Jeugd 6-12 jaar

Leren lezen

Leren lezen is heel belangrijk. De OBA helpt graag met het kiezen van het juiste boek en geeft tips om het lezen nog leuker en makkelijker te maken.

OBA Junior agenda

In de oba is altijd iets leuks te doen. Kom een film kijken, knutselen of lezen. Kijk eens in de agenda. Zit er iets voor jou bij?

Kinderdirecteur 2018

kandidaten

De 11-jarige Darryl Amankwah is de nieuwe OBA Kinderdirecteur! Er is ook een speciaal team van OBA Onderzoekers om de OBA extra leuk te maken voor kinderen. 

Info voor werkstuk & spreekbeurt

Op zoek naar informatie voor een spreekbeurt of werkstuk? Neem eens een kijkje op de speciale pagina van de bibliotheek met heel veel informatie over allerlei onderwerpen.

naar de info voor werkstuk en spreekbeurt

Maakplaats 021

Lasersnijden, stop-motion animaties maken, leren programmeren, een onderzoek doen in je eigen buurt... het kan allemaal in Maakplaats 021.

Studiemax

Heb je hulp nodig met lezen, spelling of rekenen? Elke week geeft Studiemax bijles in verschillende vestigingen van de OBA.

jeugdtheater

In de OBA zijn mooie, gekke en grappige jeugdtheatervoorstellingen te zien. Niet alleen in de Centrale OBA, maar ook in de vestigingen.

Boomhut-fans opgelet!

Op 20 februari is het de waanzinnige boomhut fan-avond! Wil jij Andy Griffiths ontmoeten en hem iets vragen wat je altijd al had willen weten? Dit is je kans! Natuurlijk kun je ook het nieuwe boek kopen en meteen laten signeren.

lees verder over de fan-avond

e-books

Als lid van de OBA kan je ook e-books lenen. Je leest ze op een smartphone, tablet of e-reader. Hartstikke handig, je hoeft er niet eens de deur voor uit. 

luisterboeken

Te lui om zelf te lezen, maar wel zin in een mooi verhaal? In de LuisterBieb-app staan leuke luisterboeken voor je klaar.

OBA Junior nieuwsbrief

Meld je aan voor de juniornieuwsbrief en ontvang zes keer per jaar tips voor leuke uitjes in het OBA Theater en andere jeugdtheaters in Amsterdam.

Ben jij al lid van de OBA?

Wist je dat je tot 19 jaar gratis lid wordt van de OBA? Met je OBA-pas leen je jeugdboeken, strips, luisterboeken, cd's, dvd's en games. Ook zijn computergebruik en wifi gratis. Vraag je ouders of verzorgers om je online aan te melden als lid of kom samen naar een OBA-vestiging.

lees verder over OBA Junior lidmaatschap