Jongeren 12 jaar en ouder

Jongeren 12 jaar en ouder

Op deze pagina vind je informatie over lezen, leren en
studeren voor jongeren bij de OBA. Wist je dat de OBA ook diverse activiteiten
en workshops organiseert? 

E-books

e-books lenen bij de OBA

Een spannend verhaal of even lekker lachen. In een goed e-book ga je helemaal op. Als je lid bent van de OBA leen je gratis e-books in een handige app.

Luisterboeken

lees verder over luisterboeken

Geen zin om zelf te lezen, maar wel behoefte aan een mooi verhaal? In de LuisterBieb-app vind je interessante boeken. Fijn voor in de trein of tijdens een lange autorit.

Blogs & vlogs

lees meer over boekenbloggers en- vloggers

Boeken, boeken en nog meer boeken! Kan je er niet genoeg van krijgen? Mooi. De OBA heeft de leukste boekenbloggers en -vloggers voor je op een rijtje gezet. Lekker verder lezen en kijken dus!


Kom studeren in de OBA

OBA Oosterdok is de beste studieplek van Amsterdam. We hebben plekken om alleen en zonder afleiding te studeren, maar ook rustig overleggen (op gepaste afstand) is mogelijk. Werk op je eigen laptop of maak gebruik van een OBA-computer. Ook in alle andere 26 vestigingen zijn speciale studieplekken te vinden.

lees meer over studeren in de OBA


De favorieten van de Jonge Jury:


Stopmotion Tutorial

Maak je eigen Story Motion! Bekijk de tutorial en zet je favoriete verhaal om in een animatie met stop-motion. 

Radiolab Zomertour

radiolab

Luister hier de opnames van het reizende Radiolab van SALTO, waarbij jongeren stellingen voorgelegd krijgen rondom corona en de impact hiervan op hun leven deze zomer.

Ben jij al lid van de OBA?

OBA Junior

Wist je dat je tot 19 jaar gratis lid wordt van de OBA? Met je OBA-pas leen je boeken, strips, luisterboeken, cd's, dvd's en games. Meld je nu online aan als lid!

Handig!

OBA-app

De OBA heeft nu ook een app. Super handig, want je kunt er boeken mee reserveren, items verlengen en een verlanglijst in aanleggen.

WhatsApp

lees verder over appen met de OBA

Je kunt nu ook WhatsAppen met de OBA! Dus heb je een vraag,  dan stuur je een appje tijdens kantooruren naar het volgende telefoonnummer: 06 5395 9896.