Hiphopfestival

Zaterdag 26 & zondag 27 mei - Centrale OBA

26 mei | Hiphop Evolution Showcase

Vandaag de dag kunnen wij geen wereld bedenken zonder hiphop, toch is het ooit anders geweest. Waar ligt de geboorte van hiphop en welke ontwikkeling heeft het doorstaan? En waarom gaan hiphop en activisme hand in hand samen?

Hip-Hop Evolution Showcase (18+)

In de Hip-Hop Evolution Showcase worden dans, storytelling, spoken word, rap, scratchen en graffiti samengebracht om de lange reis die hiphop afgelegd heeft te vertellen. De showcase is een voorstelling waarbij getalenteerde jongeren samen met professionals Gideon Everduim (a.k.a. Gikkels) en Yahmani Blackman de geschiedenis van de hiphop-cultuur op interdisciplinaire wijze op het podium brengen, onder regie van theatermaker Dorothy Blokland. 

Hiphop Forum: SMIB x BLAKA (18+)

voorprogramma

Het taalgebruik in hiphop is vaak omstreden. Tijdens het Hiphop Forum gaan Soort Kill (SMIB), Kofi Orunmila (Blaka) en Nyanga Weder (Welke sporen horen we) in gesprek met elkaar én de zaal over dit fenomeen. De gespreksleiding zal in de capabele handen van Amina Wijntje zijn.

Top 10 | Boeken over hiphop leen je bij de OBA

covers

Met deze top 10 kun je je alvast inlezen voor het hiphopweekend, van de geschiedenis van hiphop tot aan de weg om zelf een groot artiest te worden.

27 mei | Hiphop Evolutie Junior Familiedag

Het Hiphop Evolutie Junior Familiedagprogramma neemt jonge bezoekers mee door een tijdlijn van de hiphop-geschiedenis en is geschikt voor kinderen van 4-12 jaar. Kaarten zijn online beschikbaar en bij de kassa van de Centrale OBA. Alleen kinderen betalen voor een Hiphop Junior jeugdticket. Ouders en verzorgers mogen gratis mee naar binnen. 

Hip-Hop Evolution Showcase Junior (6+)

Op het Hiphopfestival neemt de Hip-Hop Evolution Showcase Junior (6+) je mee langs de lange reis die het genre hiphop heeft afgelegd. 

Customize je eigen Patta T-shirt (4-12 jaar)

graffiti workshop

Customize je eigen unieke Patta T-shirt. Speciaal voor jonge Hiphop liefhebbers sponsort Patta 20 T-shirts voor kids om te customizen tijdens de Hiphop Evolutie Junior Familiedag.

Graffiti workshop met Mick La Rock (6+)

graffiti

Ga underground met graffiti artiest MICK LA ROCK en ontwerp een tag van je eigen naam. Eerst op papier, daarna op de 3D metro’s van NYC in het Junior Lab.

Kiddo Cee leest rappend voor (4+)

Kom meegenieten met de Rappende Voorlezers, een concept ontwikkeld door Kiddo Cee a.k.a Chander Peroti. De Rappende Voorlezers lezen bestaande sprookjes en prentenboeken al rappend voor op zelfgemaakte Hiphopbeats onder begeleiding van een DJ. 

DJ All Star Fresh x Kendis x Rockefellababe

DJ Kendis

Laat je moves zien tijdens de Silent Disco! Op de dansvloer hoor je alleen via je koptelefoon de muziek. Met DJ All Star Fresh x DJ Kendis x DJ Rockefellababe.

Beatboxen met André Accord (4+)

In deze workshop leer je samen met André Accord beatboxen; met je mond het geluid van drumsets nadoen. Let op, er is een workshop voor kinderen van 4+, 6+ en 8+.