Alle 27 vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. De sluiting is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

Jeugd

Jeugd & jongeren

Bij de OBA is voor alle kinderen van Amsterdam iets te doen, van Boekstart activiteiten voor de allerkleinsten tot hulp bij leren lezen en codeer workshops. Er valt een heleboel te ontdekken!

Onder de naam OBA School biedt de OBA programma’s, producten en diensten aan voor kinderdagverblijven, voorscholen en andere educatieve instellingen. 


0-6 jaar

0-6 jaar

Hier lees je meer over voorlezen, BoekStart-activiteiten voor baby’s, peuters en (digitale) prentenboeken. En haal een gratis BoekStartkoffertje op voor je kindje tot 18 maanden!

6-12 jaar

6-12 jaar

Wil je kind mooie boeken lezen, gaan ze voor school aan de slag of wil je samen nieuwe dingen leren? Hier vind je informatie die voor jou handig is.

12+

12+

Op deze pagina vind je informatie over lezen voor de lijst en leren en studeren voor jongeren bij de OBA. Wist je dat de OBA ook activiteiten en workshops organiseert? 

Aanwinsten jeugd

Expo: De piraat die geen piraat meer wilde zijn

Van schets, illustratie tot crowdfunding, hoe maak je een prentenboek? Op de Jeugdetage van OBA Oosterdok zijn schetsen en illustraties te zien van het prentenboek De Piraat die geen piraat meer wilde zijn. Ook met levensgroot fotobord met de piraat en zijn vrienden.

Ontwikkel je creatieve en digitale skills

Maakplaats 021 is een netwerk van makerspaces in verschillende vestigingen van de OBA waar kinderen uit de buurt hun creativiteit en digitale vaardigheden kunnen ontwikkelen. Ben jij een uitvinder, robotbouwer, ontwerper óf wil je dat misschien worden? Zou je alles willen leren over 3D-printen, lasersnijden of coderen met een Micro:bit? In onze maakplaatsen kan dit allemaal!

OBA Junior nieuwsbrief

Ontvang 2 tot 5 keer per jaar tips voor uitjes met kinderen in de OBA en andere jeugdtheaters (Theater De Krakeling, DeLaMar theater, Internationaal Theater Amsterdam, Podium Mozaïek en Theater de Meervaart).