Meld je aan voor de online leesclub van de OBA

Heb je zin om je aan te sluiten bij een online leesclub? Dat kan nu heel gemakkelijk via de OBA. Meedoen is gratis. Het enige wat je nodig hebt is een geldige OBA-pas en een smartphone, tablet of computer.

Hoe werkt het?

De OBA brengt mensen samen in groepen van maximaal 7 personen. In principe spreek je af om samen 7 e-books te lezen. Zo komt iedereen aan de beurt. Wij begeleiden de eerste online-bijeenkomst. Hierin stellen de deelnemers zich aan elkaar voor en worden de data van de bijeenkomsten en de volgorde van de te lezen boeken vastgesteld. De volgende bijeenkomsten regelen jullie zelf. Degene die het boek heeft uitgekozen is de gespreksleider en zorgt ervoor dat iedereen aan de beurt komt.

Voor de Online Leesclub van de OBA maken we gebruik van het programma Jitsi.Meet. Lees hier meer over hoe Jitsi werkt.

Heb je vragen? Mail ze naar leesclubs@oba.nl of bel 020-5230590.

meld je aan voor de Online Leesclub van de OBA


Duizenden e-books om uit te kiezen

Je hebt keuze uit ruim 34.000 e-books die je leest via de online Bibliotheek app. Deze e-books zijn altijd beschikbaar, elke week komen er nieuwe titels bij. Download de app en zoek alvast een boek uit dat je wilt lezen. Kijk voor meer informatie over de online Bibliotheek app op oba.nl/ebooks.

Inspiratie nodig? Medewerkers van de OBA delen regelmatig tips in blogs en actuele leeslijstjes op oba.nl/tips.

Top 10 Moderne romans voor leesclubs


5 tips voor online leesclubs

5 tips voor online leesclubs

Leuk een online leesclub, maar waar heb je het dan precies met elkaar over? En waar haal je betrouwbare informatie vandaan? We geven je vijf tips waarmee je online leesclub een vliegende start maakt.

lees onze tips voor een succesvolle online leesclub