Online aanbod voor volwassenen

Online aanbod voor volwassenen


E-books en luisterboeken

lees verder over e-books en luisterboeken lenen

Als lid van de OBA heb je toegang tot de Online Bibliotheek-app, waarin je duizenden e-books en luisterboeken vindt. Hulp nodig? Onze klantenservice staat voor je klaar!

Podcasts

bekijk het overzicht van podcasts

Gek op boeken en benieuwd naar de verhalen achter de werken of nieuwe aanbevelingen? Deze podcasts zijn je beste vriend.

Nieuw: de online leesclub

Lezen is leuk, maar samen lezen is nog veel leuker! De OBA organiseert al jaren leesclubs en doet dat vanaf nu ook online. In deze tijden van corona is de online leesclub een veilig alternatief om toch met een groep mensen bij elkaar te komen.

lees meer over de online leesclub van de OBA

TijdschriftenBieb

De TijdschriftenBieb is een tijdelijke gratis app voor iedereen die lid is van de OBA. Met deze app lees je de leukste tijdschriften op je mobiel of tablet. Van Happinez tot Autoweek, er zit voor iedereen wat bij.

Internationale kranten en tijdschriften

Online databank PressReader bevat duizenden kranten en tijdschriften uit meer dan 100 landen en in 60 verschillende talen. Je leest ze in de OBA, maar ook thuis op je mobiel of tablet.


Online oefenen

online oefenen bij de OBA

Thuis oefenen met taal, rekenen, inburgeren en computeren? Dat kan allemaal. Wil je weten wat je allemaal kan oefenen? Neem een kijkje op onze speciale pagina.

wijzer.amsterdam

Stel je vraag aan wijzer.amsterdam. We bieden betrouwbare ondersteuning bij vragen over digitaal en online.

Informatiepunt Digitale Overheid

lees meer over het Informatiepunt Digitale Overheid

Heb je vragen over de Digitale Overheid? Kom dan naar het telefonische spreekuur van het Informatiepunt Digitale Overheid. 


Livestreams terugkijken

Boeklancering Noodzakelijke gesprekken van Mounir Samuel

Noodzakelijke gesprekken - reflecties op een nieuwe wereld (Uitgeverij Jurgen Maas) bevat vijftien spraakmakende interviews over de grote vragen van deze tijd. Daarin gaat Mounir geen ongemakkelijk thema of maatschappelijke uitdaging uit de weg. Of het nu leven in quarantaine, de klimaatcrisis, de Black Lives Matter-beweging, gender, de zorg, het onderwijs, God en religie, politieke representatie, feminisme, intimiteit, depressie, het ouderschap of de verwerking van verlies betreft. Met een scherpe pen destilleert Mounir samen met zijn gesprekspartners een nieuwe wereld.

Noodzakelijke gesprekken met: Nazmiye Oral * Imane Nadif * Glenn Helberg * Marte Boneschansker * Laura Polder * Petra Stienen * Moataz Rageb * Dina El Filali * Martijn Kamphorst * Meral Polat * Rachel Rumai Diaz * Joost Röselaers * Hasna El Maroudi * Shishani Vranckx * Sahar Shirzad

OBA Studio

OBA Studio is een nieuwe, gratis online mogelijkheid om vanuit huis te genieten van programma's van de OBA. Bekijk de playlist op het YouTube-kanaal van de OBA voor de planning.

Cinema Literair

In samenwerking met filmcriticus Gawie Keyser en De Groene Amsterdammer legt de OBA iedere maand de rode loper uit voor literatuur- en filmfanaten. In de talkshow bespreekt Gawie boek en film met een spraakmakende gast.

Poetry Night 2021

Poetry Night Amsterdam is terug! In deze vierentwintigste editie komt uiteenlopend dichttalent aan bod en brengt stadsdichter Gershwin Bonevacia nieuwe namen onder de aandacht.Databanken voor thuis

Kranten, boeken & tijdschriften

Online databank Delpher

In Delpher vind je miljoenen gedigitaliseerde teksten uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften. Je kunt bijvoorbeeld op zoek naar een krant uit je geboortejaar.

Bezoek musea online

Europeana - Gezicht op het Noordeinde te Volendam door George Sherwood Hunter

Verken miljoenen kunstwerken, artefacten, boeken, video's en geluiden uit meer dan 3500 musea, galerijen, bibliotheken en archieven in Europa!

Theorie-examens rijbewijzen

ga naar Theorie.nl

Met Theorie.nl kun je op een makkelijke, overzichtelijke manier oefenen voor je theorie-examen auto, bromfiets en motor. De examens zijn actueel en conform de CBR-wijze.