Allerkleinsten 0-6 jaar

Allerkleinsten 0-6 jaar

Welkom op de pagina voor de allerkleinste lezers. Hier lees je meer over voorlezen, BoekStart-activiteiten voor baby’s, peuters en (digitale) prentenboeken.Zilveren Griffels & Penselen 2019 | 0-6 jaar

Wat zijn de beste kinderboeken van het afgelopen jaar?
De Griffeljury heeft 19 juni de Zilveren Griffels en Penselen van 2019 bekend gemaakt, dé prijzen voor de best geschreven en geïllustreerde kinderboeken. Bekijk de winnaars voor kinderen van 0 tot 6 jaar en leen ze meteen bij de OBA!

 • Van twee ridders

  Imme Dros, Harrie Geelen

  Elke avond vertelt papa aan tweeling Luuk en Lars een verhaal over draken en een dappere riddertweeling. Dan krijgt Lars met zijn ouders een ongeluk. Hij ligt bewusteloos in het ziekenhuis. Luuk gaat stiekem naar hem toe om ridderverhalen te vertellen. Groot prentenboek met kleurrijke waterverfillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Van twee ridders

 • Mijn wonderlijke oom

  Yvonne Jagtenberg

  Gerard mag van zijn moeder nooit wilde spelletjes doen. Maar als zijn oom op hem past, spelen ze acrobaat of dierentemmer. Prentenboek met kleurenillustraties over de Franse filmmaker Jacques Tati en zijn film 'Mon Oncle'. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Mijn wonderlijke oom

 • De wolf, de eend & de muis

  Mac Barnett

  Een muis wordt opgeslokt door een wolf. In de buik van de wolf ontmoet hij een eend. Die heeft het daar gezellig ingericht. En de muis hoeft nooit meer bang te zijn dat hij wordt opgegeten! Humoristisch, fabelachtig prentenboek met eenvoudige illustraties in sobere kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De wolf, de eend & de muis

 • Die eland is van mij

  Oliver Jeffers

  Als Wilfred een eland tegenkomt, besluit hij hem tot zijn huisdier te bombarderen. Maar Marcel neemt Wilfreds gedragsregels niet erg serieus. Prentenboek met kleurenillustraties tegen sfeervolle landschapschilderingen geplaatst. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Die eland is van mij

Nationale Voorleesdagen 2020

Peuters en kleuters zijn tijdens de Nationale Voorleesdagen, van 22 januari tot en met 1 februari, van harte welkom in de OBA om de leukste voorleesactiviteiten bij te wonen. Het Prentenboek van het Jaar is Moppereend van Joyce Dunbar en Petr Horáček. Kom naar het Nationaal Voorleesontbijt, bezoek een voorstelling of een voorleesuur in de OBA-vestiging bij jou in de buurt!

lees meer over de Nationale Voorleesdagen 2020

Voorlezen

voorleesuurtjes

In alle vestigingen van de OBA wordt iedere week voorgelezen voor peuters, kleuters en kinderen tot 8 jaar. Bekijk meteen waar de voorleesuurtjes in jouw buurt zijn.
 

Samen lezen

Ouders zijn het belangrijkste voorbeeld voor een kind. Dus wil je dat je kind een goede lezer wordt? Lees zelf. Lees samen. Lees voor.

VoorleesExpress

Lees verder over de VoorleesExpress

OBA en VoorleesExpress Amsterdam werken al 10 jaar samen aan meer leesplezier bij honderden gezinnen in Amsterdam! Lees wat dit inhoudt en hoe jij ook voorlezer kunt worden.

BoekStart

bibliobios

Wist je dat lidmaatschap voor kinderen gratis is? Onder de 18 maanden ontvangen ze daarnaast een BoekStart-koffertje. Kom ook eens naar een BoekStart-activiteit.

Muizenhuis

Het Muizenhuis

Het Muizenhuis is bijna twee meter breed en drie meter hoog, en telt meer dan honderd kamers. In die kamers zijn heel veel muisjes hard aan het werk.

Elke dag een prentenboek

Op zoek naar inspiratie voor het lenen van prentenboeken? Onze jeugdbibliothecaris Deborah geeft iedere dag een tip op haar blog elkedageenprentenboek.nl. Neem eens kijkje!

ga naar Elke dag een prentenboek

E-books

E-books

Wist je dat je als lid van de OBA ook voor jonge kinderen e-books kunt lenen? Hartstikke handig, je hoeft er niet eens de deur voor uit. 

Luisterboeken

Luisterboeken

Een uitkomst voor als je zelf even geen tijd hebt om voor te lezen en een goed alternatief voor een filmpje, de LuisterBieb-app.

Digitale prentenboeken

Bereslim

Als lid van de OBA maak je gratis gebruik van Bereslim. Op deze site kunnen kinderen vanaf 3 jaar spelletjes doen en digitale prentenboeken bekijken.

Is je kind al lid van de OBA?

Kinderen tot 19 jaar zijn gratis lid van de OBA. Wordt je kind lid voordat het 18 maanden is, dan ontvang je het oranje BoekStart-koffertje met gratis boekjes en liedjes.

lees verder over OBA Junior lidmaatschap