BoekStart

500.000ste BoekStartkoffertje!

Op 7 mei is het 500.000ste BoekStartkoffertje uitgereikt, precies tien jaar na de start van het succesvolle leesbevorderingsprogramma voor kinderen van 0-4 jaar. In tien jaar tijd zijn maar liefst 500.000 baby’s lid geworden van de Bibliotheek. Dat betekent dat in 2018 40% van de baby’s werd bereikt.

lees meer

Wat is BoekStart?

Stoffen boekjes, knisperboekjes en hardkartonnen boekjes – baby's zijn er dol op. Ze bekijken ze en pakken ze beet. Het leesprogramma BoekStart is er voor kinderen van 0-4 jaar en hun ouders, en maakt volop gebruik van de vrolijke boekjes.

Gratis lid én een cadeau

BoekStart

Maak je kindje OBA-lid voordat het 2 jaar oud is en ontvang een OBA-pas en het BoekStart-koffertje gratis. Lid worden is gratis voor kinderen en kan in elke OBA-vestiging. Neem de BoekStart-bon en een identiteitsbewijs van de ouder mee.

Wat zit er in het koffertje?

In het BoekStart-koffertje vind je twee leuke voorleesboekjes, een boekenlegger en handige voorleestips.

BoekStart-activiteiten

In alle vestigingen van de OBA worden geregeld activiteiten voor ouders en kinderen georganiseerd. Er wordt voorgelezen, gezongen, informatie gegeven en er is ook gelegenheid om ervaringen met elkaar uit te wisselen.

naar de BoekStart-activiteiten in de agenda

Boekje van het jaar

Beestje, waar ben je? van Nosy Crow en Ingela P. Arrhenius is verkozen tot het BoekStart Babyboekje 2019. Het is de derde keer dat deze boekenprijs voor de allerjongste categorie (0-1,5 jaar) werd uitgereikt.

Kunst van Lezen

Kunst van lezen

BoekStart is ontwikkeld in het kader van Kunst van Lezen in opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, en uitgevoerd door Stichting Lezen en de Koninklijke Bibliotheek.

BoekStart-app

app

De BoekStart-app staat boordevol video’s en heldere informatie over voorlezen. Ook staan de nieuwste boeken- en voorleestips voor je baby, dreumes of kleuter in de app.