World Open Jazz Concerten

Gepubliceerd op: 16 augustus 2019 11:21

Het Stadsdeel Zuidoost is in de afgelopen decennia een gewilde woonomgeving geworden voor een uiteenlopende schare professionele musici. Musici die werkzaam zijn in uiteenlopende genres, van jazz, klassiek, pop en world, vaak met nationale en internationale reputatie. Ook wonen tegenwoordig een aardig aantal conservatorium studenten in de Bijlmer.

Het grote deel van deze muzikanten treedt op in het hele land en ver daarbuiten, toch blijken zij slechts zelden of nooit te horen in hun eigen buurten in Zuidoost. Vanaf september presenteert OBA Bijlmerplein daarom iedere 1ste zaterdag van de maand World Open Jazz Concerten. Het is een open podium voor musici die wonen in of binding hebben met de Bijlmer en andere buurten van Zuidoost.

De concerten hebben een informeel karakter met een laagdrempelige setting, dichtbij het publiek en zoveel mogelijk akoestisch. De optredens zijn afwisselend van vorm, bijvoorbeeld als informele jamsessie of als experiment waar musici uit verschillende genres verrassende confrontaties en samenwerkingen met elkaar aangaan.

De muzikale ontmoetingen brengen publiek en liefhebbers van jazz, improvisatie en andere avontuurlijke muziek bijeen. Samen met de bands en musici wordt er gebouwd aan een lokale jazz community, waar de rijkdom en diversiteit van cross-overs en jazz in de buurt breed wordt uitgemeten.

De toegang is gratis.

Data en tijden

De World Open Jazz Concerten vinden plaats in OBA Bijlmerplein

zaterdag 7 september 15.00 – 17.00 uur
zaterdag 5 oktober 15.00 – 17.00 uur
zaterdag 9 november 15.00 – 17.00 uur
zaterdag 7 december 15.00 – 17.00 uur

Meedoen

Ben je muzikant en wil je meespelen?
Meld je aan via info@frafrasound.com