Online aanbod voor volwassenen

Online aanbod voor volwassenen


Gratis online cursussen

Ben je lid van de OBA? Dan kan je vanaf nu gratis gebruik maken van interessante online cursussen en trainingen.

bekijk het aanbod en meld je meteen aan

E-books en luisterboeken

lees verder over e-books en luisterboeken lenen

Als lid van de OBA heb je toegang tot de Online Bibliotheek-app, waarin je duizenden e-books en luisterboeken vindt. Hulp nodig? Onze klantenservice staat voor je klaar!

Podcasts

bekijk het overzicht van podcasts

Gek op boeken en benieuwd naar de verhalen achter de werken of nieuwe aanbevelingen? Deze podcasts zijn je beste vriend.

Nieuw: de online leesclub

Lezen is leuk, maar samen lezen is nog veel leuker! De OBA organiseert al jaren leesclubs en doet dat vanaf nu ook online. In deze tijden van corona is de online leesclub een veilig alternatief om toch met een groep mensen bij elkaar te komen.

lees meer over de online leesclub van de OBA

TijdschriftenBieb

De TijdschriftenBieb is een tijdelijke gratis app voor iedereen die lid is van de OBA. Met deze app lees je de leukste tijdschriften op je mobiel of tablet. Van Happinez tot Autoweek, er zit voor iedereen wat bij.

Internationale kranten en tijdschriften

Online databank PressReader bevat duizenden kranten en tijdschriften uit meer dan 100 landen en in 60 verschillende talen. Je leest ze in de OBA, maar ook thuis op je mobiel of tablet.


Online oefenen

online oefenen bij de OBA

Thuis oefenen met taal, rekenen, inburgeren en computeren? Dat kan allemaal. Wil je weten wat je allemaal kan oefenen? Neem een kijkje op onze speciale pagina.

wijzer.amsterdam

Stel je vraag aan wijzer.amsterdam. We bieden betrouwbare ondersteuning bij vragen over digitaal en online.

Informatiepunt Digitale Overheid

lees meer over het Informatiepunt Digitale Overheid

Heb je vragen over de Digitale Overheid? Kom dan naar het telefonische spreekuur van het Informatiepunt Digitale Overheid. Databanken voor thuis

Kranten, boeken & tijdschriften

Online databank Delpher

In Delpher vind je miljoenen gedigitaliseerde teksten uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften. Je kunt bijvoorbeeld op zoek naar een krant uit je geboortejaar.

Bezoek musea online

Europeana - Gezicht op het Noordeinde te Volendam door George Sherwood Hunter

Verken miljoenen kunstwerken, artefacten, boeken, video's en geluiden uit meer dan 3500 musea, galerijen, bibliotheken en archieven in Europa!

Theorie-examens rijbewijzen

ga naar Theorie.nl

Met Theorie.nl kun je op een makkelijke, overzichtelijke manier oefenen voor je theorie-examen auto, bromfiets en motor. De examens zijn actueel en conform de CBR-wijze.