Film

Van klassiekers tot films die net uit de bioscoop zijn- je kunt het allemaal lenen bij de OBA! Of kom naar Oosterdok om te genieten van de bijzondere collectie van het Eye Filmuseum, te bekijken vanuit de speciale Eye Pod. Of vul je avond met een editie van Cinema Literair. En natuurlijk hebben we ook nog een prachtige collectie boeken over film te leen. 

Boekverfilmingen

boekverfilming

Heerlijke boekverfilmingen waar je met de hele familie van kunt genieten! En voor wie er echt geen genoeg van kan krijgen, heeft de OBA het boek ook nog collectie.
 

Eyepod

eye pod

Op de 4e etage van OBA Oosterdok staat een mini-bioscoop van Eye, de Pod. Hierin kun je gratis films bekijken uit de collectie van het Eye Filmmuseum.
 

De mooiste filmboeken uit de OBA-collectie

Wist je dat de OBA ook een uitgebreide collectie filmboeken in huis heeft? Van filmgeschiedenis tot biografieën, neem ook eens een duik! 

Cinema Literair

 

Cinema Literair is een avondvullend programma over boeken en films van de OBA in samenwerking met de Groene Amsterdammer. Presentator en filmjournalist Gawie Keyser ontvangt gasten uit de literaire wereld.

 

Cinema Literair podcasts

podcast

Cinema Literair is een avondvullend programma over boeken en films van de OBA in samenwerking met de Groene Amsterdammer. Presentator en filmjournalist Gawie Keyser ontvangt gasten uit de literaire wereld.
 

Familiefilms

podcast

Ze zijn niet op Netflix te zien, maar wel de moeite waard om eens te bekijken! Herinner je je bijvoorbeeld de film Labyrinth met David Bowie als koning van de goblins nog? 

Filmbieb

Filmbieb

Leden van bibliotheken in Nederland kunnen dvd’s via Filmbieb lenen. Ook kunnen via de site trailers bekeken worden en wordt er achtergrondinformatie over de films en series geboden.