Leesclubs

Alle boekliefhebbers verzamelen!

Herken je dat? Je hebt net een boek gelezen, maar je bent er nog niet klaar mee. Dat ene personage blijft in je hoofd hangen... Hoe zit het nou met dat open einde? En hoe zou de verfilming van dit boek zijn? Kortom, je wilt er graag nog over doorpraten. Dat kan! Je kunt namelijk lid worden van een leesclub. Met een leesclub lees je met een groepje mensen in een bepaald tijdsbestek steeds allemaal hetzelfde boek. Na afloop spreek je ergens af om het boek te bespreken. 


Word lid van een leesclub van de OBA

Heb je interesse in één van de thematische leesclubs van de OBA? Meld je dan meteen aan voor de Literaire leesclub of de Leesclub Amsterdam via het formulier. We nemen contact met je op om zo een passende groep, tijd en locatie te vinden. Meedoen aan een leesclub is gratis voor OBA-leden.

Literaire leesclub

In een literaire leesclub worden zowel nieuwe als oudere titels en klassiekers gelezen. Van Grand Hotel Europa van Ilja Leonard Pfeijffer, tot Van de koele meren des doods van Frederik van Eeden.

naar de keuzelijst van literaire titels (pdf)

meld je aan voor de leesclub literatuur

Leesclub Amsterdam

Lees je graag over de stad Amsterdam, sluit dan aan bij deze leesclub. Wij bieden keuze uit romans en informatieve titels. De OBA heeft bovendien een speciale collectie over Amsterdam.

naar de keuzelijst titels over Amsterdam (pdf)

meld je aan voor de leesclub Amsterdam

Heb je al een leesclub?

De OBA ondersteunt bestaande leesclubs graag, alle leden van een groep (max. 7 personen) moeten wel lid zijn van de OBA. 

  • De OBA levert speciale koffers aan leesclubs. Je maakt eerst de keuze voor een boek uit de literaire leeslijst of je kiest titels uit de OBA-keuzelijst Amsterdam. Je ontvangt 7 exemplaren van de gekozen titels. 
  • De OBA biedt daarnaast leesclubs de mogelijkheid om gratis gebruik te maken van een ruimte in OBA Oosterdok (incl. een kopje koffie of thee) voor hun bijeenkomsten. 
  • Goed om te weten, de OBA biedt vaak meerdere vormen van een titel aan: grootletter uitgave, luisterboek en e-book.

naar het aanvraagformulier voor boekenkoffers en ruimtes in OBA Oosterdok

Heb je vragen? Stuur dan een mailtje naar leesclubs@oba.nl