Allerkleinsten 0-6 jaar

Prentenboek van het jaar 2019

Een huis voor Harry van Leo Timmers is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2019. Het prentenboek staat centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen, die op 23 januari 2019 landelijk worden gestart met Het Nationaal Voorleesontbijt.

leen 'Een huis voor Harry' bij de OBA

Voorlezen

voorleesuurtjes

In alle vestigingen van de OBA wordt iedere week voorgelezen voor peuters, kleuters en kinderen tot 8 jaar.
Let op! In de Centrale OBA wordt woens- en zaterdagmiddag om 15 uur weer voorgelezen in het Juniortheater.

 

Samen lezen

Ouders zijn het belangrijkste voorbeeld voor een kind. Dus wil je dat je kind een goede lezer wordt? Lees zelf. Lees samen. Lees voor.

Jeugdtheater

jeugdtheater

Wist je dat er regelmatig mooie, gekke en grappige jeugdtheatervoorstellingen in de OBA te zien zijn? Niet alleen in de Centrale OBA, maar ook in de vestigingen.

23 april | Concertgebouw Amsterdam

Op 23 april is het Wereldboekendag! Op die dag lanceert BoekStart in het Concertgebouw een gloednieuw kinderliedje: de Voorleestrom. Een vrolijk liedje, dat gezongen kan worden voor je begint met voorlezen, thuis, op school of in de kinderopvang. Kom je luisteren hoe dat klinkt?

reserveer een kaartje via de BoekStart Facebookpagina

VoorleesExpress

VoorleesExpress

De OBA ondersteunt de VoorleesExpress. Thuis voorlezen stimuleert de taalontwikkeling van kinderen. Bij de VoorleesExpress komt een vrijwilliger thuis voorlezen.

BoekStart-koffertje

bibliobios

Als je kind lid wordt van de OBA voordat het 18 maanden is, ontvang je het oranje BoekStart-koffertje met gratis boekjes en liedjes.

Muizenhuis

Let op! Het Muizenhuis gaat verhuizen naar een beter plekje op de jeugdetage en is daarom van 10 t/m 18 april tijdelijk niet te bezichtigen.

BoekStart-activiteiten

Nog geen plannen voor je vrije dag met je kindje? De OBA organiseert gezellige BoekStart-activiteiten voor de allerkleinsten, zoals voorlezen en muziekochtenden. Wordt je kind lid voordat het 18 maanden is, dan ontvang je het oranje BoekStart-koffertje met gratis boekjes en liedjes.

naar de agenda

E-books

Wist je dat je als lid van de OBA ook voor jonge kinderen e-books kunt lenen? Hartstikke handig, je hoeft er niet eens de deur voor uit. 

Luisterboeken

Een uitkomst voor als je zelf even geen tijd hebt om voor te lezen en een goed alternatief voor een filmpje, de LuisterBieb-app.

Digitale prentenboeken

Als lid van de OBA maak je gratis gebruik van Bereslim. Op deze site kunnen kinderen vanaf 3 jaar spelletjes doen en digitale prentenboeken bekijken.

Is je kind al lid van de OBA?

Kinderen tot 19 jaar zijn gratis lid van de OBA. Wordt je kind lid voordat het 18 maanden is, dan ontvang je het oranje BoekStart-koffertje met gratis boekjes en liedjes.

lees verder over OBA Junior lidmaatschap