Openbare Bibliotheek Amsterdam

Nieuws

lees meer nieuws van de OBA


Te beleven in de OBA

De Grote Gerard Reve-show

lezing

Komt dat zien! Aan de vooravond van de 100e geboortedag van Gerard Reve wordt in het OBA Theater de legendarische Grote Gerard Reve-show (regie Rob Touber, 1974) integraal vertoond. Vooraf gaat auteur, columnist en Reve-liefhebber Theodor Holman in gesprek met Reve-bibliograaf C.J. Aarts en zal journalist en Reve-kenner Frank van Dijl spreken over de personages uit de magnifieke brievenboeken Op weg naar het einde en Nader tot u.

📅    zaterdag 9 december 2023
⏰    15:00 - 16:30 uur
📍    OBA Oosterdok | OBA Theater
🎫    € 7.50 | OBA pas, stadspas € 3.75

reserveer je tickets

Bejubelde cinema uit Peru

maaksymposium

In samenwerking met het Instituto Cervantes en het Huelva Ibero-American Film Festival presenteren wij Canción sin nombre (2019), de bejubelde debuutfilm van de Peruviaanse regisseur Melina León.

'Ingetogen zwart-witfilm, die al is vergeleken met de Mexicaanse Oscarwinnaar Roma.'
VPRO Cinema

📅    maandag 4 december 2023
⏰    19:30 - 21:30 uur
📍    OBA Oosterdok | OBA Theater 
🎫    € 7.50 | OBA pas, stadspas, collegekaart en leden Instituto Cervantes € 3.75

informatie & tickets

Sinterklaas

Sinterklaas

Sinterklaas is in het land. Volg zijn avonturen via het Sinterklaasjournaal en ontdek de leukste Sinterklaasboeken voor kinderen van alle leeftijden. Om zelf te lezen of om te worden voorgelezen. 

ontdek onze Sinterklaasboeken

Volg gratis cursussen

vrouw op telefoon

Heb je zin om iets nieuws te leren? Bijvoorbeeld fotografie of mindfulness? Of wil je juist van je social media-verslaving af zien te komen?

Dat kan met de interessante cursussen en trainingen van Soofos en GoodHabitz. Als lid van de OBA kun je deze online cursussen gratis volgen!

lees meer over het gratis cursusaanbod

Boekentips

top 10's

Neem een duik in de collectie van de OBA met onze handige top-10 lijstjes. Van de mooiste prentenboeken tot thrillers, poëzie en boeken vol brieven... Deze donkere dagen breng je door in het beste gezelschap. 

naar de leeslijstjes

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrieven

Ontvang het laatste nieuws, de allerleukste boekentips en opkomende activiteiten in de OBA direct in je mailbox. Geef jouw interesses op en lees voortaan als eerst over nieuwe workshops, theatervoorstellingen, films, lezingen en meer.

meld je aan