OBA-vestigingen gesloten

Alle vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. De sluiting van publieke locaties is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

Podcasts

OBA tipt: Podcasts over boeken

Gek op lezen en boeken en benieuwd naar de verhalen achter de werken? Of zin in literatuur maar ook nog andere klusjes op je to do list? Deze podcasts zijn je beste vriend!

Boeken FM

podcast boeken fm

I.s.m. uitgeverij Das Mag verzorgt De Groene Amsterdammer een literatuurpodcast: Boeken FM. Iedere maand bespreken Ellen Deckwitz en Joost de Vries onder leiding van Peter Buurman een actueel, relevant of ijzersterk boek.

De Grote Vriendelijke Podcast

grote vriendelijke podcast

Een podcast over kinderboeken, voor grote mensen. Gemaakt door kinderboekrecensenten Jaap Friso (JaapLeest.nl) en Bas Maliepaard (Trouw).

De Poëziepodcast

poëziepodcast

De Poëziepodcast wordt gemaakt door Daan Doesborgh. Elke maand ontvangt hij één dichter, met twee gedichten: een van zichzelf en een van iemand anders.
 

New Yorker Fiction

new yorker fiction

In deze (engelstalige) podcasts lezen wereldberoemde schrijvers korte verhalen uit de New Yorker uit, om die vervolgens haarfijn te bespreken en analyseren.

Lees dees

podcast lees dees

In Lees dees bespreekt Anton de Goede maandelijks een bijzonder boek uit de twintigste eeuw met journalisten, vertalers, lezers en critici.

Ondercast

ondercast podcast

Ondercast is een literaire podcast: een luisterboekvariant van een literair tijdschrift: elke maand ruim een uur proza, poëzie, toneelteksten, interviews en meer.
 


BibliotheekCast

podcast

Vanaf nu kun je luisteren naar de podcast van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland. De eerste aflevering gaat over voorlezen. In de andere podcasts hoor je meer over leesplezier, laaggeletterdheid, nepnieuws en veilig online gaan.

OBA Live

Theodor Holman presenteert elke 3 weken OBA Live vanuit de OBA aan het Javaplein. De uitzendingen zijn gratis bij te wonen en achteraf te beluisteren als podcast.

Volksvlijt

Van 12 april 2016 tot 31 augustus 2016 stond de OBA in het teken van Volksvlijt 2056, een tentoonstelling over het droomleven van de Metropool Amsterdam.

Cinema Literair

In Cinema Literair kunnen bezoekers aan het literaire filmtheater van de OBA Oosterdok zich opmaken voor fijne avonden gevuld met spannende boeken en films en discussies over actuele onderwerpen.

De Waanzinnige Podcast

lees meer over De Waanzinnige Podcast

In De Waanzinnige Podcast vertellen kinderen van 6 tot 12 jaar over hun lievelingsboeken. Kinderen zijn de baas; zij kiezen de boeken zelf uit die ze zelf hebben gelezen.