OBA-vestigingen gesloten

Alle vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. De sluiting van publieke locaties is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

Jongeren 12 jaar en ouder

Jongeren 12 jaar en ouder

Op deze pagina vind je informatie over hoe de OBA voor jou handig kan zijn. Of je nu lekker wilt lezen, voor school aan de slag gaat of een leuke workshop of andere activiteit bij de OBA wilt doen.


Maakplaats 021

Maakplaats 021

Maak kennis met zelf coderen, lasercutten en digitale fabricage in Maakplaats 021 in OBA Reigersbos, OBA Waterlandplein en OBA Oosterdok.

Lezen voor de lijst

Lees je ook boeken voor school? Lezen voor de lijst doe je bij de OBA. In 12 vestigingen zijn er zelfs speciale kasten met boeken voor je lijst te vinden. Handig!

Blogs & vlogs

blogs & vlogs

Boeken, boeken en nog meer boeken! Kan je er niet genoeg van krijgen? Mooi. De OBA heeft de leukste boekenbloggers en -vloggers voor je op een rijtje gezet. Lekker verder lezen en kijken dus!

Doe mee met schrijfwedstrijd Write Now!

Schrijf je in voor Write Now!

Schrijf je proza of poëzie? Pen je stapels scenario’s neer? Is spoken word jouw ding of ben je juist thuis in het schrijven van rap- of songteksten? Doe dan mee aan Write Now!, dé wedstrijd voor jong schrijftalent. Jouw tekst is een ticket voor een gratis schrijfworkshop en de prijsuitreiking in OBA Oosterdok (voor regio Amsterdam). 

Studiebegeleiding

Studiebegeleiding voor jongeren

Hulp nodig bij huiswerk maken? Jongeren uit de eerste en tweede klas van de middelbare school kunnen meerdere keren per week in de OBA terecht voor studiebegeleiding.

Prijs van de Jonge Jury 2019

Elk jaar worden in juni de winnaars van de Prijs van de Jonge Jury bekendgemaakt. In 2019 vielen Dit is hoe het ging van Astrid Boonstoppel, Grondvuur van Mirjam Gielen en Upgrade van Lara Reims in de prijzen. Bekijk hieronder een overzicht van de prijswinnaars en genomineerden.

e-books

e-books lenen bij de OBA

Een spannend verhaal of even lekker lachen. In een goed e-book ga je helemaal op. Als je lid bent van de OBA leen je gratis e-books in een handige app.

Leestips

Jeugdbibliotheek.nl

Heb je even geen idee welk boek je wilt lenen? Of wil je wel eens verrast worden? Op jeugdbibliotheek.nl tippen ze de nieuwste en opvallendste boeken.

Luisterboeken

Luisterboeken

Geen zin om zelf te lezen, maar wel behoefte aan een mooi verhaal? In de LuisterBieb-app vind je interessante boeken. Fijn voor in de trein of tijdens een lange autorit.

Ben jij al lid van de OBA?

OBA Junior

Wist je dat je tot 19 jaar gratis lid wordt van de OBA? Met je OBA-pas leen je boeken, strips, luisterboeken, cd's, dvd's en games. Meld je nu online aan als lid!

Handig!

OBA-app

De OBA heeft nu ook een app. Super handig, want je kunt er boeken mee reserveren, items verlengen en een verlanglijst in aanleggen.

WhatsApp

lees verder over appen met de OBA

Je kunt nu ook WhatsAppen met de OBA! Dus heb je een vraag,  dan stuur je een appje tijdens kantooruren naar het volgende telefoonnummer: 06 5395 9896.