Jeugd 6-12 jaar

jeugd 6-12

Welkom op de jeugdpagina van de OBA. Wil je lekker lui lezen, ga je voor school aan de slag of wil je nieuwe dingen leren? Hier vind je informatie die voor jou handig is.

Leren lezen

Leren lezen is heel belangrijk. De OBA helpt graag met het kiezen van het juiste boek en geeft tips om het lezen nog leuker en makkelijker te maken.

OBA Junior agenda

In de OBA is altijd iets leuks te doen. Kom een film kijken, knutselen of lezen. Kijk eens in de agenda. Zit er iets voor jou bij?

OBA Kinderdirecteur

kandidaten

Darryl Amankwah is de OBA Kinderdirecteur. Op zijn pagina kun je lezen wat hij allemaal meemaakt tijdens zijn werk. Binnenkort wordt zijn opvolger bekend gemaakt.

Theaterlezen (7-12 jaar)

Moeite met lezen? Ook kinderen voor wie lezen niet altijd even makkelijk is, kunnen terecht bij de OBA. Speciaal voor deze groep is er nu Theaterlezen.

lees verder over Theaterlezen

Nieuw: OBAjunior.nl

Ben je op zoek naar een goed boek, informatie voor een spreekbeurt, filmpjes of heb je zin om iets bij de OBA te doen? Ga dan naar OBAjunior.nl, een nieuwe website van de OBA speciaal voor kinderen.

naar OBAjunior.nl

Kinderkunstlab (7+)

Ateliers Westerdok geeft gedurende het hele jaar in het OBA Junior Lab, op de jeugdetage in OBA Oosterdok, vijf verschillende workshops in het thema van 'lang leve de letters'. Vier jij het letterfeest mee?

naar de agenda

Maakplaats 021

Lasersnijden, stop-motion animaties maken, leren programmeren, een onderzoek doen in je eigen buurt... het kan allemaal in Maakplaats 021.

Studiemax

Heb je hulp nodig met lezen, spelling of rekenen? Elke week geeft Studiemax bijles in verschillende vestigingen van de OBA.

Nieuw: Applab in OBA Oosterdok

Kinderen en ouders kunnen vanaf nu terecht in het nieuwe AppLab in OBA Oosterdok, waar je een selectie van bijzondere, oogstrelende en prijswinnende apps kunt uitproberen.

lees verder over het Applab

Info voor werkstuk & spreekbeurt

Op zoek naar informatie voor een spreekbeurt of werkstuk? Neem eens een kijkje op de speciale pagina van de bibliotheek met heel veel informatie over allerlei onderwerpen.

naar de info voor werkstuk en spreekbeurt

e-books

Als lid van de OBA kan je ook e-books lenen. Je leest ze op een smartphone, tablet of e-reader. Hartstikke handig, je hoeft er niet eens de deur voor uit. 

luisterboeken

Te lui om zelf te lezen, maar wel zin in een mooi verhaal? In de LuisterBieb-app staan leuke luisterboeken voor je klaar.

OBA Junior nieuwsbrief

Meld je aan voor de juniornieuwsbrief en ontvang zes keer per jaar tips voor leuke uitjes in het OBA Theater en andere jeugdtheaters in Amsterdam.

Ben jij al lid van de OBA?

Wist je dat je tot 19 jaar gratis lid wordt van de OBA? Met je OBA-pas leen je jeugdboeken, strips, luisterboeken, cd's, dvd's en games. Ook zijn computergebruik en wifi gratis. Vraag je ouders of verzorgers om je online aan te melden als lid of kom samen naar een OBA-vestiging.

lees verder over OBA Junior lidmaatschap