Tips

Tips van de OBA

Ben je op zoek naar een mooi boek, een nieuwe serie of goede film? Bekijk de tips van de OBA. Boekenblogs over persoonlijke favorieten, de beste boeken van prijswinnaars en inspirerende lijstjes – je vindt het allemaal op deze pagina!

Nieuw in de collectie

bekijk nog meer leestips van de OBA

Boekenblogs

bekijk de blogs van de OBA

Niet alleen medewerkers van de OBA, maar ook gastbloggers delen hun persoonlijke favorieten op het OBA-blog.

Bekroonde boeken

bekijk de literaire prijswinnaars

Op deze pagina vind je een selectie van boeken die een literaire prijs hebben gewonnen (of werden genomineerd) en bij de OBA te leen zijn.

Leeslijstjes

Top 10

Neem een duik in de collectie van de OBA en laat je inspireren door onze thematische top 10's en andere handige leeslijstjes voor jong en oud!


Boekverfilmingen | Cinema Literair

Dit najaar: films van 3 Franse grootheden in high definition

Op het grote scherm van het OBA Theater en in high definition vertoont Cinema Literair dit najaar de films Madame Bovary van Claude Chabrol, The Name of the Rose van Jean-Jacques Annaud en Lancelot du Lac van Robert Bresson. Speciale gasten schuiven vooraf aan in de talkshow van presentator Gawie Keyser om boek en film te bespreken, gevolgd door een vertoning van de gekozen film.

Luister de podcast
In de podcast van Cinema Literair bespreekt Gawie Keyser steeds een verfilmd literair werk. Leen één van de boeken uit de Cinema Literair leeslijst en luister naar de bijpassende podcast voor achtergrondinformatie en mooie inzichten.

Cinema Literair leeslijst

Gek op lezen en boeken en benieuwd naar de verhalen achter de werken? Of zin in literatuur maar ook nog andere klusjes op je to do list?