Allerkleinsten 0-6 jaar

Allerkleinsten 0-6 jaar

Welkom op de pagina voor de allerkleinste lezers. Hier lees je meer over leuke activiteiten in de stad, voorlezen, BoekStart voor baby’s en peuters en (digitale) prentenboeken.

Vanaf september 2021 verwachten we dat onze reguliere ouder & kind-voorleesactiviteiten weer plaats kunnen vinden bij een OBA-vestiging bij jou in de buurt. 


BoekStart in het Muizenhuis

Sinds kort staat in het Muizenhuis in OBA Oosterdok een mini-BoekStartkoffertje. Weet jij het oranje koffertje te vinden? Zoeken maar! 

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby of peuter. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten.


Gratis lidmaatschap

BoekStart

Wist je dat het jeugdlidmaatschap van de OBA gratis is? Onder de 18 maanden ontvangt je kind ook nog een mooi BoekStart-koffertje met boekjes.

9 voorleestips voor ouders

bekijk de zes voorleestips voor ouders

Kinderen vinden het vaak heel fijn om samen in een boekje te lezen. Experts van de OBA hebben 9 tips op een rijtje gezet om het meeste uit deze speciale momenten te halen.

MEMO Thuis

Lees meer over MEMO Thuis

Ontmoet de artiesten van MEMO Cultuur voor kleintjes. Kijk en luister naar instrumenten en verhalen vanuit jouw eigen huiskamer.

Ontdek de verhalen van het Muizenhuis

Het Muizenhuis is bijna twee meter breed en drie meter hoog, en telt meer dan honderd kamers. In die kamers zijn heel veel muisjes hard aan het werk. Het Muizenhuis staat op de jeugdetage in OBA Oosterdok. Kom je kijken? Ook online valt er veel te ontdekken.

lees meer over het Muizenhuis

E-books & luisterboeken

leen e-books en luisterboeken via de online Bibliotheek-app

Wist je dat je als lid van de OBA ook voor jonge kinderen e-books en luisterboeken kunt lenen? Hartstikke handig, je hoeft er niet eens de deur voor uit. 

Voorleesfilmpjes

bekijk digitale prentenboeken via Bereslim

Voorleesfilmpjes prikkelen de zintuigen en nemen je mee in een bijzonder verhaal. Er zijn veel verschillende filmpjes voor je kinderen van 0 tot 10 jaar. Inloggen kan met je pasnummer (22000) en geboortedatum (ddmmjjjj).

Hulp van VoorleesExpress

lees meer over de VoorleesExpress

Heeft jouw zoon of dochter een taalachterstand? Vind je het zelf moeilijk om je kind te helpen met taal? Dan kan een vrijwilliger van de VoorleesExpress misschien helpen.