Jeugd 6-12 jaar

Jeugd 6-12

Welkom op de jeugdpagina van de OBA. Wil je lekker lezen, ga je voor school aan de slag of wil je nieuwe dingen leren? Hier vind je informatie die voor jou handig is.


Nieuwe boeken in de OBA

E-books & luisterboeken

lees meer over de online Bibliotheek-app

Als lid van de OBA kan je ook e-books en luisterboeken lenen! Je leest of luistert ze op een smartphone, tablet of e-reader. Handig, je hoeft er niet eens de deur voor uit. 

Tutorials van Maakplaats 021

Maakplaats 021 online

Online zijn de Maakplaatsen altijd open! Op de website vind je leuke webinars, projecten voor thuis en tips voor spannende experimenten en proefjes.

Maak je eigen leeslijstje op obajunior.nl

Ben je op zoek naar een goed boek, informatie voor een spreekbeurt of heb je zin om filmpjes te kijken? Ga dan naar obajunior.nl, een website van de OBA speciaal voor kinderen.

ga naar obajunior.nl

Winnaars Kinderjury 2021

De winnaars van de Prijs van de Kinderjury zijn bekend! De nummer één in de categorie 9 t/m 12 jaar is 'Het leven van een loser - Totaal gesloopt' van Jeff Kinney. In de categorie 6 t/m 9 jaar ging 'De Zoete Zusjes zoeken een schat' van Hanneke de Zoete er met de prijs vandoor.

  • Jeff Kinney Totaal gesloopt

    Omdat hun huis wordt gerenoveerd, bereidt de familie van Bram zich voor om tijdelijk naar een andere buurt te verhuizen. Er gaat echter van alles mis tijdens de renovatie. Kunnen ze wel in de stad blijven wonen? Vanaf ca. 10 jaar.

    Gedrukt boek

  • Hanneke de Zoete De Zoete Zusjes zoeken een schat

    De Zoete Zusjes Saar en Janna willen heel graag een schat vinden. Ze verzinnen wat ze dan allemaal gaan doen. Wonen in een kasteel of lekker zwemmen in een eigen zwembad. Maar schatzoeken is helemaal niet zo eenvoudig. Tien korte (voorlees)verhalen met kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

    Gedrukt boek

Junior Einstein

lees verder over Junior Einstein

Voor de eindtoets (Cito en IEP) en voor alle vakken van de basisschool kun je vanaf nu oefenen in de OBA én thuis. Junior Einstein is een online educatieve uitgeverij, hoofdzakelijk gericht op het primair onderwijs.

Werkstuk of spreekbeurt

informatie voor spreekbeurten

Op zoek naar informatie voor een spreekbeurt of werkstuk? Neem eens een kijkje op de speciale pagina van de bibliotheek met heel veel informatie over allerlei onderwerpen. 

Makkelijk Lezen Plein

makkelijk lezen plein

Het Makkelijk Lezen Plein (MLP) is een plek in de bieb speciaal voor kinderen die hier moeite hebben met lezen, om wat voor reden dan ook.