Innovatie

 • INNOVATIEPROGRAMMA

  Samen leren, samen leven

Het innovatieprogramma OBA NEXT gaat onder andere over de ontwikkeling van de OBA naar een community library en de vernieuwing van ons aanbod, onze programma’s en activiteiten. Centraal staat dat ook over vijf, tien of vijftig jaar kennis, informatie en educatie gelijk beschikbaar moet zijn voor alle Amsterdammers én dat iedere Amsterdammer (digitaal) mee kan doen. Op die manier kunnen we van een nog grotere betekenis zijn voor de Amsterdammers.

 • NEXT

  De gemeente Amsterdam, de OBA en een breed scala aan maatschappelijke organisaties werken samen aan een nieuwe leer- en ontwikkelplek op de Zuidas. OBA NEXT wordt een plek voor alle Amsterdammers waar talentontwikkeling, debat en kennis over nieuwe technologieën centraal staan. 

  leer ons kennen

 • Ontwerplab

  Het Ontwerplab werkt aan digitale geletterdheid, vaardigheden en gereedheid van alle Amsterdammers. Samenwerken staat centraal, we onderzoeken, ontwerpen en prototypen vormen van nieuwe en bestaande partnerschappen.

  bezoek hier ons lab


Feestelijk startschot voor OBA NEXT

Afgelopen donderdag werd het glas geheven op de komst van OBA NEXT. In het bijzijn van partners en belanghebbenden werd een toast uitgebracht op het investeringsbesluit en de gezamenlijke ambitie: het ontwikkelen van een nieuwe, openbare en innovatieve leer- en ontwikkelplek op de Zuidas.

lees het verslag

De laatste ontwikkelingen


Onze partners:


Heb je interesse in of wil je meer weten over het innovatieprogramma van de OBA?

Stuur een mailtje naar communicatie@oba.nl