OBA Oosterdok krijgt mini-bioscoop Eye-Pod

Gepubliceerd op: 5 februari 2019 15:18

Eye Filmmuseum en de OBA zijn een samenwerking aangegaan. Vanaf onze verjaardag op 8 februari staat op de 4e etage van OBA Oosterdok een mini-bioscoop van Eye, de zogenaamde Pod. Hierin kunnen bezoekers gratis films bekijken uit de collectie van Eye Filmmuseum.

Neem plaats in je eigen privé-bioscoop en kies uit honderden filmklassiekers en onbekende parels. Alle films die in deze Pod te zien zijn, komen uit de collectie van Eye Filmmuseum. Van Bert Haanstra tot Martin Scorsese, van filmpionier George Meliès tot Alex van Warmerdam. Of laat je door een beroemde gids meenemen op een thematische reis door de filmgeschiedenis. Klaar met kijken? Doe de filmquiz! Speel als kind, als volwassene of - als je het aandurft - als filmkenner.

OBA + Eye

Over de samenwerking tussen OBA en Eye zegt Maarten Lammers, sectormanager Ontwikkeling: “Met de Pod kunnen we een belangrijk filmaanbod toegankelijk maken voor al onze OBA-bezoekers. Dagelijks hebben we op OBA Oosterdok zo’n 4000 mensen over de vloer. Fantastisch dat we hen kunnen laten kennismaken met het rijke archief van Eye.” Eye Filmmuseum heeft in haar iconische gebouw aan het IJ drie Pods staan. Sandra den Hamer, directeur Eye: “Onze ervaring is dat jong en oud graag in de Pods zit en zich laat verrassen door het aanbod uit onze collectie. Onze vierde Pod is nu het IJ overgestoken en staat voorlopig in OBA Oosterdok. Zo kunnen bezoekers van de OBA voortaan ook genieten van ons filmaanbod.”