De OBA is alleen open op afspraak voor de OBA Bestelservice en activiteiten. Binnen lopen zonder afspraak kan nog niet door de coronamaatregelen van de overheid. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

AppLab tipt de beste apps voor kinderen

Ben je weleens bij het Applab geweest? Het is een plek in OBA Oosterdok waar kinderen op een interactieve manier leren en aan hun '21st century skills' werken. En dat leren is ook nog eens leuk! In het AppLab vind je namelijk de mooiste prijswinnende apps.

Online & offline in balans

Voor kinderen die opgroeien in deze tijd zijn telefoons, tablets en apps de normaalste zaak van de wereld. Maar voor ouders is de zoektocht naar goede apps en het vinden van een balans tussen ‘online’ en ‘offline’ soms moeilijk. En als je kind dan online mag, welke van die duizenden apps is dan het meest geschikt? De met zorg geselecteerde tablet-apps van het AppLab zijn uiteraard digitaal, maar leggen ook een link met de 'echte' wereld.

Kwaliteit

Alle apps zijn getest op kwaliteit, speelbaarheid en veiligheid. Ook zijn de privacysettings onderzocht en is er een leeftijdsadvies en een waarschuwing voor in-app aankopen of ongepaste content. De lijst met apps wordt maandelijks aangevuld en opgefrist. Zo heb je niet alleen toegang tot de meest geschikte apps voor je kind, maar komt er ook nog eens iets nieuws bij!

De leukste, mooiste en meest leerzame apps

Om je een idee te geven van de apps die in het Applab te vinden zijn, hebben wij alvast drie titels voor je uitgelicht.

1.

Bandimal

Bandimal (3-6 jaar)
Met Bandimal leren kinderen muziek maken met instrumenten in de vorm van dieren. Bijzonder aan deze app is dat er geen goed of fout is. Elke input die door de speler wordt gegeven, heeft een ander effect en de muziek speelt gewoon door. Het doel is kinderen kennis te laten maken met muziek en ze te laten experimenteren met ritmes en instrumenten. 

2.

lees meer over Me

Me (6-9 jaar)
In Me ga je aan de slag met jezelf in een digitaal plakboek over je leven. Je kunt op creatieve manieren honderden vragen beantwoorden, zoals welk boek je als eerste las en wat je lievelingsdier is. Of maak een foto of een gifje van hoe je eruit ziet als je je verveelt. Me bevordert emotionele intelligentie en is gebaseerd op onderzoek waaruit blijkt dat hoe beter je jezelf kent, hoe beter je je kan inleven in een ander. 

3.

bekijk Botanicula

Botanicula (8-18 jaar)
Een prachtig geïllustreerd spel waarbij vijf plantaardige wezens samen op avontuur gaan om een grote boom te redden. Deze app barst van de mooie vormgeving en subtiele leermomenten en bevordert ook nog eens de verbeelding en creativiteit van je kind. Een zeldzaam voorbeeld van een kwalitatief hoogstaande app die ook nog leuk is om mee te spelen.