Exposities

Nu te zien

Ode aan talent

De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichterbij elkaar, met betaalde banen als doel. Er wordt uitgegaan van het talent van mensen, ongeacht afkomst en achtergrond.

In the pocket

Op sociale media delen we foto’s, filmpjes en screenshots van wie of wat we mooi vinden en wat we aan het doen zijn. Alles wat we vastleggen en met elkaar delen, komt terecht in ons privé-archief: op onze smartphone...

Anders dan anderen

Bij ‘100 jaar OBA’ kijkt ook IHLIA terug naar het jaar 1919. In dat jaar verscheen in Duitsland de eerste film over homoseksualiteit 'Anders als die Andern', waarvan fragmenten te zien zijn in deze tentoonstelling.

With Pride

De eerste Pride bleek het startsein van een turbulente strijd voor gelijke lhbti-rechten. Deze emancipatiestrijd staat centraal in de tentoonstelling With Pride.

Met andere ogen

Een indringende, interactieve installatie die vier maanden door Amsterdam reist en overal in de stad mensen met elkaar in gesprek brengt over thema’s als inclusie, sociale (on)gelijkheid en “erbij horen”.

Sanne te Loo

De originele illustraties van kinderboekenschrijver en illustrator Sanne te Loo (1972) zijn te zien op de jeugdetage van OBA Oosterdok.

Kempering: modern monument

'Kempering: modern monument' presenteert de uiteenlopende herinneringen die buurtbewoners aan deze garage bewaren. Zij vertellen hoe er in de loop van de tijd niet alleen is geparkeerd, maar ook gesport, gewerkt, gekraakt en gekerkt. Samen onderzoeken we de waarde van de parkeergarage.

Verzet in de 50-jarige Bijlmer

Verzet is in de Bijlmer onderdeel van het dagelijks leven. Van de barricades van de Bijlmerkrakers en het Zwart Beraad tot het onuitgesproken activisme van Kwaku of de inrichting van een kerk in een parkeergarage. De Bijlmer werd 50 jaar geleden ontworpen in de studio, maar veel mensen maken de buurt liever zélf.

Laten we hard lachen en veel praten

Laten we hard praten en veel lachen is een project dat bestaat uit poëzie en fotografie en gaat over het leven met de waardes van thuis en een weg vinden in de westerse samenleving. Het project is een samenwerking tussen de Syrische dichter Bakr al Jaber en de Nederlandse fotograaf Hillie de Rooij.

SONIC West

Al meer dan een jaar verdiepen inwoners van West, geluidskunstenaars en schrijvers zich gezamenlijk in het geluid van Oud-West (‘Hoe klinkt de stad?’). 

Annemiek Bunjes

Bunjes maakt gedetailleerde illustraties in aquarel van planten en dieren zoals amfibieën, vissen, vogels en zoogdieren.

Groeten uit de Javastraat

Filmmaker Marnix Haak (31) besloot een jaar zijn straat niet uit te komen. Van 1 september 2016 tot 1 september 2017 maakte hij 200 video’s in de Javastraat, en leerde honderden buurtbewoners kennen.

Binnenkort te zien:

Fashion Machine: Cut the crap

De Fashion Machine (FaMa) installaties becommentariëren de machinerie achter het fast fashion systeem en laten de onverschilligheid van dit systeem zien.