Jeugd 6-12 jaar

Jeugd 6-12

Welkom op de jeugdpagina van de OBA. Wil je lekker lezen, ga je voor school aan de slag of wil je nieuwe dingen leren? Hier vind je informatie die voor jou handig is.


Nieuwe boeken in de OBA

E-books & luisterboeken

lees meer over de online Bibliotheek-app

Als lid van de OBA kan je ook e-books en luisterboeken lenen! Je leest of luistert ze op een smartphone, tablet of e-reader. Handig, je hoeft er niet eens de deur voor uit. 

download meteen de online Bibliotheek-app

Tutorials van Maakplaats 021

Maakplaats 021 online

Online zijn de Maakplaatsen altijd open! Op de website vind je leuke webinars, projecten voor thuis en tips voor spannende experimenten en proefjes.

bekijk het aanbod van Maakplaats021 online

Winnaars Kinderjury 2022

De winnaars van de Prijs van de Kinderjury zijn bekend! De nummer één in de categorie 6 t/m 9 jaar is 'De magische halsband' van Sander Meij. In de categorie 9 t/m 12 jaar ging 'Mus & kapitein Kwaadbaard en De koers naar de Kraken' van Kevin Hassing er met de prijs vandoor.

  • Sander Meij De magische halsband

    Als Ruben en Thomas van een volger een mooie halsband voor hun hond Paco krijgen, vinden ze dat super! Totdat er ineens vreemde dingen gebeuren. Paco gaat zich steeds meer als een mens gedragen. Wat is er aan de hand? Met veel stripachtige kleurentekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.

    Gedrukt boek

  • Kevin Hassing Mus & kapitein Kwaadbaard en De koers naar de Kraken

    Mus en kapitein Kwaadbaard komen in actie tegen het gevaar van de Kraken. Deze gigantische inktvis kleurt het zeewater blauw met venijn, een gif waaraan vissen sterven en dat het hout aanvreet van zeilschepen. De slimme, dappere Mus ontdekt het ware geheim van de Kraken. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 10 jaar.

    Gedrukt boek

Junior Einstein

lees verder over Junior Einstein

Voor de eindtoets (Cito en IEP) en voor alle vakken van de basisschool kun je vanaf nu oefenen in de OBA én thuis. Junior Einstein is een online educatieve uitgeverij, hoofdzakelijk gericht op het primair onderwijs.

lees verder over Junior Einstein

Werkstuk of spreekbeurt

informatie voor spreekbeurten

Op zoek naar informatie voor een spreekbeurt of werkstuk? Neem eens een kijkje op de speciale pagina van de bibliotheek met heel veel informatie over allerlei onderwerpen. 

naar de info voor werkstuk en spreekbeurt

Makkelijk Lezen Plein

makkelijk lezen plein

Het Makkelijk Lezen Plein (MLP) is een plek in de bieb speciaal voor kinderen die hier moeite hebben met lezen, om wat voor reden dan ook.

lees meer over het Makkelijk Lezen Plein

Yoleo

Yoleo maakt lezen leuk! Met Yoleo lees je (met een beetje hulp) makkelijk de leukste online boeken. En dat gewoon thuis! Door een account aan te maken en in te loggen met je OBA-abonnement.

 

Ga naar Yoleo