Allerkleinsten 0-6 jaar

Allerkleinsten 0-6 jaar

Welkom op de pagina voor de allerkleinste lezers. Hier lees je meer over leuke ouder-kindactiviteiten in de stad, voorlezen, BoekStart voor baby’s en peuters en (digitale) prentenboeken.


Gratis lidmaatschap

Wist je dat het jeugdlidmaatschap van de OBA gratis is? Onder de 18 maanden ontvangen kinderen ook nog een mooi BoekStart-koffertje met boekjes.

lees verder over het lidmaatschap en BoekStart-koffertje

Prentenboeken top 10 2024

leen e-books en luisterboeken via de online Bibliotheek-app

Voorlezen stimuleert de taalontwikkeling, prikkelt de fantasie en zorgt voor een fijn moment tussen jou en je kind. Deze mooie verhalen met aantrekkelijke illustraties, bieden voldoende aanknopingspunten voor interactie met peuters en voor verwerking in hun spel. Dit zijn de tien beste prentenboeken van het jaar.

bekijk de top 10

9 Voorleestips

voorleestips voor thuis

Kinderen vinden het vaak heel fijn om samen in een boekje te lezen. Experts van de OBA hebben 9 tips op een rijtje gezet om het meeste uit deze speciale momenten te halen.

bekijk de voorleestips

E-books & luisterboeken

lees hoe je e-books leent

Wist je dat je als lid van de OBA ook voor jonge kinderen e-books en luisterboeken kunt lenen? Hartstikke handig, je hoeft er niet eens de deur voor uit. 

download meteen de online Bibliotheek-app

 

 

Bereslim

Op de site van Bereslim vind je interactieve animatiefilms van bekende prentenboeken. Speciaal voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Deze filmpjes stimuleren de taalontwikkeling van kinderen. Maar ze zijn ook gewoon leuk, want kinderen beleven veel plezier aan de bewegende beelden, de muziek en de geluidseffecten. 

Ga naar de site van Bereslim

De Voorleeshoek

De Voorleeshoek bevat honderden voorleesfilmpjes voor kinderen van 0 tot 10 jaar; bruikbaar in de bibliotheek en thuis. Er is voor iedere leeftijdscategorie en elk thema wel een leuk boek te ontdekken.

 

Ga naar de Voorleeshoek