Exposities

Nu te zien

Trouwen voor Allah

Bekeerd tot de islam? Dat is zeker omdat je getrouwd bent met een moslim! Dit gesprekje is vaste prik voor de groeiende groep mannen en vrouwen die zich in Nederland bekeren tot de islam.

Jong en Gay

Hoe is het om anno nu uit de kast te komen? Fotografe Marjolein Annegarn legde jongeren tussen de 14 en 19 vast en stelde ze tegelijkertijd deze persoonlijke vraag. Het resultaat is de fototentoonstelling Jong en Gay.

NAFVA

De oudste fotovereniging van Nederland toont twee maanden lang recent werk van leden onder de titel De wereld door de ogen van de NAFVA. 

Feminisering onderwijs

Feminisering van de zorg en het onderwijs is een trend. Laila Mubarak, documentair fotograaf en docent bij een pedagogische opleiding, valt deze trend binnen haar werkveld ook op. 

Achter de gevels

Veel bezoekers aan de Amsterdamse binnenstad lopen met bewondering over de grachten, zich vergapend aan de pracht en praal van voorbije eeuwen. Menigeen zou graag een kijkje willen nemen in deze huizen.

Hoekjes van Geluk

In september kwam het voorleesboek 'Hoekjes van geluk' uit, van actrice Maryam Hassouni. Het boek is geïnspireerd op haar eigen zoektocht naar geluk.

Kleurrijke werkelijkheid

Mattea Lesener fotografeert waar zij ook gaat: in straten, parken en tuinen, of gewoon langs de kant van de weg. Zo ontdekt zij met haar camera de bloemenkinderen, verborgen voor wie er geen oog voor heeft.

Proosten met Daniël

In 1751 schafte dijkgraaf Daniël Hooft een kelkglas aan ter gelegenheid van de drooglegging van het Bijlmermeer. Hij liet het versieren met het wapen van de gelijknamige plaats. 

De schaamte voorbij

IHLIA opent op 22 maart 2018 de expositie: De schaamte voorbij: lesbische zinnen tentoongesteld. De expositie toont de roerige geschiedenis van hartstocht tussen vrouwen in de literatuur uit de twintigste eeuw.

Onderwijs in Guinee Bissau

Guinee Bissau, een vroegere Portugese kolonie, is een arm en in een hoop opzichten achtergebleven land. Fotograaf Roel Burgler deelt zijn ervaringen in deze tentoonstelling van zijn hand.

Verleidingen

Fotografie is voor Edwin Boer geen doel, maar een middel om te komen tot een sprekend beeld.

Tous Migrants!

De tentoonstelling Tous migrants! volgt de ingewikkelde reis van migranten, met tekeningen van cartoonisten uit de hele wereld. Tekenaars laten de enorme inzet zien die gevraagd wordt van migranten.

Het Andere Verhaal

Deze expositie gaat over de samenwerking tussen moslims en Joden in de Tweede Wereldoorlog en vertelt de geschiedenis van moslims en Joden die in het verleden in goede harmonie hebben samengeleefd.

Verwacht

De Dames

In dit eerbetoon aan de dames van Amsterdam toont Peter van der Meer een reeks portretten van oudere Amsterdamse dames uit verschillende Amsterdamse wijken.

Eindpuntlijn52

Eindpuntlijn52 is een fotodocumentaire, van fotograaf Andrew van der Beek, over de veranderingen van Amsterdam Noord.

Geluid in beeld

Geluid in Beeld

Vanaf 21 april tot 10 juni 2018 is in OBA De Hallen een foto-expositie met geluid van een aantal bekende en minder bekende mensen uit Amsterdam West te zien en te horen.

Gastvrij 1051

Tous Migrants

Een fotoverhaal over tien jongvolwassen vluchtelingen uit Afghanistan, Eritrea, Oeganda, Sierra Leone en Syrië die op uitnodiging van bewoners van postcode 1051 Amsterdammers werden.

Monument van trots

Op 5 september 1987 schreef Amsterdam geschiedenis. Aan de voet van de Westerkerk werd een uniek en imposant monument onthuld ‘om homoseksuele mannen en vrouwen te inspireren en te steunen in hun strijd tegen ontkenning, onderdrukking en discriminatie’.