OBA 100 Doeboek

Doeboek cadeau voor alle kinderen

Wat een feest, de OBA bestaat 100 jaar in 2019! En wie jarig is trakteert. Er is een speciaal cadeau voor alle kinderen op de basisschool in groep 3 t/m 8, in Amsterdam, Diemen, Duivendrecht of Ouderkerk. Zij ontvangen het jubileumdoeboek ‘Hoe word je een super-Amsterdammer?’.

Bestel snel voor jouw klas

Let op: geef tijdig door hoeveel boeken je wilt ontvangen 

Het boek wordt gratis uitgedeeld op elke basisschool. Leerkrachten en schoolbesturen kunnen via onderstaand formulier aangeven hoeveel boeken ze willen ontvangen op de school. Bekijk hier een voorproefje. 

Geef dit door vóór woensdag 12 december 2018.

Voor wie en wanneer?

Voor wie is het boek geschikt? 
Voor alle basisschoolkinderen die in groep 3, 4, 5, 6, 7 of 8 zitten, in Amsterdam, Diemen, Duivendrecht en Ouderkerk aan de Amstel.

Wanneer ontvangen de kinderen het boek?
 
De medewerkers van de OBA komen persoonlijk de boeken uitdelen op school. We doen dit in de periode van 15 februari-15 mei 2019. Het uitdeelrooster wordt in januari 2019 opgesteld en gemaild naar alle basisscholen.
 

Over de makers van dit boek

Jan Paul Schutten is schrijver van kinderboeken. Het grootste deel van zijn werk bestaat uit informatieve boeken, met name over dieren, geschiedenis en wetenschap. Met zijn debuut Ruik eens wat ik zeg, over de taal van planten en dieren, won hij meteen een Vlag en Wimpel. In 2014 ontving Schutten de Gouden Griffel voor Het raadsel van alles wat leeft - en de stinksokken van Jos Grootjes uit Driel. Schutten wil zich inzetten voor het informatieve boek als hulpmiddel bij leesbevordering.  

Hoe word je een super-Amsterdammer? is in opdracht van de OBA uitgegeven door Pavlov, dat met veel liefde boeken maakt voor onder andere het Rijksmuseum en Unicef. Pavlov heeft jarenlange ervaring in uitgeven, met veel respect voor kunst, cultuur & design.

Wat gebeurt er nog meer met OBA 100?

De OBA bestaat 100 jaar in 2019 en heeft daarom een bomvol programma vol mooie activiteiten voor jong en oud. Lees er binnenkort meer over op oba.nl/oba100. 

Beeld Jan Paul Schutten: Chris van Houts.