OBA Leeskringen

De thema's:

Literaire Leeskring

In een literaire leeskring worden zowel nieuwe als oudere titels en klassiekers gelezen. Van Grand Hotel Europa van Ilja Leonard Pfeijffer, tot Van de koele meren des doods van Frederik van Eeden. 


 

Leeskring filosofie

Wil je meer lezen over stromingen in de filosofie en bekende filosofen? Dan is de leeskring filosofie wellicht iets voor jou. Voor deze leeskring bestaat de collectie uit romans en informatieve titels van bijvoorbeeld Michel Foucault en Spinoza.

 

Leeskring Amsterdam

Lees je graag over de stad Amsterdam, sluit dan aan bij deze leeskring. Wij bieden keuze uit romans en informatieve titels. De OBA heeft bovendien een speciale collectie over Amsterdam, die grotendeels geplaatst is op de 3e etage van de OBA Oosterdok, een ander deel staat in het magazijn, maar is via onze catalogus te vinden. Deze collectie is ter inzage.

Ik wil me aanmelden voor een leeskring

Aanmelden voor een bestaande OBA-leeskring kan via onderstaand formulier. De OBA neemt contact met je op om zo een passende groep, tijd en locatie te vinden.

Ik heb al een leeskring of boekenclub

De OBA ondersteunt leeskringen en boekenclubs graag, alle leden van een groep (max. 7 personen) dienen wel lid te zijn van de OBA. 

  • Wil je literatuur lezen met je groep? Kijk voor de beschikbare titels op de literaire leeslijst. De boeken worden geleverd in een koffertje met 7 exemplaren. Meld je aan via onderstaand formulier. Wij nemen daarna contact met je op. 
  • Voor de thema's Filosofie en Amsterdam kun je titels kiezen van de OBA keuzelijsten Filosofie en Amsterdam. Je ontvangt 7 exemplaren van de gekozen titels. Meld je aan via onderstaand formulier. Wij nemen daarna contact met je op. 
  • De OBA biedt gratis ruimte en een kopje koffie of thee voor leeskringen aan in OBA Oosterdok. Vul het formulier in voor de aanvraag van de ruimte. 
  • De OBA biedt vaak meerdere vormen van een titel aan: grootletter uitgave, luisterboek en e-book.