Jongeren 12 jaar en ouder

'Pijn' wint Prijs van de Jonge Jury

'Pijn' van Mel Wallis de Vries heeft de Prijs van de Jonge Jury 2018 gewonnen. De OBA heeft een speciale top 10 gemaakt met de nominaties voor deze prijs en nog veel meer leestips.

naar de top 10 Jonge Jury

Maakplaats 021

Maak kennis met zelf coderen, lasercutten en digitale fabricage in Maakplaats 021 in OBA Reigersbos, OBA Waterlandplein en de Centrale OBA.

Lezen voor de lijst

Lees je ook boeken voor school? Lezen voor de lijst doe je bij de OBA. In 12 vestigingen zijn er zelfs speciale kasten met boeken voor je lijst te vinden. Handig!

Huiswerk maken

Ben je bezig met een werkstuk, presentatie of verslag? Begin je zoektocht bij de OBA. Hulp nodig, vraag het dan één van OBA-medewerkers. Ze staan voor je klaar!

Top 10 | Inspirerende blogs & vlogs

Boeken, boeken en nog meer boeken! Kan je er niet genoeg van krijgen? Mooi. De OBA heeft de leukste boekenbloggers en -vloggers voor je op een rijtje gezet. Lekker verder lezen en kijken dus!

lees verder

E-books

e-books

Als lid van de OBA kan je ook e-books lenen. Je leest ze op een smartphone, tablet of e-reader. Top, je hoeft er niet eens de deur voor uit. 

Leestips

Heb je even geen idee welk boek je wilt lenen? Of wil je wel eens verrast worden? Op leesplein.nl tippen ze de nieuwste en opvallendste boeken.

Luisterboeken

Te lui om zelf te lezen, maar je hebt wel zin in een mooi verhaal? In de LuisterBieb-app vind je interessante boeken. Fijn voor in de trein of tijdens een lange autorit.

Terugblik | YA Festival

Op donderdag 17 mei 2018 stond de OBA in het teken van YA-literatuur. Het was een dag boordevol beroemde YA-schrijvers, workshops en standjes van o.a. Adorable Books en Blossom Books. Je kon aanschuiven bij een Meet & Greet met verschillende bekende YA-uitgeverijen. Verder kon je jouw manuscript pitchen, de nieuwste bookjunkiesgadgets scoren en persoonlijke boekenquote ontvangen. Zien we jou volgend jaar weer?

lees verder

#obamsterdam

Ja hoorrrrr, de OBA is ook actief op social media. Deel, tag en laat weten wat je in de OBA doet, met #obamsterdam of @obamsterdam.

Handig!

OBA-app

De OBA heeft nu ook een app. Super handig, want je kunt er boeken mee reserveren, items verlengen en een verlanglijst in aanleggen.

WhatsApp

Je kunt nu ook WhatsAppen met de OBA! Dus heb je een vraag,  dan stuur je een appje tijdens kantooruren naar het volgende telefoonnummer: 06 5395 9896. 

Ben jij al lid van de OBA?

Wist je dat je tot 19 jaar gratis lid wordt van de OBA? Met je OBA-pas leen je boeken, strips, luisterboeken, cd's, dvd's en games. Ook zijn computergebruik en wifi gratis. Meld je online aan als lid of kom naar één van de vestigingen.

lees verder over OBA Junior lidmaatschap