Jongeren 12 jaar en ouder


Jongeren

Op deze pagina vind je informatie over lezen, leren en studeren voor jongeren bij de OBA. Wist je dat de OBA ook activiteiten en workshops organiseert? 

Haal een gratis exemplaar van 3PAK in jouw OBA

Tijdens Boekenweek van Jongeren geven we gratis exemplaren van 3PAK weg. In deze bundel vind je ijzersterke verhalen van Daan Heerma van Voss en Chinouk Thijssen en overrompelende gedichten van Gershwin Bonevacia.

haal nu een exemplaar op in jouw OBA


Dit zijn de nominaties voor het Beste Boek voor Jongeren 2022Makkelijk een boek vinden

Lezen voor de lijst

In de OBA vind je een grote collectie boeken voor Lezen voor de lijst. Er zijn 12 vestigingen waar speciale kasten met deze boeken staan, er is er dus vast één bij jou in de buurt.

lees meer over Lezen voor de Lijst bij de OBA

Podcasts

bekijk de podcasts van de OBA

Op zoek naar boekentips of mooie verhalen of ben je benieuwd naar de avonturen van hiphopcollectief SMIB? De OBA heeft de leukste podcasts voor je verzameld.

E-books & luisterboeken

e-books en luisterboeken gratis lenen met de online Bibliotheek-app

Een spannend verhaal of even lekker lachen. In een goed e-book of luisterboek ga je helemaal op. Als je lid bent van de OBA leen je ze gratis e-books in een handige app.

Blogs & vlogs

lees meer over boekenbloggers en- vloggers

Boeken, boeken en nog meer boeken! Kan je er niet genoeg van krijgen? Mooi. De OBA heeft de leukste boekenbloggers en -vloggers voor je op een rijtje gezet.

Werkstuk of spreekbeurt

bekijk Werkstuk & spreekbeurt in de Jeugdbibliotheek

Zoek je een origineel onderwerp voor je spreekbeurt, wil je je verdiepen in de samenleving of mis je nog informatie voor je werkstuk? De Jeugdbibliotheek helpt je op weg!

Geschiedenishuiswerk?

ga naar Delpher

Bekijk ruim 120 miljoen pagina's uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften. Bijvoorbeeld een krant uit je geboortejaar of een artikel uit de 17e(!) eeuw.

Theorie leren

lees meer over theorie leren

Op Theorie.nl kun je je theorie-examen voor auto, bromfiets en motor oefenen op een makkelijke en overzichtelijke manier. De examens zijn actueel en conform de CBR-wijze.

Vind informatie online

Oefenen voor je autotheorie, op zoek naar een uittreksel of beter leren rekenen of spellen? Met de online databanken van de OBA kom je makkelijk verder!

ga naar de online databanken

Oproep!

Heb jij een leuk idee voor een activiteit over boeken, kunst of cultuur. Stuur dan een mailtje naar school@oba.nl voor een afspraak.