Digitaal

Hulp bij Digitaal

Voor al je vragen over computers, tablets, smartphones en internet: kom naar Hulp bij Digitaal. Onze medewerkers staan klaar om jou te helpen. Je hoeft geen lid te zijn van de OBA. Toegang is gratis. Zie hieronder in de agenda waar en wanneer wij je kunnen helpen.

Agenda


Meer hulp

IDO

IDO

Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Kun je wel wat hulp gebruiken of ken je iemand die hulp nodig heeft? Je kunt terecht op het (telefonische) spreekuur. Je hoeft geen lid te zijn.

Eerste hulp bij online

Krijg gratis 1-op-1 hulp bij al je computervragen. Ontdek bijvoorbeeld de mogelijkheden van het internet om contact te houden met familie en vrienden op afstand of leer online boodschappen te doen.


Cursussen

Computercursus

De cursus Klik & Tik gaat weer van start. Heb je nog weinig ervaring met de computer, internet en e-mail? Dan ben je hier aan het juiste adres. We helpen je graag op weg. Toegang is gratis. 

Aan de slag met online zorg

Digivitaler

Kom naar de cursus Digivitaler. Je leert verschillende dingen zoals inloggen op het patientenportaal en op welke websites je betrouwbare informatie over gezondheid vindt. De lessen zijn gratis. Je hoeft geen lid te zijn van de OBA.


Oefenen

Oefenen met begeleiding

Wil je oefenen met Nederlands lezen en schrijven, rekenen of internetten? Je kan tijdens het Oefenuur zelf oefenen. En als je vragen hebt, dan kan de medewerker je hierbij helpen.

Zelf oefenen (geen begeleiding)

Wil je alleen oefenen de computer, DigiD of mobiel? Kom naar de OBA. Je kan altijd gratis oefenen met oefenen met oefenen.nl. Dit kan in alle OBA vestigingen, de hele dag.

Werken met de computer

Wil je meer leren over Word of Excel? Je krijgt meer uitleg over deze programma's op werk-portal.nl. 

ga naar werk portal

Steffie vertelt je alles over het aanvragen en gebruiken van je DigiD.
ga naar Steffie

Bij Digisterker vind je uitleg en oefeningen over het aanvragen en gebruiken van je DigiD.
ga naar Digisterker