OBA-vestigingen gesloten

Alle vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. De sluiting van publieke locaties is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

E-books te vinden via onze catalogus

.

Via de catalogus van de OBA kun je e-books vinden. Links van het zoekveld kies je voor e-books. Vervolgens kun je op auteur, titel of onderwerp zoeken. Een voorbeeld met e-books van Hella Haasse vind je hier .

Gutenberg
De Gutenberg titels in de catalogus zijn te herkennen aan het icoontje e-books met de tekst E-boek en de afbeelding Project Gutenberg. Deze zijn te vinden in de landelijke zoekoptie in onze catalogus. Gutenberg titels vallen niet meer onder het auteursrecht. Deze titels zijn te downloaden in diverse formats. Dit varieert per titel. Soms is voor het lezen bepaalde software nodig. Deze software is via diverse sites gratis te verkrijgen. De Gutenberg titels blijven uw eigendom na het downloaden.

Er zijn ruim 51.000 Gutenberg titels, waarvan het grootste deel Engelstalig is. Begin 2016 zijn er 724 Nederlandstalige titels beschikbaar. Veel van deze titels zijn uitgegeven in de 19e en begin 20e eeuw, vaak nog in de oude spelling.

Toegang: voor iedereen, zonder extra inlog.