• Welkom bij de OBA

  Welkom op de jeugdpagina van de OBA. Hier vind je informatie die voor jou handig is. Wil je lekker lui lezen of moet je voor school aan de slag? Dan moet je bij de OBA zijn. Ben je op zoek naar een speciaal boek of iets anders? Typ dan een zoekwoord, de titel of de naam van de schrijver in de balk bovenin je scherm.

 • Werkstuk maken voor school

  Moet je voor school een werkstuk maken of een spreekbeurt houden? Waar het ook over gaat, je vindt informatie bij de OBA. Zoals de handige boekjes van Docukit of andere informatie, onze medewerkers helpen je graag!

  Ook online kun je veel informatie over verschillende onderwerpen vinden. Kijk eens op Schooltv of Op Expeditie.

 • De OBA bij jou in de buurt

  De OBA heeft veel vestigingen verspreid door Amsterdam en omgeving. Ook bij jou in de buurt is een vestiging te vinden. Wil je weten waar? Kijk dan hier.

 • Leen boetevrij bij de OBA

  Goed nieuws voor alle jeugdleden van de OBA! Vanaf nu leen je altijd boetevrij!

Favorieten van de kinderjury

jeugd | Herfstvakantie in de OBA

herfstblaadjes

Een fantasiebeest maken, lachen bij de beste voorstellingen, leren coderen en luisteren naar de mooiste verhalen... Er valt weer veel te beleven bij de OBA!

Gezocht: Kinderdirecteur en onderzoekers

Kom jij graag in de OBA, ben je tussen de 9 en 11 jaar oud én zit jij vol goede ideeën? Dan zijn we op zoek naar jou! 

jeugd | Bibliobios

bibliobios

Ieder weekend bekijk je in de Centrale OBA de mooiste kinderfilms. Op zaterdagmiddag voor kinderen vanaf 6 jaar, op zondagmiddag voor kinderen vanaf 3 jaar.

jeugd | Maakplaats 021

maakplaats

Lasersnijden, stop-motion animaties maken, leren programmeren, een onderzoek doen in je eigen buurt... het kan allemaal in Maakplaats 021.

de oba op instagram

jeugd | NewTechKids bootcamp

kinderen met robot

Vijf dagelijkse workshops in de herfstvakantie voor kinderen van 7 tot 12 jaar. De kinderen ontwerpen en programmeren robots en gaan allerlei uitdagingen aan!

Alles over leren lezen

rijtje avi-boeken

Leren lezen is heel belangrijk. De OBA helpt graag met het kiezen van het juiste boek en geeft tips om het lezen nog leuker en makkelijker te maken. 

OBA junior leent boetevrij

Kinderdirecteur

foto kinderdirecteur

Wist je dat de OBA een echte kinderdirecteur heeft? Ze heet Dominique en zorgt ervoor dat alle kinderen hun mening over de OBA kunnen geven.  

jeugd | Naar het theater in de OBA

jeugdtheater

Wist je dat er regelmatig mooie, gekke en grappige jeugdtheatervoorstellingen in de OBA te zien zijn? Niet alleen in de Centrale OBA, maar ook vaak in de vestigingen.

Word gratis lid van de OBA

Wist je dat je tot 19 jaar gratis lid wordt van de OBA? Met je OBA-pas leen je jeugdboeken, strips, luisterboeken, cd's, dvd's en games. Ook zijn computergebruik en draadloos internet in de bibliotheek gratis. Vraag je ouders of verzorgers om je online aan te melden als lid of kom samen naar een OBA-vestiging.

bijles in de OBA

studiemax

Kun je wel wat hulp gebruiken met lezen, spelling of rekenen? Elke week geeft Studiemax bijles in verschillende vestigingen van de OBA.

leestips voor kids van 6-12

lezende kinderen

Klik hieronder voor de leukste nieuwe leestips voor iedereen van 6 tot 12 jaar. Met jouw (gratis) OBA-pas kun je al deze boeken lenen. Wat is jouw favoriet?

De OBA bij jou in de buurt

In dit filmpje leiden we je rond door OBA Slotermeer. Wist je dat daar van alles te lezen, te zien en te doen is voor kinderen? Klik door naar ons YouTube-kanaal en bekijk ook de filmpjes over OBA Geuzenveld, Osdorp en Slotervaart.

12 november | Blauw gras (6+)

Een vrolijke voorstelling van Wie Walvis boordevol bluegrass muziek over de angst voor het vreemde en de nieuwsgierigheid naar het onbekende.