De OBA is alleen open op afspraak voor de OBA Bestelservice en activiteiten. Binnenlopen zonder afspraak kan nog niet door de coronamaatregelen van de overheid. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

Jongeren 12 jaar en ouder

Jongeren 12 jaar en ouder

Op deze pagina vind je informatie over lezen, leren en studeren voor jongeren bij de OBA. Wist je dat de OBA ook activiteiten en workshops organiseert? 


Top 10 | Jonge Jury 2021

De Jonge Jury daagt jongeren van de middelbare school uit om jeugdboeken te lezen en het mooiste boek te kiezen. Tijdens de Dag van de Jonge Jury krijgt het boek met de meeste stemmen de Prijs van de Jonge Jury. Hieronder vind je hun top 10 favoriete boeken!


Makkelijk een boek vinden

Top 10 | E-books lezen voor de lijst

In de OBA vind je een grote collectie boeken voor Lezen voor de lijst. Er zijn 12 vestigingen waar speciale kasten met deze boeken staan, er is er dus vast één bij jou in de buurt.

Podcasts

bekijk de podcasts van de OBA

Op zoek naar boekentips of mooie verhalen of ben je benieuwd naar de avonturen van hiphopcollectief SMIB? De OBA heeft de leukste podcasts voor je verzameld.

E-books & luisterboeken

e-books en luisterboeken gratis lenen met de online Bibliotheek-app

Een spannend verhaal of even lekker lachen. In een goed e-book of luisterboek ga je helemaal op. Als je lid bent van de OBA leen je ze gratis e-books in een handige app.

Blogs & vlogs

lees meer over boekenbloggers en- vloggers

Boeken, boeken en nog meer boeken! Kan je er niet genoeg van krijgen? Mooi. De OBA heeft de leukste boekenbloggers en -vloggers voor je op een rijtje gezet.

Doe je mee met de Leesweken van de Kinderjury?

Van 3 maart tot en met 9 mei zijn de Leesweken van de Kinderjury, de lezersprijs van de Kinderboekenweek. Lees mee en stem op je favoriete kinderboeken, dat kan van 10 tot en met 17 mei. Op 23 juni worden de winnaars bekend gemaakt. Om je een eindje op weg te helpen, delen we op deze website vanaf 3 maart Tiplijsten met de beste boeken uit 2020. Ze zijn allemaal te leen bij de OBA!

Werkstuk of spreekbeurt

bekijk Werkstuk & spreekbeurt in de Jeugdbibliotheek

Zoek je een origineel onderwerp voor je spreekbeurt, wil je je verdiepen in de samenleving of mis je nog informatie voor je werkstuk? De Jeugdbibliotheek helpt je op weg!

Geschiedenishuiswerk?

ga naar Delpher

Bekijk ruim 120 miljoen pagina's uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften. Bijvoorbeeld een krant uit je geboortejaar of een artikel uit de 17e(!) eeuw.

Theorie leren

lees meer over theorie leren

Op Theorie.nl kun je je theorie-examen voor auto, bromfiets en motor oefenen op een makkelijke en overzichtelijke manier. De examens zijn actueel en conform de CBR-wijze.

Vind informatie online

Oefenen voor je autotheorie, op zoek naar een uittreksel of beter leren rekenen of spellen? Met de online databanken van de OBA kom je makkelijk verder!

ga naar de online databanken

Oproep!

Heb jij een leuk idee voor een activiteit over boeken, kunst of cultuur. Stuur dan een mailtje naar t.vrede@oba.nl voor een afspraak.