Tips

Tips van de OBA

Ben je op zoek naar een mooi boek, een nieuwe serie of goede film? Bekijk de tips van de OBA. Boekenblogs over persoonlijke favorieten, de beste boeken van prijswinnaars en inspirerende lijstjes – je vindt het allemaal op deze pagina!

Boekenblogs

bekijk de blogs van de OBA

Niet alleen medewerkers van de OBA, maar ook gastbloggers delen hun persoonlijke favorieten op het OBA-blog.

Bekroonde boeken

bekijk de literaire prijswinnaars

Op deze pagina vind je een selectie van boeken die een literaire prijs hebben gewonnen (of werden genomineerd) en bij de OBA te leen zijn.

Leeslijstjes

Top 10

Neem een duik in de collectie van de OBA en laat je inspireren door onze thematische top 10's en andere handige leeslijstjes voor jong en oud!


Boekverfilmingen | Cinema Literair

In samenwerking met filmcriticus Gawie Keyser en De Groene Amsterdammer legt de OBA iedere maand de rode loper uit voor literatuur- en filmfanaten. In de talkshow Cinema Literair bespreekt Gawie boek en film met een spraakmakende gast.

Luister de podcast
In de podcast van Cinema Literair bespreekt Gawie Keyser steeds een verfilmd literair werk. Leen één van de boeken uit de Cinema Literair leeslijst en luister naar de bijpassende podcast voor achtergrondinformatie en mooie inzichten.

Cinema Literair leeslijst

Gek op lezen en boeken en benieuwd naar de verhalen achter de werken? Of zin in literatuur maar ook nog andere klusjes op je to do list?