Jongeren 12 jaar en ouder

Jongeren 12 jaar en ouder

Op deze pagina vind je informatie over hoe de OBA voor jou handig kan zijn. Of je nu lekker wilt lezen, voor school aan de slag gaat of een leuke online workshop of andere digitale activiteit bij de OBA wilt doen.


E-books

e-books lenen bij de OBA

Een spannend verhaal of even lekker lachen. In een goed e-book ga je helemaal op. Als je lid bent van de OBA leen je gratis e-books in een handige app.

Luisterboeken

lees verder over luisterboeken

Geen zin om zelf te lezen, maar wel behoefte aan een mooi verhaal? In de LuisterBieb-app vind je interessante boeken. Fijn voor in de trein of tijdens een lange autorit.

Blogs & vlogs

lees meer over boekenbloggers en- vloggers

Boeken, boeken en nog meer boeken! Kan je er niet genoeg van krijgen? Mooi. De OBA heeft de leukste boekenbloggers en -vloggers voor je op een rijtje gezet. Lekker verder lezen en kijken dus!

Match

Buddy Tegenbosch

Jim (17) wordt gescout voor Jong PSV en krijgt, samen met zijn beste vriend Jabbar, de kans om door te breken als profvoetballer. Zijn zomer kan niet meer stuk. Maar als hij terugkomt van trainingskamp, heeft zijn zusje Izzy slecht nieuws gekregen. Vanaf...

Lees meer over deze winnaar van de Jonge Jury


Lezen voor de lijst

Top 10 | Lezen voor de lijst e-books

bekijk de top 10

Wist je dat een groot aantal titels van de leeslijsten voor scholieren ook direct online als e-book bij de OBA te leen is? Bekijk in deze top 10 alvast tien mooie titels.

Top 10 | Engelse e-books voor je lijst

bekijk de top 10

Ben je op zoek naar Engelstalige klassiekers voor school? Voor deze titels hoef je de deur niet uit. Stap zo in een romantische geschiedenis of spannend avontuur.

Ben jij al lid van de OBA?

OBA Junior

Wist je dat je tot 19 jaar gratis lid wordt van de OBA? Met je OBA-pas leen je boeken, strips, luisterboeken, cd's, dvd's en games. Meld je nu online aan als lid!

Handig!

OBA-app

De OBA heeft nu ook een app. Super handig, want je kunt er boeken mee reserveren, items verlengen en een verlanglijst in aanleggen.

WhatsApp

lees verder over appen met de OBA

Je kunt nu ook WhatsAppen met de OBA! Dus heb je een vraag,  dan stuur je een appje tijdens kantooruren naar het volgende telefoonnummer: 06 5395 9896.