Op dit moment vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats aan ons bibliotheeksysteem. Daardoor kunnen onderdelen van de website, zoals 'Mijn omgeving', tijdelijk beperkt of niet beschikbaar zijn.

Bekroonde boeken

Bekroonde boeken in de OBA

Op deze pagina vind je een selectie van boeken die een literaire prijs hebben gewonnen (of werden genomineerd) en bij de OBA te leen zijn.

The Man Booker Prize

Libris Literatuur Prijs

Boekenbon Literatuurprijs

De Grote Poëzieprijs

Winnaar Prijs van de Jonge Jury 2023

  • Cis Meijer Game on

    Vijf vrienden krijgen een uitnodiging om deel te nemen aan een populair YouTube-spel. Als één van hen spoorloos verdwijnt, moeten de anderen alles op alles zetten haar te vinden. Hoe ver zijn ze bereid te gaan? Vanaf ca. 14 jaar.

    Gedrukt boek

  • Lysander Mazee Wolventijd

    IJshockeyer Auke (19) en zijn Noorse rivaal worden door mysterieuze figuren duizend jaar terug in de tijd meegenomen om daar opgeleid te worden tot wolvenkrijgers in het leger van Vikinghoofdman Heimar Helgason. Vanaf ca. 15 jaar.

    Gedrukt boek

Hebban Thrillerprijs 2023

Europese Literatuurprijs

Prijs der Nederlandse Letteren

Anton de Wachterprijs

Socratesbeker

Bob den Uyl Prijs

Awater Poëzieprijs

Boekhandelsprijs

BookSpot Literatuurprijs

Constantijn Huygens-prijs

The Pulitzer Prize

Wil je een boek lenen dat een prijs heeft gewonnen?

Op deze pagina vind je boeken die te leen zijn bij de OBA en die genomineerd zijn voor literaire prijzen en natuurlijk ook de uiteindelijke winnaars. Zijn ze uitgeleend? Geen probleem, reserveer de titel via de OBA app of Mijn bibliotheek.