E-books

Als lid van de OBA heb je toegang tot ruim 15.000 e-books. Handig voor op vakantie, op weg naar je werk of gewoon thuis. In een paar simpele stappen lees je ze op iPhone, tablet of e-reader.

Van literatuur tot chicklit, historische romans en thrillers, in de landelijke e-bookcollectie zit voor elk wat wils. Je kunt iedere drie weken tot wel 10 e-books tegelijk lenen. Terugbrengen hoeft niet, je kunt ze zelfs onbeperkt verlengen. De e-bookcollectie wordt daarnaast regelmatig aangevuld. Er is dus steeds weer iets nieuws te ontdekken.

Ook voor kinderen

Van voorleesboeken voor peuters tot spannende verhalen voor young adults, voor elke leeftijd zijn de leukste e-books beschikbaar. Daarnaast vind je ook een heleboel informatieve boeken voor de jeugd en zelfs Engelse romans.

Hoe werkt het?

Om toegang te krijgen tot de e-bookcollectie maak je met je lidnummer/pasnummer een account aan op bibliotheek.nl. Daarna heb je meteen toegang tot de collectie. Voor veelgestelde vragen, uitgebreide handleidingen en tutorials over het lenen en lezen van e-books kan je hier terecht.

E-books eregalerij

Naast het landelijke aanbod van e-books waar je als OBA-lid toegang toe hebt, is er de E-books eregalerij. Deze eregalerij bevat zesentwintig klassiekers uit de Nederlandstalige literatuur, zoals Max Havelaar van Multatuli. Al deze e-books worden verrijkt met achtergrondinformatie zoals een handschrift van de auteur of een filmpje.

Nog geen lid?

Ben je nog geen lid van de OBA en wil je wel e-books lenen? Meld je dan online aan en kom naar één van de vestigingen van de OBA.