Allerkleinsten 0-6 jaar

Voorlezen

voorleesuurtjes

In alle vestingingen van de OBA wordt iedere week voorgelezen voor peuters, kleuters en kinderen tot 8 jaar.
Let op! tijdens de verbouwing wordt er niet voorgelezen in de Centrale OBA.

 

BoekStart voorleestips

De ontwikkeling van de woordenschat van je kind wordt sterk gestimuleerd door voorlezen. Al met 15 minuten per dag, leert een kind zo’n 1.000 woorden extra per jaar. En kinderen die worden voorgelezen, zijn later beter in taal. Maar hoe lees je nu het beste voor? Bekijk het filmpje van BoekStart voor meer informatie en tips.

Jeugdtheater

jeugdtheater

Wist je dat er regelmatig mooie, gekke en grappige jeugdtheatervoorstellingen in de OBA te zien zijn? Niet alleen in de Centrale OBA, maar ook in de vestigingen.

Sinterklaasfeest in de OBA

Nog even en Sinterklaas is jarig. Dat wordt in de OBA gevierd met een gezellig Sinterklaasfeest. Dieuwertje Blok leest voor uit 'Het Kleinste Pietje' van Sjoerd Kuyper en Harmen van Straaten. Er is natuurlijk ook weer muziek! Zing je mee?

lees verder over het Sinterklaasfeest

Prentenboeken top 10 Nationale Voorleesdagen 2018

VoorleesExpress

VoorleesExpress

De OBA ondersteunt de VoorleesExpress. Thuis voorlezen stimuleert de taalontwikkeling van kinderen. Bij de VoorleesExpress komt een vrijwilliger thuis voorlezen.

BoekStart-koffertje

bibliobios

Als je kind lid wordt van de OBA voordat het 18 maanden is, ontvang je het oranje BoekStart-koffertje met gratis boekjes en liedjes.

Muizenhuis

Het Muizenhuis staat op de jeugdetage van de Centrale OBA. Het is wel drie meter hoog en telt meer dan honderd kamers en heel veel muisjes.

BoekStart

Nog geen plannen voor je vrije dag met je kindje? De OBA organiseert gezellige BoekStart-activiteiten voor de allerkleinsten, zoals voorlezen en muziekochtenden. Wordt je kind lid voordat het 18 maanden is, dan ontvang je het oranje BoekStart-koffertje met gratis boekjes en liedjes.

naar de agenda

e-books

Wist je dat je als lid van de OBA ook voor jonge kinderen e-books kunt lenen? Hartstikke handig, je hoeft er niet eens de deur voor uit. 

luisterboeken

Een uitkomst voor als je zelf even geen tijd hebt om voor te lezen en een goed alternatief voor een filmpje, de LuisterBieb-app.

digitale prentenboeken

Als lid van de OBA maak je gratis gebruik van Bereslim. Op deze site kunnen kinderen vanaf 3 jaar spelletjes doen en digitale prentenboeken bekijken.

gratis lidmaatschap voor kinderen

Kinderen tot 19 jaar zijn gratis lid van de OBA. Met de OBA-pas leen je niet alleen (luister)boeken, dvd's en games, je krijgt ook korting op activiteiten in de OBA. Wordt je kind lid voordat het 18 maanden is, dan ontvang je het oranje BoekStart-koffertje met gratis boekjes en liedjes.

word lid van de OBA