VVE

BoekStart

BoekStart

Van de peuters en kleuters die geregeld zijn voorgelezen heeft 70% voldoende woordenschat om een goede start te kunnen maken op school. De OBA biedt verschillende trainingen voor pedagogisch medewerkers op het gebied van voorlezen. 

leesplezier in de OBA

leesplezier in de OBA

Ben je op zoek naar leuke nieuwe boeken om voor te lezen? Kom met of zonder de kinderen naar de OBA om mooie nieuwe boeken te lenen voor op de groep. maak er een uitje van en kom ook eens naar een voorleesuurtje.

leesplezier op de groep

wisselcollectie

Vul de boekenkasten op de groep met mooie prentenboeken van de OBA. U kunt ook kiezen voor een speciale collectie en boeken lenen rond een specifiek thema. Advies nodig? Dat kan natuurlijk ook.

Nationale Voorleesdagen

Ieder jaar worden de Nationale Voorleesdagen georganiseerd. De OBA biedt activiteiten en workshops aan die aansluiten op het Prentenboek van het Jaar.

inspiratie & informatie

Op zoek naar inspiratie, een leuk nieuw prentenboek of tips voor het voorlezen? De OBA heeft een aantal handige sites en apps voor je verzameld.

aanbod kleuters

Ook voor kinderen van 4 tot en met 6 jaar heeft de OBA educatieve activiteiten en producten. Bekijk het aanbod voor de onderbouw van het Primair Onderwijs van de OBA.

VoorleesExpress

De OBA ondersteunt de VoorleesExpress, omdat het voorlezen thuis de taalontwikkeling van kinderen stimuleert. Bij de VoorleesExpress komt een vrijwilliger bij een gezin met kinderen van 2-8 jaar thuis voorlezen.

OBA Bijblijvertje

In dit OBA Bijblijvertje nemen we een kijkje bij een training interactief Voorlezen bij kinderdagverblijf De Kleine Wereld.

voor de allerkleinsten

De OBA heeft óók voor de allerkleinsten lezers een speciale pagina. Hier staat onder meer informatie over voorlezen, digitale prentenboeken en activiteiten voor kinderen van 0 tot 6 jaar.

Lid worden als organisatie

Wilt u als educatieve instelling gebruik maken van het aanbod van de OBA? Dan is het aan te bevelen lid te worden van de OBA. U kunt dan onder meer het hele jaar gratis materialen lenen en ontvangt korting op een groot aantal educatieve producten van de OBA.

lees meer over de voordelen van een OBA-lidmaatschap