Allerkleinsten 0-6 jaar

Allerkleinsten 0-6 jaar

Welkom op de pagina voor de allerkleinste lezers. Hier lees je meer over leuke ouder-kindactiviteiten in de stad, voorlezen, BoekStart voor baby’s en peuters en (digitale) prentenboeken.


Bekijk onze voorleesfilmpjes

BoekStart

Voorleesfilmpjes prikkelen de zintuigen en nemen je mee in een bijzonder verhaal. Er zijn veel verschillende filmpjes voor je kinderen van 0 tot 10 jaar. Inloggen kan met je pasnummer (22000) en geboortedatum (ddmmjjjj)

9 voorleestips voor ouders

bekijk de zes voorleestips voor ouders

Kinderen vinden het vaak heel fijn om samen in een boekje te lezen. Experts van de OBA hebben 9 tips op een rijtje gezet om het meeste uit deze speciale momenten te halen.

Hulp van VoorleesExpress

Voorleesexpress

Heeft jouw zoon of dochter een taalachterstand? Vind je het zelf moeilijk om je kind te helpen met taal? Dan kan een vrijwilliger van de VoorleesExpress misschien helpen.

Gratis lidmaatschap

Wist je dat het jeugdlidmaatschap van de OBA gratis is? Onder de 18 maanden ontvangt je kind ook nog een mooi BoekStart-koffertje met boekjes.

lees verder over het lidmaatschap en BoekStart-koffertje

Top 10 prentenboeken 2022

leen e-books en luisterboeken via de online Bibliotheek-app

Voorlezen stimuleert de taalontwikkeling, prikkelt de fantasie en zorgt voor een fijn moment tussen jou en je kind. Deze mooie verhalen met aantrekkelijke illustraties, bieden voldoende aanknopingspunten voor interactie met peuters en voor verwerking in hun spel. Dit zijn de tien beste prentenboeken van het jaar.

MEMO Thuis

bekijk digitale prentenboeken via Bereslim

Ontmoet de artiesten van MEMO Cultuur voor kleintjes. Kijk en luister naar instrumenten en verhalen vanuit jouw eigen huiskamer.

E-books & luisterboeken

lees meer over de VoorleesExpress

Wist je dat je als lid van de OBA ook voor jonge kinderen e-books en luisterboeken kunt lenen? Hartstikke handig, je hoeft er niet eens de deur voor uit.