Huis van alle Talen

Welkom bij het Huis van Alle Talen, een initiatief van de OBA om de diversiteit van alle talen en culturen die Amsterdam rijk is te vieren. Dat doen we met boeken, verhalen, activiteiten en ontmoetingen. Van straattaal tot Roemeens, van urban dance tot Turkse concerten, je vindt het allemaal in het huis van alle talen.

Ontdek de internationale boekencollectie in OBA Oosterdok, of bezoek een van de vele locaties in de stad waar onze partners hun collecties en programma’s aanbieden. Kom je ook een keer langs?


Verhalen

De vrijheid om verschillen te vieren

Waar komen we vandaan en waar gaan we naartoe? De antwoorden op bestaansvragen zijn vaak vervlochten met het verleden, heden en de toekomst. Daarin ziet Salih Türker, directeur van Stichting Diversiteitsland, een sleutel om de verbinding tussen bevolkingsgroepen te versterken. Met Instituut voor de Vrijheid deelt hij een kristalheldere boodschap: ontmoet en verbind elkaar, herdenk en vier.

lees het verhaal van Salih Türker

Verborgen zwarte geschiedenis onder de loep

In Amsterdam Oost staat een zolder vol schatten uit het verleden, die samen historie vanuit zwarte perspectieven vertellen. Verhalen van zwarte verzetsstrijders, pioniers en denkers die vaak nog ontbreken in de geschiedenisboeken. Het zijn de vruchten van The Black Archives, een historisch archief en platform voor bredere perspectieven, waar medeoprichter Miguel Heilbron met passie over vertelt.

lees het verhaal van Miguel Heilbron

Gender en seksualiteit als kleurrijke horizon

Geaardheid en gender als verdieping, uitingsvorm maar ook kunst: IHLIA is het resultaat van verschillende zoektochten naar antwoorden, die eindigden op een kruispunt voor ontmoeting. Een wereld van kennis en verhalen is zichtbaar gemaakt. Taalwonder Connie van Gils en historicus Wilfred van Buuren streven naar het verzamelen, ontsluiten en toegankelijk houden van deze bijzondere collecties.

lees het verhaal van Connie van Gils

Leestips

Partners