Blogs van Max

Max is overdag webredacteur bij de OBA en in de avonduren en het weekend beeldend kunstenaar. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met gevaarlijke culinaire experimenten en het schrijven en verzamelen van poëzie. Na periodes in West, Oost en Noord mag hij zich gelukkig prijzen met een huis in zijn favoriete buurt in stadsdeel Centrum, waar hij dagelijks wordt gewekt door de zebra's en gibbons uit Artis.

Persoonlijke favorieten


  

Resultaat 1 - 10 (van 12)

 • 5 tips: ontdek de beste studieplek Bekijk details

  21 juli 2021

  We kunnen er niet omheen: thuis studeren is niet ideaal. De kans is groot dat je studentenkamer niet geschikt is om in te werken. Niet alleen door de afmetingen, maar ook door het monster genaamd afleiding dat altijd op de loer ligt. Gelukkig kun je in de OBA wél heel fijn studeren. Webredacteur Max ging op zoek naar de beste studieplek van Amsterdam en kwam onderweg wat verborgen parels tegen.

 • 5 boeken die je mee op reis nemen Bekijk details

  23 juni 2021

  Een boek meenemen op vakantie hebben de meeste mensen weleens gedaan... maar ben je al een keer op vakantie geweest in een boek? Al lezend kun je heel veel ontdekken over dat idyllische kustplaatsje, die levendige stad of dat paradijselijke eiland. Redacteur Max deelt vijf titels die je meenemen naar een plek ver van huis.

 • Parmantige poëzie: de 7 mooiste bundels uit mijn boekenkast Bekijk details

  6 januari 2021

  Ergens in het eerste jaar van de kunstacademie raakte ik compleet verknocht aan poëzie. In rap tempo verslond ik bundels van onder meer Tjitske Jansen, Ilja Leonard Pfeijffer en Charles Baudelaire. Het ritme, de variaties in tempo en het spel met woorden en associaties maakten dat ik zo verliefd werd op de gedichten dat ik er zelf iets mee moest. Zo is poëzie niet alleen in mijn leven, maar ook in mijn werk een grote rol gaan spelen. Hieronder deel ik mijn favoriete dichtbundels.

 • Originele kookboeken voor de feestdagen Bekijk details

  7 december 2020

  De winter gaat er dit jaar ongetwijfeld anders uitzien dan we gewend zijn, maar gelukkig kunnen we er altijd nog zelf een beetje sjeu aan geven. Redacteur Max tipt vier originele kookboeken (en één minder originele, maar wel zéér belangrijke bonustip) voor de decemberdagen. Of je nou kerst viert of niet, of je nou lekker wil tafelen met je gezin of gewoon je partner wil verrassen op een woensdagavond, met deze culinaire pareltjes maak je van elke gelegenheid een feestje.

 • De wereld rond met 7 culinaire e-books Bekijk details

  9 november 2020

  Het ziet er naar uit dat we deze winter veel thuis gaan zitten. Dan kun je je natuurlijk overgeven aan die oerhollandse miezerbuien en verkoudheden... maar je kunt ook een beetje buitenland in huis halen! Dat doe je heel makkelijk met deze kookboeken, die je gewoon als e-book kunt lenen bij de OBA. Ik zocht er één uit voor elke dag van de week. Of je nou gaat voor een geurige Japanse maaltijd op dinsdag of met een robuuste Britse cake het weekend afsluit- je hoeft er je huis niet voor uit. Nou ja,...

 • Oogstrelende enge films voor de donkere dagen Bekijk details

  27 oktober 2020

  De dagen worden korter, de bomen kaler en de straten steeds donkerder. Voor veel mensen staat deze tijd van het jaar volledig in het teken van lange herfstwandelingen, warme drankjes en romcoms kijken op de bank. Voor mij is dat iets anders: de zomer is nog niet eens voorbij of ik ben al in de ban van Halloween. De huisfeestjes die bij deze feestdag horen zijn onder mijn vrienden inmiddels roemrucht. En hoewel die nu even niet door kunnen gaan, betekent dat niet dat we bij de pakken neer moeten gaan...

 • Blog | Op vakantie in eigen keuken Bekijk details

  10 juni 2020

  Ik ben dol op kookboeken. Sterker nog, de hoeveelheid die ik de afgelopen tijd heb verzameld is redelijk zorgwekkend. Het is niet alleen het koken zelf, het snijden van de uien, het strooien met kruiden en het sissen van de pannen waarvan ik ontspan- de prachtige foto’s en verhalen die erbij komen kijken helpen ook mee. Eten is een belangrijk onderdeel van zo’n beetje elke cultuur op aarde. Door erover te lezen, je te verdiepen in nieuwe recepten en jezelf te trakteren op verrassende maaltijden kun...

 • Blog | Virtueel leesvoer voor millennials Bekijk details

  24 april 2020

  De millennial heeft het vaak te druk om te lezen. Om me heen zie ik hoe de twintigers en dertigers van nu zich door een moeras van hoge huren, veeleisende banen (meervoud!) en een studieschuld heen worstelen en daarnaast ook nog een kleurrijk maar onderhoudsintensief sociaal leven hebben. En is er wel tijd over, dan krijgt dat glas wijn of het avondje netflixen toch vaak voorrang. Begrijpelijk, want soms wil je gewoon even niks– maar ook heel jammer! Er bestaan namelijk enorm veel interessante boeken...

 • Blog | Op de barricades! Bekijk details

  24 februari 2020

  De Boekenweek is aangebroken! Dit jaar is het thema ‘rebellen en dwarsdenkers’. Een onderwerp waarmee webredacteur Max wel uit de voeten kan. De woorden ‘rebel’ en ‘dwarsdenker’ roepen in eerste instantie misschien geen al te positieve associatie op. De rebellen die we kennen uit verhalen worden vaak gekenmerkt door een jeugdige, romantische naïviteit en een neiging tegen het systeem aan te schoppen. Zonde, vindt Max.

 • 5 verfrissende films voor Valentijnsdag Bekijk details

  12 februari 2020

  We kunnen er niet omheen: op 14 februari is het Valentijnsdag! De wereld staat vierentwintig uur in het teken van de liefde in al haar suikerzoete glorie. Maar niet alle liefdesverhalen worden gekenmerkt door teddyberen, rode rozen en dozen chocolade. Webredacteur Max tipt verfrissende films over de liefde die je gewoon bij de OBA kunt lenen. Leuk voor met je geliefde, maar ook als je met je kat op de bank zit.

Paginanavigatie