jeugd

Jeugd & jongeren

Bij de OBA is voor alle kinderen van Amsterdam iets te doen, van Boekstart activiteiten voor de allerkleinsten tot hulp bij leren lezen en codeerworkshops. En wist je dat een lidmaatschap gratis is voor kinderen en jongeren tot 19 jaar?


0-6 jaar

0-6 jaar

Hier lees je meer over voorlezen, BoekStart-activiteiten voor baby’s, peuters en (digitale) prentenboeken. En haal een gratis BoekStartkoffertje op voor je kindje tot 18 maanden!

lees verder over het aanbod voor 0-6 jaar

6-12 jaar

6-12 jaar

Wil je kind mooie boeken lezen, gaan ze voor school aan de slag of wil je samen nieuwe dingen leren? Hier vind je informatie die voor jou handig is.

lees verder over het aanbod voor 6-12 jaar

12+

12+

Op deze pagina vind je informatie over lezen voor de lijst en leren en studeren voor jongeren bij de OBA. Wist je dat de OBA ook activiteiten en workshops organiseert? 

lees verder over het aanbod voor 12+


Onze nieuwste aanwinsten


Griffels en Penselen 2024

De Griffels en Penselen zijn de belangrijkste prijzen voor het Nederlandse kinderboek.Ze gaan naar de beste kinder- en jeugdliteratuur en de mooist geïllustreerde prentenboeken. Samen bekronen de Griffels en Penselen de allerbeste kinderboeken per categorie, zoals prentenboeken of poëzie.  

welke kinderboeken zijn bekroond?

Gratis jeugdlidmaatschap

Kinderen en jongeren tot 19 jaar lenen bij de OBA gratis en boetevrij. En er zijn meer voordelen.

bekijk de voordelen

Nieuwsbrief OBA Jeugd

Wil je weten wanneer er weer voorstellingen en leuke activiteiten op het programma staan en welke boeken je absoluut niet mag missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief OBA Jeugd.

meld je aan voor de nieuwsbrief OBA Jeugd