Alle 27 vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. De sluiting is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

Openbare Bibliotheek Amsterdam


Nieuw in de collectie

bekijk meer leestips van de OBA

Haal de OBA in huis met OBA Studio

Heb je vragen over online zaken?

Online aanbod voor jong en oud

Nieuws

 • Publicroam in de OBA

  De OBA is gestart met publicroam. In alle OBA-vestigingen kunnen bezoekers vanaf nu gratis het wifi-netwerk gebruiken met behulp van publicroam naast het eigen wifi-netwerk OBA Wireless.

  2 maart 2021

  Bekijk details van Publicroam in de OBA

 • Nieuwe leden Raad van Toezicht OBA

  In de afgelopen weken heeft de werving van nieuwe leden van de Raad van Toezicht van de OBA plaatsgevonden. Er waren twee vacatures in verband met het vertrek van Femke den Boer en Sandra Chedi.

  1 maart 2021

  Bekijk details van Nieuwe leden Raad van Toezicht OBA

 • OBA Osdorp vernieuwd: een ontmoetingsplek voor inspiratie en samenwerking

  OBA Osdorp is vernieuwd. Het is in alle opzichten een moderne OBA-vestiging geworden. Er is een nieuwe Maakplaats 021 en de OBA deelt deze locatie met ICT-school Techgrounds. Zo is deze OBA een ontmoetingsplek...

  15 februari 2021

  Bekijk details van OBA Osdorp vernieuwd: een ontmoetingsplek voor inspiratie en samenwerking

 • Drie nieuwe buurtcampussen in Amsterdam

  De Hogeschool van Amsterdam (HvA) en de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) slaan de handen ineen en gaan samenwerken in Buurtcampussen. Dit zijn fysieke plekken in OBA-locaties waar Amsterdammers uit...

  3 februari 2021

  Bekijk details van Drie nieuwe buurtcampussen in Amsterdam

lees meer nieuws van de OBA


Partner van de OBA

IHLIA LGBTI Heritage

Op de derde verdieping van OBA Oosterdok vind je IHLIA. IHLIA is dé erfgoedorganisatie op het gebied van lhbti* in Nederland en heeft de grootste lhbti-collectie van Europa. Het archief verzamelt, bewaart en ontsluit relevante informatie over homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen, transgenders, interseksuelen en hun geschiedenis, leefwereld en cultuur. 
lees meer over IHLIA en de OBA

Boekenweek | Queer-schrijvers over tweestrijd
Tijdens de Boekenweek wordt een speciaal door IHLIA samengestelde collectie met queer boeken toegevoegd aan het Huis van Alle Talen. Om dat te vieren organiseren IHLIA en de OBA een online programma met interviews. Mounir Samuel gaat in OBA Studio op 10 maart in gesprek met Tofik Dibi en Simon(e) van Saarloos, ze praten onder meer over tweestrijd en de representatie van lhbtqi+-personen en thema’s in literatuur.