Leeskringen - meer informatie

Leest u graag en lijkt het u leuk en inspirerend om over boeken die u leest met anderen van gedachten te wisselen? Sluit u dan aan bij een leeskring. Dit is gratis, zolang u lid bent van de OBA.

Leeskringen worden georganiseerd in alle regio’s van de stad, bij veel van de 26 vestigingen van de OBA. Op deze pagina leest u alles over de verschillende leeskringen van de OBA. Heeft u nog vragen, stel ze aan leeskringen@oba.nl

Als u zich aanmeldt zoeken wij een geschikte locatie voor u en kunt u zich aansluiten bij een groep met mensen met dezelfde interesse. Men kan zich natuurlijk ook als complete leeskring aanmelden. 

Welke uitgave wilt u gebruiken?


Naast het boek in gewone druk, zijn er ook andere gedrukte of digitale uitgaven van een titel beschikbaar. Zoals een grootletteruitgave, Audiolezen en Daisy Rom en andere vormen als een e-book of een luisterboek.

Naast het gebruik van de OBA collectie, verzorgt OBA voor deelnemers van leeskringen een leestafel of ruimte om de bijeenkomst te houden. Afhankelijk van het soort leeskring, biedt de OBA ook advies bij bijvoorbeeld het samenstellen van een eigen leeslijst en het organiseren van de boekbespreking.

Bronnen ter inspiratie

Activiteiten voor lezers, jaarkalender