Exposities

Nu te zien

Inktspotprijs 2018

De Inktspotprijs 2018 is gewonnen door Tjeerd Royaards, met de cartoon ‘Good migrant, bad migrant?’ In OBA Oosterdok is de tekening te zien in een expositie.

We Love Books

Deze fototentoonstelling van fotograaf en psychoanalyticus Johanna Kessler draait om twaalf boekenliefhebbers en hun verhaal.

TROBI

aapje door brian elstak

Beeldend kunstenaar Brian Elstak (1980) is een verhalenverteller pur sang. Deze expo laat zijn illustraties van kinderverhalen zien.

SONIC West

Geluid in Beeld

Al meer dan een jaar verdiepen inwoners van West, geluidskunstenaars en schrijvers zich gezamenlijk in het geluid van Oud-West (‘Hoe klinkt de stad?’). 

Conny Ostendorf

Conny Ostendorf maakt zowel abstracte als figuratieve schilderijen met verschillende materialen. In OBA Ouderkerk is een selectie van haar werken te zien.

Chedino

ChedinoDeze fotoserie geeft een beeld van Chedino, een transvrouw die in Heideveld woont, een arme voorstad van Kaapstad in Zuid-Afrika. Ze wordt zes jaar lang gevolgd terwijl ze wacht op de laatste stappen op de weg naar volledig vrouw worden.

With Pride

De eerste Pride bleek het startsein van een turbulente strijd voor gelijke lhbti-rechten. Deze emancipatiestrijd staat centraal in de tentoonstelling With Pride.

Met andere ogen

Een indringende, interactieve installatie die vier maanden door Amsterdam reist en overal in de stad mensen met elkaar in gesprek brengt over thema’s als inclusie, sociale (on)gelijkheid en “erbij horen”.

Verwacht

Groeten uit de Javastraat

groeten uit de Javastraat

Filmmaker Marnix Haak (31) besloot een jaar zijn straat niet uit te komen. Van 1 september 2016 tot 1 september 2017 maakte hij 200 video’s in de Javastraat, en leerde honderden buurtbewoners kennen.