Jongeren 12 jaar en ouder

17 mei | OBA YA Festival

Ben jij een echte bookjunkie? Dan is het OBA YA Festival iets voor jou! Het wordt een dag boordevol YA-schrijvers, workshops en standjes van o.a. Blossom Books. Ben je zelf behalve een lezer ook een schrijver? Kom dan naar de Meet & Greet met verschillende bekende YA-uitgeverijen. Verder kun je boekenleggers ruilen, de nieuwste bookjunkiesgadgets scoren en misschien kom je wel een personage uit een spannend boek tegen…

lees verder over het OBA YA Festival

Maakplaats 021

Maak kennis met zelf coderen, lasercutten en digitale fabricage in Maakplaats 021 in OBA Reigersbos, OBA Waterlandplein en de Centrale OBA.

Lezen voor de lijst

Lees je ook boeken voor school? Lezen voor de lijst doe je bij de OBA. In 12 vestigingen zijn er zelfs speciale kasten met boeken voor je lijst te vinden. Handig!

Huiswerk maken

Ben je bezig met een werkstuk, presentatie of verslag? Begin je zoektocht bij de OBA. Hulp nodig, vraag het dan één van OBA-medewerkers. Ze staan voor je klaar!

Agenda

In de OBA worden regelmatig activiteiten voor jou georganiseerd. Wat dacht je bijvoorbeeld van een workshop programmeren of een bezoek aan het theater. Bekijk in de online agenda of er iets voor je bij zit.

naar de agenda

E-books

e-books

Als lid van de OBA kan je ook e-books lenen. Je leest ze op een smartphone, tablet of e-reader. Top, je hoeft er niet eens de deur voor uit. 

Leestips

Heb je even geen idee welk boek je wilt lenen? Of wil je wel eens verrast worden? Op leesplein.nl tippen ze de nieuwste en opvallendste boeken.

Luisterboeken

Te lui om zelf te lezen, maar je hebt wel zin in een mooi verhaal? In de LuisterBieb-app vind je interessante boeken. Fijn voor in de trein of tijdens een lange autorit.

Theorie-examen oefenen in de OBA

In de OBA kun je met een speciaal online programma oefenen voor het theorie-examen voor je auto-, bromfiets- en motorrijbewijs.

lees verder

#obamsterdam

Ja hoorrrrr, de OBA is ook actief op social media. Deel, tag en laat weten wat je in de OBA doet, met #obamsterdam of @obamsterdam.

Handig!

OBA-app

De OBA heeft nu ook een app. Super handig, want je kunt er boeken mee reserveren, items verlengen en een verlanglijst in aanleggen.

WhatsApp

Je kunt nu ook WhatsAppen met de OBA! Dus heb je een vraag,  dan stuur je een appje tijdens kantooruren naar het volgende telefoonnummer: 06 5395 9896. 

Ben jij al lid van de OBA?

Wist je dat je tot 19 jaar gratis lid wordt van de OBA? Met je OBA-pas leen je boeken, strips, luisterboeken, cd's, dvd's en games. Ook zijn computergebruik en wifi gratis. Meld je online aan als lid of kom naar één van de vestigingen.

lees verder over OBA Junior lidmaatschap