Jongeren 12 jaar en ouder

Jongeren

Op deze pagina vind je informatie over lezen, leren en studeren voor jongeren bij de OBA.


Young Adult leestips


Bronnen, huiswerk en studeren

Vind de beste bronnen voor je werkstuk, leer je theorie-examen voor je rijbewijs en duik in het verleden met Delpher. Heb je hulp nodig met huiswerk of studeren? Op veel OBA-locaties wordt gratis begeleiding aangeboden.

naar hulp bij huiswerk en studeren


Vlogs over boeken

lees meer over boekenbloggers en- vloggers

Op zoek naar boekentips met een beetje humor en een eerlijke mening? De OBA heeft de leukste boekenvloggers voor je op een rijtje gezet.

bekijk de leukste vloggers

E-books & luisterboeken

e-books en luisterboeken gratis lenen met de online Bibliotheek-app

Een spannend verhaal of juist iets om te lachen... In een goed e-book of luisterboek ga je helemaal op. Als je lid bent van de OBA leen je ze gratis in een handige app.

download meteen de online Bibliotheek-app

Lezen voor de lijst

lezen voor de lijst doe je bij de OBA

In de OBA vind je een grote collectie boeken voor Lezen voor de lijst. Er zijn 12 vestigingen met speciale Lezen voor de lijst-kasten, er is er dus vast één bij jou in de buurt.

ga naar Lezen voor de lijst

Activiteiten

Wist je dat de OBA ook activiteiten, voorstellingen en workshops voor jongeren organiseert? Neem een kijkje in de agenda.

naar de agenda

Word gratis lid

Ben je tussen de 12 en 19 jaar en woon je in Amsterdam, Diemen, Ouderkerk aan de Amstel of Weesp? Dan is het lidmaatschap van de OBA voor jou gratis! 

bekijk de voordelen


Oproep!

Heb jij een leuk idee voor een activiteit over boeken, kunst of cultuur. Stuur dan een mailtje naar school@oba.nl voor een afspraak.