Allerkleinsten 0-6 jaar

Voorlezen

voorleesuurtjes

In alle vestigingen van de OBA wordt iedere week voorgelezen voor peuters, kleuters en kinderen tot 8 jaar.
Let op! tijdens de verbouwing wordt er niet voorgelezen in de Centrale OBA.

 

Samen lezen

Ouders zijn het belangrijkste voorbeeld voor een kind. Dus wil je dat je kind een goede lezer wordt? Lees zelf. Lees samen. Lees voor.

Jeugdtheater

jeugdtheater

Wist je dat er regelmatig mooie, gekke en grappige jeugdtheatervoorstellingen in de OBA te zien zijn? Niet alleen in de Centrale OBA, maar ook in de vestigingen.

Kris Kras Atelier (1,5 - 6 jaar)

Op 9 april start de nieuwe workshopserie van het Kris Kras Atelier in de Centrale OBA. Tijdens de creatieve workshops kunnen kinderen van 1,5 - 6 jaar tekenen, smeren, vegen, lijmen, gieten, krassen, kleien, schilderen, strooien of dippen onder begeleiding van cultuurpedagoge Sabine Plamper.

naar de agenda

BoekStart Babyboekje 2018

  • Beestje, waar ben je?

    Ingela P. Arrhenius;Nosy Crow (London)

    Waar heeft de rups zich verstopt? En waar is toch de slak? En kijk eens achter het flapje of je het kindje kunt vinden? Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, vrolijk gekleurde illustraties en vilten flapjes. Vanaf ca. 1 jaar.

    Gedrukt boek

    Bekijk details van Beestje, waar ben je?

Lees hier waarom de jury voor 'Beestje, waar ben je?' koos

VoorleesExpress

VoorleesExpress

De OBA ondersteunt de VoorleesExpress. Thuis voorlezen stimuleert de taalontwikkeling van kinderen. Bij de VoorleesExpress komt een vrijwilliger thuis voorlezen.

BoekStart-koffertje

bibliobios

Als je kind lid wordt van de OBA voordat het 18 maanden is, ontvang je het oranje BoekStart-koffertje met gratis boekjes en liedjes.

Muizenhuis

Het Muizenhuis staat op de jeugdetage van de Centrale OBA en is tijdens de verbouwing gewoon te bezoeken! Het is wel drie meter hoog en telt meer dan honderd kamers en heel veel muisjes. 

BoekStart-activiteiten

Nog geen plannen voor je vrije dag met je kindje? De OBA organiseert gezellige BoekStart-activiteiten voor de allerkleinsten, zoals voorlezen en muziekochtenden. Wordt je kind lid voordat het 18 maanden is, dan ontvang je het oranje BoekStart-koffertje met gratis boekjes en liedjes.

naar de agenda

E-books

Wist je dat je als lid van de OBA ook voor jonge kinderen e-books kunt lenen? Hartstikke handig, je hoeft er niet eens de deur voor uit. 

Luisterboeken

Een uitkomst voor als je zelf even geen tijd hebt om voor te lezen en een goed alternatief voor een filmpje, de LuisterBieb-app.

Digitale prentenboeken

Als lid van de OBA maak je gratis gebruik van Bereslim. Op deze site kunnen kinderen vanaf 3 jaar spelletjes doen en digitale prentenboeken bekijken.

Ben jij al lid van de OBA?

Kinderen tot 19 jaar zijn gratis lid van de OBA. Wordt je kind lid voordat het 18 maanden is, dan ontvang je het oranje BoekStart-koffertje met gratis boekjes en liedjes.

lees verder over OBA Junior lidmaatschap