E-books

Als lid van de OBA heb je toegang tot ruim 15.000 e-books. Handig voor op vakantie, op weg naar je werk of gewoon thuis. In een paar simpele stappen lees je ze op smartphone, tablet of e-reader.

Van literatuur tot chicklit, historische romans en thrillers, in de landelijke e-bookcollectie zit voor elk wat wils. Als OBA-lid kan je iedere drie weken tot wel 10 e-books tegelijk lenen. Terugbrengen hoeft niet, je kunt ze zelfs onbeperkt opnieuw lenen na 3 weken. De e-bookcollectie wordt daarnaast regelmatig aangevuld. Er is dus steeds weer iets nieuws te ontdekken.

Hoe werkt het?

Om toegang te krijgen tot de e-bookcollectie maak je met je lidnummer/pasnummer een account aan op onlinebibliotheek.nl. Daarna heb je meteen toegang tot de collectie. Voor veelgestelde vragen, uitgebreide handleidingen en tutorials over het lenen en lezen van e-books kan je hier terecht.

Ook voor kinderen

Van voorleesboeken voor peuters tot spannende verhalen voor young adults, voor elke leeftijd zijn de leukste e-books beschikbaar. Daarnaast vind je ook een heleboel informatieve boeken voor de jeugd en zelfs Engelse romans.

E-books eregalerij

Naast het landelijke aanbod van e-books waar je als OBA-lid toegang toe hebt, is er de E-books eregalerij. Deze eregalerij bevat zesentwintig klassiekers uit de Nederlandstalige literatuur, zoals Max Havelaar van Multatuli. Al deze e-books worden verrijkt met achtergrondinformatie zoals een handschrift van de auteur of een filmpje.

Nog geen lid?

Ben je nog geen lid van de OBA en wil je wel e-books lenen? Meld je dan online aan en kom naar één van de vestigingen van de OBA.