De OBA is alleen open op afspraak voor de OBA Bestelservice en activiteiten. Binnen lopen zonder afspraak kan nog niet door de coronamaatregelen van de overheid. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

Tips

Tips van de OBA

Ben je op zoek naar een mooi boek, een nieuwe serie of goede film? Bekijk de tips van de OBA. Boekenblogs over persoonlijke favorieten, de beste boeken van prijswinnaars en inspirerende lijstjes – je vindt het allemaal op deze pagina!


Populaire films en series gebaseerd op een boek

Heb je ook zo genoten van de prachtige serie I.M. en seizoen 4 van The Crown? Of heb je de series Bridgerton en Dickinson al verslonden? Misschien kijk je liever naar de spannende avonturen van Lupin of The Outsider. Hoe dan ook, een goede boekverfilming is de perfecte vorm van escapisme tijdens de lockdown. En het kan ook inspiratie zijn om weer eens te gaan lezen. Bekijk onze leestips op basis van de meest populaire films en series van dit moment en reserveer een boek.

Boekenblogs

bekijk de blogs van de OBA

Niet alleen medewerkers van de OBA, maar ook gastbloggers delen hun persoonlijke favorieten op het OBA-blog.

Bekroonde boeken

bekijk de literaire prijswinnaars

Op deze pagina vind je een selectie van boeken die een literaire prijs hebben gewonnen (of werden genomineerd) en bij de OBA te leen zijn.

Leeslijstjes

Top 10

Neem een duik in de collectie van de OBA en laat je inspireren door onze thematische top 10's en andere handige leeslijstjes voor jong en oud!


Boekverfilmingen | Cinema Literair

In samenwerking met filmcriticus Gawie Keyser en De Groene Amsterdammer legt de OBA iedere maand de rode loper uit voor literatuur- en filmfanaten. In de talkshow Cinema Literair bespreekt Gawie boek en film met een spraakmakende gast.

Luister de podcast
In de podcast van Cinema Literair bespreekt Gawie Keyser steeds een verfilmd literair werk. Leen één van de boeken uit de Cinema Literair leeslijst en luister naar de bijpassende podcast voor achtergrondinformatie en mooie inzichten.

Cinema Literair leeslijst

Gek op lezen en boeken en benieuwd naar de verhalen achter de werken? Of zin in literatuur maar ook nog andere klusjes op je to do list?