Jeugd 6-12 jaar

Jeugd 6-12

Welkom op de jeugdpagina van de OBA. Wil je lekker lezen, ga je voor school aan de slag of wil je nieuwe dingen leren? Hier vind je informatie die voor jou handig is.


Doe je mee met de Leesweken van de Kinderjury?

Van 3 maart tot en met 9 mei zijn de Leesweken van de Kinderjury, de lezersprijs van de Kinderboekenweek. Lees mee en stem op je favoriete kinderboeken, dat kan van 10 tot en met 17 mei. Op 23 juni worden de winnaars bekend gemaakt. Om je een eindje op weg te helpen, delen we op deze website vanaf 3 maart Tiplijsten met de beste boeken uit 2020. Ze zijn allemaal te leen bij de OBA!

Maak je eigen leeslijstje op obajunior.nl

Ben je op zoek naar een goed boek, informatie voor een spreekbeurt of heb je zin om filmpjes te kijken? Ga dan naar obajunior.nl, een website van de OBA speciaal voor kinderen.

ga naar obajunior.nl

E-books & luisterboeken

lees meer over de online Bibliotheek-app

Als lid van de OBA kan je ook e-books en luisterboeken lenen! Je leest of luistert ze op een smartphone, tablet of e-reader. Handig, je hoeft er niet eens de deur voor uit. 

De beste apps uit het AppLab

Applab tipt de beste apps

In het AppLab in OBA Oosterdok kan je de mooiste prijswinnende apps testen. Maar ook thuis is het leuk om de tips uit het AppLab te downloaden.

Tutorials van Maakplaats 021

Maakplaats 021 online

Online zijn de Maakplaatsen altijd open! Op de website vind je leuke webinars, projecten voor thuis en tips voor spannende experimenten en proefjes.

Dolfje Weerwolfje wint drie keer het Gouden Boek

Dolfje Weerwolfje, SuperDolfje en Weerwolfnachtbaan van Paul van Loon zijn bekroond met een Gouden Boek. Het is niet voor het eerst dat het bekende weerwolfjongetje een prijs wint. Heb jij alle Dolfje Weerwolfje-boeken al gelezen? Het zijn er inmiddels een hele hoop!

 • Dolfje Weerwolfje

  Paul van Loon

  Dolfje wordt vandaag zeven jaar. Maar wat is dat? Er zit allemaal haar op zijn lichaam. Dolfje is een weerwolf! Vanaf ca. 7,5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Dolfje Weerwolfje

 • SuperDolfje

  Paul van Loon

  In de klas van Dolfje en Noura zit een nieuwe jongen, Gregor. Hij is snel populair. Maar Dolfje en Noura mogen van hem niet meedoen, want zij zijn anders. Kent Gregor hun geheim? Vanaf ca. 7,5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van SuperDolfje

 • Weerwolfnachtbaan

  Paul van Loon

  Na een schoolreisje naar De Efteling is Noura verdwenen. Opa weerwolf, Leo en Timmie gaan samen met Dolfje terug om haar te zoeken. Zouden de zeven heksen er iets mee te maken hebben? Vanaf ca. 7,5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Weerwolfnachtbaan

Junior Einstein

lees verder over Junior Einstein

Voor de eindtoets (Cito en IEP) en voor alle vakken van de basisschool kun je vanaf nu oefenen in de OBA én thuis. Junior Einstein is een online educatieve uitgeverij, hoofdzakelijk gericht op het primair onderwijs.

Werkstuk of spreekbeurt

informatie voor spreekbeurten

Op zoek naar informatie voor een spreekbeurt of werkstuk? Neem eens een kijkje op de speciale pagina van de bibliotheek met heel veel informatie over allerlei onderwerpen. 

Makkelijk Lezen Plein

makkelijk lezen plein

Het Makkelijk Lezen Plein (MLP) is een plek in de bieb speciaal voor kinderen die hier moeite hebben met lezen, om wat voor reden dan ook.