Allerkleinsten 0-6 jaar

Allerkleinsten 0-6 jaar

Welkom op de pagina voor de allerkleinste lezers. Hier lees je meer over voorlezen, BoekStart-activiteiten voor baby’s, peuters en (digitale) prentenboeken.


BoekStart

BoekStart

Wist je dat lidmaatschap voor kinderen gratis is? Onder de 18 maanden ontvangen ze daarnaast een BoekStart-koffertje. Kom ook eens naar een BoekStart-activiteit.

Voorleestips

Bekijk de top 10 digitale prentenboeken

Of je nu voor het slapen gaan een mooi verhaal voorleest of overdag samen een (prenten)boek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Bekijk onze voorleestips!

De Voorleeshoek

naar de website van De Voorleeshoek

In De Voorleeshoek worden grappige, ontroerende en informatieve boeken voorgelezen voor kinderen van 0 tot 10 jaar. Leuk voor de allerkleinste, maar ook voor hun grotere broers of zussen.

VoorleesExpress

Lees verder over de VoorleesExpress

OBA en VoorleesExpress Amsterdam werken al 10 jaar samen aan meer leesplezier bij honderden gezinnen in Amsterdam!

Muizenhuis

muizenhuis in de OBA

Het Muizenhuis staat op de jeugdetage van OBA Oosterdok. Maar ook online is er een heleboel over het huis van Sam en Julia te ontdekken. Neem gauw een kijkje!

E-books

E-books

Wist je dat je als lid van de OBA ook voor jonge kinderen e-books kunt lenen? Hartstikke handig, je hoeft er niet eens de deur voor uit. 

Luisterboeken

Luisterboeken

Een uitkomst voor als je zelf even geen tijd hebt om voor te lezen en een goed alternatief voor een filmpje, de LuisterBieb-app.

Online prentenboeken

Bereslim

Prentenboeken komen tot leven bij Bereslim. Leuk en leerzaam voor de allerkleinsten. Inloggen kan met je pasnummer (22000) en geboortedatum (ddmmjjjj).