OBA-vestigingen gesloten

Alle vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. De sluiting van publieke locaties is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

Het Muizenhuis

De OBA is online wel open

Alle vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. Maar de OBA is online wel open.
Van online prentenboek tot oefenen voor school, we delen al onze tips om deze weken met z'n allen goed door te komen.


Het Muizenhuis

Het Muizenhuis van Sam en Julia staat op de jeugdetage van OBA Oosterdok en is te bewonderen tijdens de openingstijden. 

Het Muizenhuis

Het Muizenhuis is bijna twee meter breed en drie meter hoog, en telt meer dan honderd kamers. In die kamers zijn heel veel muisjes hard aan het werk. De bakker bakt taartjes, de schilder maakt een portret en de werklui sjouwen zware zakken. 

Op bezoek met de klas

Voor klassen uit de onderbouw van het basisonderwijs hebben wij een speciaal Muizenhuis-programma. Kom naar het Muizenhuis, word meegenomen in het verhaal en knutsel na afloop een eigen Muizenhuis-kamertje.

Het Muizenhuis mee naar huis

Kleurplaat van het Muizenhuis

Zelf het Muizenhuis kleuren? Print de kleurplaat en ga meteen aan de slag!

download de kleurplaat

Neem alvast een kijkje

Meer over het Muizenhuis

Het Muizenhuis is een project van Karina Schaapman, dat is gebouwd als decor voor haar gelijknamige kinderboeken. Op de website van het Muizenhuis lees je hoe het allemaal begon en hoe het bouwproces in zijn werk ging.

Download de Muizenhuisapp

Op je smartphone en tablet kun je de wereld van het Muizenhuis nog verder ontdekken! In deze prijswinnende app open je een deur en dan begint het avontuur...

lees meer over de app (onderaan de pagina)