• Welkom bij de OBA

  Welkom op de jeugdpagina van de OBA. Hier vind je informatie die voor jou handig is. Wil je lekker lui lezen of moet je voor school aan de slag? Dan moet je bij de OBA zijn. Ben je op zoek naar een speciaal boek of iets anders? Typ dan een zoekwoord, de titel of de naam van de schrijver in de balk bovenin je scherm.

 • Werkstuk maken voor school

  Moet je voor school een werkstuk maken of een spreekbeurt houden? Waar het ook over gaat, je vindt informatie bij de OBA. Zoals de handige boekjes van Docukit of andere informatie, onze medewerkers helpen je graag!

  Ook online kun je veel informatie over verschillende onderwerpen vinden. Kijk eens op Schooltv of Op Expeditie.

 • De OBA bij jou in de buurt

  De OBA heeft veel vestigingen verspreid door Amsterdam en omgeving. Ook bij jou in de buurt is een vestiging te vinden. Wil je weten waar? Kijk dan hier.

 • Leen boetevrij bij de OBA

  Goed nieuws voor alle jeugdleden van de OBA! Vanaf nu leen je altijd boetevrij!

Favorieten van de kinderjury

jeugd | Uitmarkt jeugdprogramma

uitmarkt jeugd

De Uitmarkt is er ook voor kinderen. Bij de OBA komt het Muizenhuis tot leven, is Stout Konijn aan het keutelen, leer je 3D printen en luister je naar verhalen.

jeugd | Maakplaats 021

maakplaats

Lasersnijden, stop-motion animaties maken, leren programmeren, een onderzoek doen in je eigen buurt... het kan allemaal in Maakplaats 021.

beta | OBAchine

Bouw je eigen zoekmachine in OBAchine en leer hoe een zoekmachine werkt!

de oba op instagram

jeugd | Zomervakantie

kat

Van leren programmeren tot een voorstelling van Dikkie Dik, er valt voor kinderen van alle leeftijden wel iets te beleven deze zomer!

Alles over leren lezen

rijtje avi-boeken

Leren lezen is heel belangrijk. De OBA helpt graag met het kiezen van het juiste boek en geeft tips om het lezen nog leuker en makkelijker te maken. 

OBA junior leent boetevrij

Kinderdirecteur

foto kinderdirecteur

Wist je dat de OBA een echte kinderdirecteur heeft? Ze heet Dominique en zorgt ervoor dat alle kinderen hun mening over de OBA kunnen geven.  

Word gratis lid van de OBA

Wist je dat je tot 19 jaar gratis lid wordt van de OBA? Met je OBA-pas leen je jeugdboeken, strips, luisterboeken, cd's, dvd's en games. Ook zijn computergebruik en draadloos internet in de bibliotheek gratis. Vraag je ouders of verzorgers om je online aan te melden als lid of kom samen naar een OBA-vestiging.

beta | rOBAt

bijles in de OBA

studiemax

Kun je wel wat hulp gebruiken met lezen, spelling of rekenen? Elke week geeft Studiemax bijles in verschillende vestigingen van de OBA.

leestips voor kids van 6-12

lezende kinderen

Klik hieronder voor de leukste nieuwe leestips voor iedereen van 6 tot 12 jaar. Met jouw (gratis) OBA-pas kun je al deze boeken lenen. Wat is jouw favoriet?

De OBA bij jou in de buurt

In dit filmpje leiden we je rond door OBA Slotermeer. Wist je dat daar van alles te lezen, te zien en te doen is voor kinderen? Klik door naar ons YouTube-kanaal en bekijk ook de filmpjes over OBA Geuzenveld, Osdorp en Slotervaart.