Exposities

Nu te zien

Onderwijs in Guinee

Guinee Bissau, een vroegere Portugese kolonie, is een arm en in een hoop opzichten achtergebleven land. Fotograaf Roel Burgler deelt zijn ervaringen in deze tentoonstelling van zijn hand.

Modemuze

Na de succesvolle editie van vorig jaar in de OBA komt Modemuze met een nieuwe tentoonstelling: Modemuze@OBA: INNOVATION. Een verrassende expositie mét een uitgebreid en divers evenementenprogramma. 

Op Drift

Lies Dessens is al jaren werkzaam als vormgever en maakt computeranimaties voor diverse omroepen in medialand.

Gastvrij 1051

Een fotoverhaal over tien jongvolwassen vluchtelingen uit Afghanistan, Eritrea, Oeganda, Sierra Leone en Syrië die op uitnodiging van bewoners van postcode 1051 Amsterdammers werden.

Fred het hert

Fred het hert

Sinds Fred het (heel erg eigenwijze) hert voor het eerst het licht zag in het gelijknamige debuut van Pépé Smit, is hij hard op weg om zijn plaats te veroveren tussen Kikker en de kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft.

O Muze, kom nu voort

Fotograaf Vincent Rijs maakt verstilde beelden met een warm kleurpalet in een melancholisch kader geplaatst, soms met een zweem van surrealisme en humor.

Expositie NAFVA

De oudste fotovereniging van Nederland toont in de maanden juli en augustus recent werk van leden onder de titel 'De wereld door de ogen van de NAFVA'.

De Barracudajager

Foto-expositie over een barracudajager op Jamaica. Om zijn dagelijkse kost te verdienen jaagt deze rastaman dagelijks uren op barracuda’s in zee.  

Verwacht

50 jaar Migratie

Deze expositie laat zien hoe de eerste generatie Marokkaanse gastarbeiders erin slaagde een toekomst voor zichzelf en later ook hun gezin op te bouwen.

Verleidingen en andere ondeugden

Fotografie is voor Edwin Boer geen doel, maar een middel om te komen tot een sprekend beeld.

Melange

Geluid in Beeld

Melange is een foto-expositie met werk van Ajamu (Londen) en Pato Hebert (New York en Los Angeles). De expositie laat een deel zien van hun doorlopende dialoog.

Trouwportretten

'Oma, wie is die bruid op deze foto? Bent u dat, samen met opa?’ Hoe vaak klinkt zo’n vraag wel niet bij het zien van een ietwat vergeelde trouwfoto in een lijstje op de muur, in een album, op een dressoir, of op een mobiele telefoon.

SONIC West

foto

Al meer dan een jaar verdiepen inwoners van West, geluidskunstenaars en schrijvers zich gezamenlijk in het geluid van Oud-West (‘Hoe klinkt de stad?’).