• Welkom

  Welkom op de pagina voor de allerkleinste lezers, van 0 tot 6 jaar. Wist u dat OBA-lidmaatschap voor hen gratis is? Lees hier over voorlezen, onze BoekStart-activiteiten voor baby’s en peuters en (digitale) prentenboeken.

 • Uitgebreide collectie

  De OBA heeft een uitgebreide collectie voor baby’s, peuters en kleuters. Van zachte voelboekjes voor baby’s tot de prachtigste prentenboeken. Maar ook dvd’s en luisterboeken voor de allerkleinsten. Zoekt u een speciaal (prenten)boek? Typ een zoekwoord, de titel of naam van de schrijver bovenin het scherm in om te zoeken in de OBA-catalogus.

 • De OBA bij u in de buurt

  Met 26 vestigingen, verspreid door Amsterdam en omgeving, is er altijd een OBA bij u in de buurt. Wilt u weten waar precies? Kijk hier voor alle OBA-vestigingen.  

 • Jeugdleden lenen boetevrij

  Jeugdleden lenen boetevrij bij de OBA!

De 10 mooiste prentenboeken volgens jeugdbibliothecarissen

Lees je baby voor met BoekStart

Bekijk de video, waarin o.a. OBA-medewerker Marianne Mondeel vertelt over voorlezen met BoekStart.

BoekStart stimuleert (voor)lezen met baby's en peuters. Dit schept een band tussen ouder en kind en is goed voor de taalontwikkeling. Kom naar de OBA en schrijf uw kind gratis in als lid. Als u dit doet voor uw kind 18 maanden is, ontvangt u het oranje BoekStart-koffertje met een gratis boekje en liedjes.

VoorleesExpress en de OBA

voorlezen

De OBA ondersteunt de VoorleesExpress, omdat het voorlezen thuis de taalontwikkeling van kinderen stimuleert. Bij de VoorleesExpress komt een vrijwilliger bij een gezin met kinderen van 2-8 jaar thuis voorlezen.

jeugd | Retteketet... babypret!

retteketet

Dit vrolijke muziekprogramma van Maria's muziek is speciaal gemaakt voor kinderen tussen de 0 en 2 jaar. Gratis met OBA-pas, normaal €5,00.

OBA junior leent boetevrij

Voorlezen is leuk én belangrijk

De ontwikkeling van de woordenschat van je kind wordt sterk gestimuleerd door voorlezen. Al met 15 minuten voorlezen per dag, leert een kind zo’n 1.000 woorden extra per jaar. En kinderen die worden voorgelezen, zijn later beter in taal. Bij de OBA zijn er regelmatig voorleesuurtjes. Kom samen genieten van een leuk boek. Of maak gebruik van onze voorleestips om zelf voor te lezen.

Word gratis lid van de OBA

Wist u dat kinderen en jongeren tot 19 jaar niets voor het OBA-lidmaatschap betalen? Met de OBA-pas leent u de mooiste prentenboeken, jeugdboeken, strips, luisterboeken, dvd's en games voor uw kind. Ook kunt u gratis of met korting meedoen aan de vele (voorlees-)activiteiten voor baby’s, peuters en kleuters. Lid worden kan makkelijk online of in één van onze 26 vestigingen.

Het Muizenhuis

het muizenhuis

Het Muizenhuis staat op de jeugdetage van de Centrale OBA. Het huis is wel drie meter hoog en telt meer dan honderd kamers, waarin heel veel muisjes wonen. De muizen zijn elke dag te bewonderen, van 10.00 tot 22.00 uur.

Digitale prentenboeken van Bereslim

beer

Als lid van de OBA maak je gratis gebruik van Bereslim. Op deze site kunnen kinderen van 3 tot 6 jaar leuke en leerzame spelletjes doen en digitale prentenboeken bekijken.