Jeugd 6-12 jaar

Jeugd 6-12

Welkom op de jeugdpagina van de OBA. Wil je lekker lezen, ga je voor school aan de slag of wil je nieuwe dingen leren? Hier vind je informatie die voor jou handig is.


Onze nieuwste aanwinsten

Leesplezier met Yoleo

Maakplaats 021 online

Hoe krijg je kinderen die niet van boeken houden toch over de streep? Door lezen aantrekkelijk te maken! Lezen met Yoleo is ook makkelijk. Doordat de tekst wordt getoond en voorgelezen. Een soort karaoke dus. Duizenden kinderen maken al met veel plezier gebruik van Yoleo.

Ga naar Yoleo

E-books & luisterboeken

lees meer over de online Bibliotheek-app

Als lid van de OBA kan je ook e-books en luisterboeken lenen! Je leest of luistert ze op een smartphone, tablet of e-reader. Handig, je hoeft er niet eens de deur voor uit. 

 

download meteen de online Bibliotheek-app

Kom naar onze maakplaatsen

zelf knutselen in de maakplaats

Ben jij 8 jaar of ouder en een echte uitvinder, robotbouwer, ontwerper óf wil je dat misschien worden? Zou je alles willen leren over 3D-printen, lasersnijden of coderen met een Micro:bit? In onze maakplaatsen kan het allemaal!

lees wat er te doen is in de maakplaatsen


Kinderjury Leesweken

Alle kinderen van 6 t/m 12 jaar zijn de Kinderjury. Zij bepalen welk boek de belangrijkste publieksprijs voor kinderboeken krijgt. Meedoen? Lees tijdens de tien leesweken (7 februari t/m 9 april) zoveel mogelijk boeken. Daarna kan je op jouw favoriete boek stemmen. 

De vijftig bestverkochte en meest uitgeleende boeken van het voorgaande jaar vormen de Tiplijst. Bekijk de lijsten hieronder.

De winnaars van de Prijs van de Kinderjury in 2023

De winnaar in de categorie 6 t/m 9 jaar was De tijdmachine van Sander Meij. In de categorie 9 t/m 12 jaar ging Mus & kapitein Kwaadbaard en de amorfe van Kevin Hassing er met de prijs vandoor.


  • Sander Meij De Tijdmachine

    Rutger, Thomas en Paco worden door de katachtige Professnor naar het verleden gestuurd. Hoe komen ze weer terug in het nu? Met illustraties in kleur. Vanaf ca. 9 jaar.

    Gedrukt boek

  • Kevin Hassing Mus & kapitein Kwaadbaard en De Amorfe

    Kapitein Nero van het glazen schip De Amorfe vraagt Mus om mee te doen aan het levensgevaarlijke Tetra Toernooi. Met gekleurde illustraties. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 10 jaar.

    Gedrukt boek


Junior Einstein

lees verder over Junior Einstein

Voor de eindtoets (Cito en IEP) en voor alle vakken van de basisschool kun je vanaf nu oefenen in de OBA én thuis. Junior Einstein is een online educatieve uitgeverij, hoofdzakelijk gericht op het primair onderwijs.

lees verder over Junior Einstein

Werkstuk of spreekbeurt

informatie voor spreekbeurten

Op zoek naar informatie voor een spreekbeurt of werkstuk? Neem eens een kijkje op de speciale pagina van de bibliotheek met heel veel informatie over allerlei onderwerpen. 

naar de info voor werkstuk en spreekbeurt

Makkelijk Lezen Plein

makkelijk lezen plein

Het Makkelijk Lezen Plein (MLP) is een plek in de bieb speciaal voor kinderen die hier moeite hebben met lezen, om wat voor reden dan ook.

lees meer over het Makkelijk Lezen Plein