Alle 27 vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. De sluiting is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

Salonmuziek

De OBA bezit een omvangrijke collectie bladmuziek met Salonmuziek voor diverse bezettingen. De collectie is grotendeels opgebouwd uit schenkingen. Met name de collectie van Huib Matthijssen heeft bijgedragen tot de huidige omvang van ca. 2000 titels. Deze bladmuziek is niet te leen, maar kan wel worden gekopieerd. Vraag ernaar bij het inlichtingenbureau op de muziekafdeling van OBA Oosterdok.

In de zoekmachine van de bibliotheek is de bladmuziek via de titel of de componist te vinden. Type de naam in het zoekvenster, enter, klik vervolgens aan de linkerzijde bij Verfijnen, op bladmuziek. U kunt ook in onze zoekmachine zoeken, maar u kunt ook de collectie opvragen. Type dan in het zoekvenster een letter, bijvoorbeeld ‘a’ of de componistennaam of titel en klik dan, bij verfijningen op Onderwerp op 'Salonmuziek' en er verschijnt een lijst met treffers.

Heeft of zoekt u nadere informatie dan kunt u mailen naar Gerdy Molenaar, g.molenaar@oba.nl

Bladmuziek gratis op te vragen uit het OBA-magazijn

Alle bladmuziek die zich in het OBA magazijn bevindt, kan gratis opgevraagd worden via een aanvraagformulier dat te vinden is onderaan elke pagina van de OBA-website of via deze link.

Indien materiaal  uit het OBA magazijn aangevraagd wordt via de knop “reserveren” worden hiervoor kosten in rekening gebracht.