top 10 digitale kranten en tijdschriften

Duizenden internationale kranten en tijdschriften uit meer dan 100 landen en in 60 verschillende talen - het aanbod binnen PressReader is overweldigend. Om je een eindje op weg te helpen, hebben we een aantal interessante suggesties voor je op een rijtje gezet.

bekijk hier een overzicht van alle leestips voor PressReader