• Welkom

  Welkom op de pagina voor de allerkleinste lezers, van 0 tot 6 jaar. Wist je dat OBA-lidmaatschap voor hen gratis is? Lees hier over voorlezen, BoekStart-activiteiten voor baby’s en peuters en (digitale) prentenboeken.

 • Uitgebreide collectie

  De OBA heeft een uitgebreide collectie voor baby’s, peuters en kleuters. Van zachte voelboekjes voor baby’s tot de prachtigste prentenboeken. Maar ook dvd’s en luisterboeken voor de allerkleinsten. Zoek je een speciaal (prenten)boek? Typ een zoekwoord, de titel of naam van de schrijver bovenin het scherm in om te zoeken in de OBA-catalogus.

 • De OBA in de buurt

  Met 26 vestigingen, verspreid door Amsterdam en omgeving, is er altijd een OBA bij in de buurt. Wil je weten waar precies? Kijk hier voor alle OBA-vestigingen.  

 • Jeugdleden lenen boetevrij

  Jeugdleden lenen boetevrij bij de OBA!

De 10 mooiste prentenboeken volgens jeugdbibliothecarissen

jeugd | BoekStart

boekstart

Nog geen plannen gemaakt voor je vrije dag met je kindje? De OBA organiseert gezellige Boekstartactiviteiten voor de allerkleinsten, zoals voorlezen en muziekochtenden.

VoorleesExpress en de OBA

voorlezen @lilian van rooij fotografie

De OBA ondersteunt de VoorleesExpress, omdat het voorlezen thuis de taalontwikkeling van kinderen stimuleert. Bij de VoorleesExpress komt een vrijwilliger thuis voorlezen.

jeugd | Naar het theater in de OBA

jeugdtheater

Wist je dat er regelmatig mooie, gekke en grappige jeugdtheatervoorstellingen in de OBA te zien zijn? Niet alleen in de Centrale OBA, maar ook vaak in de vestigingen.

jeugd | Voorlezen

voorlezen

Ook voor jonge lezers valt er in de OBA veel te beleven. Zo wordt er iedere week voorgelezen voor peuters, kleuters en kinderen tot 8 jaar. 

Het Muizenhuis

het muizenhuis

Het Muizenhuis staat op de jeugdetage van de Centrale OBA. Het huis is wel drie meter hoog en telt meer dan honderd kamers en heel veel muisjes. Kom je kijken?

Voorlezen is leuk én belangrijk

De ontwikkeling van de woordenschat van je kind wordt sterk gestimuleerd door voorlezen. Al met 15 minuten per dag, leert een kind zo’n 1.000 woorden extra per jaar. En kinderen die worden voorgelezen, zijn later beter in taal. Maar hoe lees je nu het beste voor? Bekijk het filmpje van BoekStart voor meer informatie en tips.

BoekStart-koffertje

Als je kind lid wordt van de OBA voordat het 18 maanden is, ontvang je het oranje BoekStart-koffertje met gratis boekjes en liedjes.

Digitale prentenboeken van Bereslim

beer

Als lid van de OBA maak je gratis gebruik van Bereslim. Op deze site kunnen kinderen van 3 tot 6 jaar leuke en leerzame spelletjes doen en digitale prentenboeken bekijken. 

Word gratis lid van de OBA

Wist je dat kinderen en jongeren tot 19 jaar niets voor het OBA-lidmaatschap betalen? Met de OBA-pas leen je de mooiste prentenboeken, jeugdboeken, strips, luisterboeken, dvd's en games voor je kind. Ook doe je gratis of met korting mee aan de vele (voorlees-)activiteiten voor baby’s, peuters en kleuters. Lid worden kan makkelijk online of in één van onze vestigingen.

jeugd | Retteketet... baby- en peuterpret!

retteketet

Dit vrolijke muziekprogramma van Maria's muziek is speciaal gemaakt voor kinderen van 0 tot 2 jaar en 2 tot 4 jaar. Gratis met OBA-pas, normaal €5,00.

OBA junior leent boetevrij

Meld je aan voor de juniornieuwsbrief

Meld je aan voor de juniornieuwsbrief en ontvang zes keer per jaar tips voor leuke uitjes met kinderen in het OBA Theater en andere jeugdtheaters in Amsterdam.