OBA-vestigingen gesloten

Alle vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. De sluiting van publieke locaties is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

E-books

E-books lenen bij de OBA

Als lid van de OBA heb je toegang tot ruim 28.000 e-books uit de landelijke e-bookcollectie. In een paar stappen lees je ze op smartphone, tablet of e-reader.

Download de gratis app voor tablet of smartphone:

Ga voor veelgestelde vragen, uitgebreide handleidingen en tutorials over het lenen en lezen van ebooks via de E-books-app naar onlinebibliotheek.nl.


Hoe werkt het?

e-books hoe werkt het

Als OBA-lid leen je iedere drie weken 10 e-books. Registreer je op onlinebibliotheek.nl met je pasnummer (dat begint met 220000) en je wachtwoord (geboortedatum: ddmmjjjj), download de app en lezen maar!

De collectie

landelijke e-bookcollectie

Van literatuur tot chicklit, historische romans en thrillers, in de landelijke e-bookcollectie zit voor elk wat wils. Er worden regelmatig nieuwe titels toegevoegd.

E-books voor kinderen

e-books jeugd en jongeren

Van voorleesboeken voor peuters, informatieve boeken voor spreekbeurten en spannende verhalen voor tieners, voor elke leeftijd zijn e-books beschikbaar.


Top 10 | E-books van nu

Bekijk alvast een video met meer uitleg over het lenen van e-books:

Lezen op je tablet of smartphone

Lezen op je e-reader