Online aanbod voor jeugd en jongeren


Voorlezen

Bereslim

Gratis digitale prentenboeken bij Bereslim

Prentenboeken komen tot leven bij Bereslim. Handig voor ouders die zelf even niet willen voorlezen en fijn voor de kinderen! Inloggen kan met je pasnummer (22000) en geboortedatum (ddmmjjjj).

Wepboek

Wepboek digitale prentenboeken

De geanimeerde prentenboeken van Wepboek zijn goed voor de taalvaardigheid. Ze zijn zonder abonnement te bekijken en een mooi alternatief voor schermtijd.

De Voorleeshoek

De Voorleeshoek

De Voorleeshoek is nu drie weken lang gratis beschikbaar! Er worden grappige, ontroerende en informatieve boeken voorgelezen voor kinderen van 0 tot 10 jaar 


Lezen & luisteren

e-books

leen e-books voor de OBA

Van voorleesboeken voor peuters tot informatieve boeken voor spreekbeurten en spannende verhalen voor tieners, voor elke leeftijd leen je als lid van de OBA direct e-books online.

luisterboeken

leen online luisterboeken voor kinderen

Met de LuisterBieb-app heb je toegang tot fijne luisterboeken voor kinderen van alle leeftijden. Nog geen lid? Ook voor jou staan er tijdelijk gratis luisterboeken in de app!

Tip: Huisarrest

Kijk en luister iedere dag een nieuwe aflevering van de serie Huisarrest. Een spannend verhaal in tien delen, elke dag geschreven én voorgelezen door een andere bekende kinderboekenschrijver.


School & studie

Oefenen voor school

maak gebruik van Junior Einstein als lid van de OBA

Met Junior Einstein oefen je thuis met rekenen, taal, verkeer, tafels, aardrijkskunde, begrijpend lezen, geschiedenis, topo en nog veel meer.

Yoleo maakt lezen leuk

Yolea, makkelijk lezen online oefenen

Met Yoleo lees je (met een beetje hulp) makkelijk de leukste online boeken. En dat gewoon thuis! Door een account aan te maken en in te loggen met je OBA-abonnement.

Werkstuk & spreekbeurt

Zoek je betrouwbare informatie voor je werkstuk of spreekbeurt? De landelijke bibliotheek heeft handige informatie per onderwerp op een rij gezet.

Lezen voor de lijst

Boeken lenen voor je lijst kan natuurlijk ook online! Check eerst even welk leesniveau je hebt en duik dan in onze collectie e-books en luisterboeken. Handig hoor.

Uittrekselbank

Uittrekselbank

In de uittrekselbank vind je handige uittreksels van Nederlandstalige én buitenlandse literatuur en een heleboel auteursportretten.

Theorie-examens rijbewijzen

ga naar Theorie.nl

Met Theorie.nl kun je op een makkelijke, overzichtelijke manier oefenen voor je theorie-examen auto, bromfiets en motor. De examens zijn actueel en conform de CBR-wijze.