Online aanbod voor jeugd en jongerenLezen & luisteren

e-books en luisterboeken

leen e-books voor de OBA

Als lid van de OBA heb je toegang tot duizenden e-books en luisterboeken uit de landelijke online Bibliotheek. In een paar stappen lees je ze op je smartphone, tablet of e-reader.

De Waanzinnige Podcast

De Waanzinnige Podcast

In De Waanzinnige Podcast vertellen kinderen van 6 tot 12 jaar over hun lievelingsboeken. Kinderen zijn de baas; zij kiezen boeken uit die ze zelf hebben gelezen.

Poëzie komt tot leven met Wolk

Gedichten willen niet altijd in boeken wonen. Soms vliegen ze vrij rond. Met Wolk kun je ze zien en lezen. Zo sta je ineens in een wolk van poëzie! Ontdek Wolk! De AR-app van de Bibliotheek die gedichten tot leven brengt.

ga naar oba.nl/wolkSchool & studie

Oefenen voor school

maak gebruik van Junior Einstein als lid van de OBA

Met Junior Einstein oefen je thuis met rekenen, taal, verkeer, tafels, aardrijkskunde, begrijpend lezen, geschiedenis, topo en nog veel meer.

Yoleo maakt lezen leuk

Yolea, makkelijk lezen online oefenen

Met Yoleo lees je (met een beetje hulp) makkelijk de leukste online boeken. En dat gewoon thuis! Door een account aan te maken en in te loggen met je OBA-abonnement.

Werkstuk & spreekbeurt

Zoek je betrouwbare informatie voor je werkstuk of spreekbeurt? De landelijke bibliotheek heeft handige informatie per onderwerp op een rij gezet.

Lezen voor de lijst

Boeken lenen voor je lijst kan natuurlijk ook online! Check eerst even welk leesniveau je hebt en duik dan in onze collectie e-books en luisterboeken. Handig hoor.

Uittrekselbank

Uittrekselbank

In de uittrekselbank vind je handige uittreksels van Nederlandstalige én buitenlandse literatuur en een heleboel auteursportretten.

Theorie-examens rijbewijzen

ga naar Theorie.nl

Met Theorie.nl kun je op een makkelijke, overzichtelijke manier oefenen voor je theorie-examen auto, bromfiets en motor. De examens zijn actueel en conform de CBR-wijze.