Jeugd 6-12 jaar

Jeugd 6-12

Welkom op de jeugdpagina van de OBA. Wil je lekker lui lezen, ga je voor school aan de slag of wil je nieuwe dingen leren? Hier vind je informatie die voor jou handig is.


Maakplaats 021 online

bekijk het aanbod van Maakplaats 021 online

Online zijn de Maakplaatsen altijd open! Op de website vind je leuke webinars, projecten voor thuis en tips voor spannende experimenten en proefjes.

Cinekid Applab

lees meer over het Cinekid Applab

In het AppLab vind je de mooiste prijswinnende apps, geselcteerd door Cinekid. Maar ook thuis kun je het AppLab uitproberen!

Muizenhuis

het Muizenhuis in de OBA

Het Muizenhuis is te bezoeken op de jeugdetage van OBA Oosterdok. Ook online is er een heleboel over het huis van Sam en Julia te ontdekken. Neem gauw een kijkje!

Junior Einstein

lees verder over Junior Einstein

Voor de eindtoets (Cito en IEP) en voor alle vakken van de basisschool kun je vanaf nu oefenen in de OBA én thuis. Junior Einstein is een online educatieve uitgeverij, hoofdzakelijk gericht op het primair onderwijs.

Yoleo maakt lezen leuk

Yoleo maakt lezen leuk

Met Yoleo lees je (met een beetje hulp) makkelijk de leukste boeken online. Je kan er in de OBA gebruik van maken, maar ook thuis. Door een account aan te maken en in te loggen met je OBA-abonnement.

Werkstuk of spreekbeurt

Info voor je werkstuk of spreekbeurt

Op zoek naar informatie voor een spreekbeurt of werkstuk? Neem eens een kijkje op de speciale pagina van de bibliotheek met heel veel informatie over allerlei onderwerpen. 

Makkelijk Lezen Plein

Makkelijk leren lezen? Eén op de tien kinderen op de basisschool of middelbare school heeft een leesprobleem of leesachterstand of ervaart problemen met spellen. Het Makkelijk Lezen Plein (MLP) is bestemd voor kinderen die hier moeite mee hebben, om wat voor reden dan ook.

Bekijk details

e-books

e-books

Als lid van de OBA kan je ook e-books lenen! Je leest ze op een smartphone, tablet of e-reader. Hartstikke handig, je hoeft er niet eens de deur voor uit. 

Luisterboeken

Luisterboeken

Met de LuisterBieb-app heb je toegang tot fijne luisterboeken voor kinderen van alle leeftijden. Nog geen lid? Ook voor jou staan er tijdelijk gratis luisterboeken in de app!

Top 10 | Lekker zelf lezen

Lekker zelf e-books lezen

Je zult maar een buurman hebben die zo eng is als Grover. Of een zebra zijn die van Rome naar het oude Egypte wil reizen. Lekker zelf lezen doe je gewoon thuis met deze tips.

OBA Junior

OBA Junior

Ben je op zoek naar een goed boek, informatie voor een spreekbeurt, filmpjes van Schooltv of heb je zin om lekker zelf te gaan lezen? Ga dan naar OBAjunior.nl, een website speciaal voor kinderen.

Lid worden

Lid worden

Wist je dat je tot 19 jaar gratis lid wordt van de OBA? Als OBA-lid leen je makkelijk e-books en luisterboeken. Vraag je ouders of verzorgers om je online aan te melden.

OBA Junior nieuwsbrief

OBA Junior nieuwsbrief

Meld je aan voor de OBA Junior nieuwsbrief en ontvang zes keer per jaar tips voor wat je op dat moment kunt doen in Amsterdam. Ook de leukste tips voor online activiteiten krijg je zo in je mailbox!