Allerkleinsten 0-6 jaar

Allerkleinsten 0-6 jaar

Welkom op de pagina voor de allerkleinste lezers. Hier lees je meer over voorlezen, BoekStart-activiteiten voor baby’s en peuters en (digitale) prentenboeken.

Kris Kras Ateliers (1,5 tot 6 jaar)

Serie van 6 workshops waarin kinderen kunnen tekenen, smeren, vegen, lijmen, gieten, krassen, kleien, schilderen, strooien of dippen onder begeleiding van cultuurpedagoog Sabine Plamper.

naar de agenda

Voorlezen

voorleesuurtjes

In alle vestigingen van de OBA wordt iedere week voorgelezen voor peuters, kleuters en kinderen tot 8 jaar. Bekijk meteen waar de voorleesuurtjes in jouw buurt zijn.

 

Samen lezen

Ouders zijn het belangrijkste voorbeeld voor een kind. Dus wil je dat je kind een goede lezer wordt? Lees zelf. Lees samen. Lees voor.

Prentenboek van het jaar 2019

Een huis voor Harry van Leo Timmers is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2019. Het prentenboek staat centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen, die op 23 januari 2019 landelijk worden gestart met Het Nationaal Voorleesontbijt.

leen 'Een huis voor Harry' bij de OBA

VoorleesExpress

VoorleesExpress

De OBA ondersteunt de VoorleesExpress. Thuis voorlezen stimuleert de taalontwikkeling van kinderen. Bij de VoorleesExpress komt een vrijwilliger thuis voorlezen.

BoekStart

bibliobios

Wist je dat lidmaatschap voor kinderen gratis is? Onder de 18 maanden ontvangen ze daarnaast een BoekStart-koffertje. Kom ook eens naar een BoekStart-activiteit.

Muizenhuis

Het Muizenhuis is bijna twee meter breed en drie meter hoog, en telt meer dan honderd kamers. In die kamers zijn heel veel muisjes hard aan het werk.

Elke dag een prentenboek

Op zoek naar inspiratie voor het lenen van prentenboeken? Onze jeugdbibliothecaris Deborah geeft iedere dag een tip op haar blog elkedageenprentenboek.nl. Neem eens kijkje!

ga naar Elke dag een prentenboek

E-books

Wist je dat je als lid van de OBA ook voor jonge kinderen e-books kunt lenen? Hartstikke handig, je hoeft er niet eens de deur voor uit. 

Luisterboeken

Een uitkomst voor als je zelf even geen tijd hebt om voor te lezen en een goed alternatief voor een filmpje, de LuisterBieb-app.

Digitale prentenboeken

Als lid van de OBA maak je gratis gebruik van Bereslim. Op deze site kunnen kinderen vanaf 3 jaar spelletjes doen en digitale prentenboeken bekijken.

Is je kind al lid van de OBA?

Kinderen tot 19 jaar zijn gratis lid van de OBA. Wordt je kind lid voordat het 18 maanden is, dan ontvang je het oranje BoekStart-koffertje met gratis boekjes en liedjes.

lees verder over OBA Junior lidmaatschap