OBA-vestigingen gesloten

Alle vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. De sluiting van publieke locaties is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

BoekStart

BoekStart

Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar én hun ouders van boeken laat genieten.


Wat is BoekStart?

Stoffen boekjes, knisperboekjes en hardkartonnen boekjes – baby's zijn er dol op. Ze bekijken ze en pakken ze beet. Het leesprogramma BoekStart is er voor kinderen van 0-4 jaar en hun ouders, en maakt volop gebruik van de vrolijke boekjes.

Gratis lid én een cadeau

BoekStart

Maak je kindje OBA-lid voordat het 2 jaar oud is en ontvang een OBA-pas en het BoekStart-koffertje gratis. Lid worden is gratis voor kinderen en kan in elke OBA-vestiging. Neem de BoekStart-bon en een identiteitsbewijs van de ouder mee.

Wat zit er in het koffertje?

In het BoekStart-koffertje vind je twee leuke voorleesboekjes, een boekenlegger en handige voorleestips.

Boekje van het jaar

Beestje, waar ben je? van Nosy Crow en Ingela P. Arrhenius is verkozen tot het BoekStart Babyboekje 2019. Het is de derde keer dat deze boekenprijs voor de allerjongste categorie (0-1,5 jaar) werd uitgereikt.

Kunst van Lezen

Kunst van lezen

BoekStart is ontwikkeld in het kader van Kunst van Lezen in opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, en uitgevoerd door Stichting Lezen en de Koninklijke Bibliotheek.

BoekStart-app

app

De BoekStart-app staat boordevol video’s en heldere informatie over voorlezen. Ook staan de nieuwste boeken- en voorleestips voor je baby, dreumes of kleuter in de app.