Exposities

Nu te zien

Princesses of Sheba

Expositie van IHLIA LGBT Heritage. Deze selectie van portretten uit het documentaire fotoproject Princesses of Sheba at Night vertelt het verhaal van 6 jonge homoseksuele cross dressers in Marseille. De fotoserie is gemaakt door fotografen koppel Jean-Christophe Husson en Delphine Gubert.     

Love Child

Fotoproject van documentair fotograaf Mascha Jansen over een kwetsbaar en persoonlijk onderwerp: het hebben van een (onvervulde) kinderwens.

Inktspotprijs 2017

Voor de tweede maal te zien in de Centrale OBA: de Inktspotprijs met politieke cartoons die humoristisch zijn of vilein, maar altijd raak.

Trouwen voor Allah

Bekeerd tot de islam? Dat is zeker omdat je getrouwd bent met een moslim! Dit gesprekje is vaste prik voor de groeiende groep mannen en vrouwen die zich in Nederland bekeren tot de islam.

Monument van trots

Het 30-jarig jubileum van het Homomonument wordt door IHLIA LGBT Heritage gevierd met een tentoonstelling, een website, een documentaire en een evenement.

Het Andere Verhaal

Deze expositie gaat over de samenwerking tussen moslims en Joden in de Tweede Wereldoorlog.

Wie kijkt ontdekt

Er valt zoveel te zien in de wereld dat je jouw verwondering nooit mag verliezen.

Hoekjes van geluk

In september kwam het voorleesboek 'Hoekjes van geluk' uit, van actrice Maryam Hassouni. Het boek is geïnspireerd op haar eigen zoektocht naar geluk.

Doosjes met een verhaal

Janine Vos de Mooij maakt luxe bewaardozen voor bijvoorbeeld foto's, prenten of sieraden. Elk doosje vertelt zijn eigen verhaal, sprookje of mythe.

180 Amsterdammers

Voor het project 180 Amsterdammers werden alle 180 nationaliteiten die de stad rijk is, gefotografeerd en gefilmd. 

Hipster/Muslim

Wat gebeurt er wanneer je de kleding wisselt tussen hipsters en moslims? Speelse expo die stereotypering van moslims en hipsters aan de kaak stelt.

De Grote Oversteek

overstekende mensen

Onder de titel 'De Grote Oversteek' heeft Yarre Stooker kunstenaars bij elkaar gezocht die elk op eigen wijze ontmoetingen tussen buren in Betondorp arrangeerden.

25 jaar Bijlmervliegramp

Op 4 oktober 2017 is het 25 jaar geleden dat de Bijlmervliegramp plaatsvond in Amsterdam Zuidoost. 

Niet meer zonder jou

Cigdem Yuksel fotografeerde vijftien leden uit de Islamitische gemeenschap in Nederland die de confrontatie aangaan met een vrijgevochten familielid.

Bibliotheek van licht

Er is een overschot aan boeken maar niet aan bibliotheken, er is een overschot aan kennis maar geen overschot aan verlichte kennis over de breedte van het Nederlandse verleden buiten het dominante westerse discours.

Verkrotting in Amsterdam

De stad Amsterdam kent veel schoonheid, maar de stad kent ook zijn schaduwkanten. Renzo Gerritsen ging op zoek naar verkrotting en verval in de binnenstad van Amsterdam en geeft je een unieke kijk achter de kromme gevels van de grachtengordel.

Buiten Vrienden

Dieren zijn beweeglijk, maar de geschilderde dieren van Liesbeth Heikens zijn stilgezet. Hun pose doet juist vermoeden oprijzen van beweging die net is geweest of gaat komen.

Actief in eigen wijk

Expositie met foto’s en verhalen van bewoners uit Amsterdam Zuidoost die allen actief zijn in hun eigen wijk, mede georganiseerd door Imagine IC, de organisatie die samen met OBA Bijlmer een pand deelt.

Verwacht

Jong en Gay

Hoe is het om anno nu uit de kast te komen? Fotografe Marjolein Annegarn legde jongeren tussen de 14 en 19 vast en stelde ze tegelijkertijd deze persoonlijke vraag. Het resultaat is de fototentoonstelling Jong en Gay.

NAFVA

De oudste fotovereniging van Nederland toont twee maanden lang recent werk van leden onder de titel “De wereld door de ogen van de NAFVA”.    

Achter de gevels

Veel bezoekers aan de Amsterdamse binnenstad lopen met bewondering over de grachten, zich vergapend aan de pracht en praal van voorbije eeuwen. Menigeen zou graag een kijkje willen nemen in deze huizen. Dat is fotograaf Arjan Bronkhorst (1972) gelukt.

De schaamte voorbij

boeken over lesbiennes

IHLIA opent op 22 maart 2018 de expositie: De schaamte voorbij: lesbische zinnen tentoongesteld. De expositie toont de roerige geschiedenis van hartstocht tussen vrouwen in de literatuur uit de twintigste eeuw.