OBA-vestigingen gesloten

Alle vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. De sluiting van publieke locaties is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

Jeugd 6-12 jaar

Jeugd 6-12

Welkom op de jeugdpagina van de OBA. Wil je lekker lui lezen, ga je voor school aan de slag of wil je nieuwe dingen leren? Hier vind je informatie die voor jou handig is.


Maakplaats 021

Maakplaats 021

Lasersnijden, stop-motion animaties maken, leren programmeren, een onderzoek doen in je eigen buurt... het kan allemaal in Maakplaats 021.

AppLab tipt de beste apps

Applab

Op de jeugdetage van OBA Oosterdok staat het Cinekid AppLab, waar je pachtige apps kunt uitproberen. Bekijk de tips van AppLab en speel nu thuis de beste apps!

De Waanzinnige Podcast

In De Waanzinnige Podcast vertellen kinderen van 6 tot 12 jaar over hun lievelingsboeken. Kinderen zijn de baas; zij kiezen de boeken zelf uit die ze zelf hebben gelezen. Elke reeks van De waanzinnige Podcast bestaat uit 13 afleveringen. 13 kinderen dus, en 13 boeken. Lezen is leuk #maarnietheus #echt wel

lees meer over De Waanzinnige Podcast

Leren lezen

Leren lezen

Leren lezen is heel belangrijk. De OBA helpt graag met het kiezen van het juiste boek en geeft tips om het lezen nog leuker en makkelijker te maken.

 

Yoleo maakt lezen leuk

Yoleo

Met Yoleo lees je (met een beetje hulp) makkelijk de leukste boeken online. Je kan er in de OBA gebruik van maken, maar ook thuis. Door een account aan te maken en in te loggen met je OBA-abonnement.

Griffels & Penselen

Zilveren Griffels & Penselen

Wat zijn de beste kinderboeken van het afgelopen jaar?
De Griffeljury heeft 19 juni de Zilveren Griffels en Penselen van 2019 bekend gemaakt. Bekijk de winnaars voor kinderen van 6 tot 12 jaar en leen ze meteen bij de OBA!

Makkelijk Lezen Plein

Makkelijk leren lezen? Eén op de tien kinderen op de basisschool of middelbare school heeft een leesprobleem of leesachterstand of ervaart problemen met spellen. Het Makkelijk Lezen Plein (MLP) is bestemd voor kinderen die hier moeite mee hebben, om wat voor reden dan ook.

Bekijk details

Studiemax

Studiemax

Heb je hulp nodig met lezen, spelling of rekenen? Elke week geeft Studiemax bijles in verschillende vestigingen van de OBA.

Junior Einstein

Junior Einstein

Voor de eindtoets (Cito en IEP) en voor alle vakken van de basisschool kun je vanaf nu oefenen in de OBA én thuis. Junior Einstein is een online educatieve uitgeverij, hoofdzakelijk gericht op het primair onderwijs.

Werkstuk of spreekbeurt?

Werkstuk of spreekbeurt?

Op zoek naar informatie voor een spreekbeurt of werkstuk? Neem eens een kijkje op de speciale pagina van de bibliotheek met heel veel informatie over allerlei onderwerpen. 

e-books

e-books

Als lid van de OBA kan je ook e-books lenen. Je leest ze op een smartphone, tablet of e-reader. Hartstikke handig, je hoeft er niet eens de deur voor uit. 

Luisterboeken

Luisterboeken

Heb je even geen zin om een boek te lezen, maar wel in een mooi verhaal? In de LuisterBieb-app staan de leukste luisterboeken voor je klaar.

Spaanse boeken lenen?

Spaanse kinderboeken

Wist je dat de OBA voor een jaar honderd Spaanse kinderboeken van Cervantes heeft gekregen? Ze zijn allemaal te leen in OBA oosterdok!

OBA Junior

OBA Junior

Ben je op zoek naar een goed boek, informatie voor een spreekbeurt, filmpjes of heb je zin om iets bij de OBA te doen? Ga dan naar OBAjunior.nl, een nieuwe website van de OBA speciaal voor kinderen.

Lid worden

Lid worden

Wist je dat je tot 19 jaar gratis lid wordt van de OBA? Met je OBA-pas leen je jeugdboeken, strips, luisterboeken, cd's, dvd's en games. Ook zijn computergebruik en wifi gratis. Vraag je ouders of verzorgers om je online aan te melden als lid of kom samen naar een OBA-vestiging.

OBA Junior nieuwsbrief

OBA Junior nieuwsbrief

Meld je aan voor de juniornieuwsbrief en ontvang zes keer per jaar tips voor leuke uitjes in het OBA Theater en andere jeugdtheaters in Amsterdam.