Blogs en vlogs over boeken

Vlogs over boeken

Ben jij gek op boeken? Mooi. De OBA heeft de leukste boekenvloggers voor je op een rijtje gezet. Lekker lezen en kijken dus!

Books and Quills

Sanne houdt enorm veel van lezen, maar ook van lekker eten, Londen en nieuwe dingen ontdekken. Ze deelt haar tips en ontdekkingen in vrolijke vlogs. Niet te missen!

ga naar Books and Quills

Sabine's Book Nook

Sabine is dol op boeken en illustraties. Op haar YouTubekanaal Sabine's Book Nook deelt ze haar favoriete (YA-)titels, van The Perks of Being a Wallflower tot Fantastic Beasts and Where to Find Them.

ga naar Sabine's Book Nook

Vlogboek

Lezen voor de lijst? J├Ârgen maakt het leuk! In zijn vlogs bespreekt hij Nederlandse literatuur. Hij maakt video's over boeken, auteurs, literatuurgeschiedenis en -wetenschap.

ga naar Vlogboek

Books and Dreams

ga naar Books and Dreams

De 27-jarige Monisha is gek op boeken. Op haar blog deelt ze niet alleen tips, maar ook haar mening. Bijvoorbeeld over Nederlandstalige boeken of wat ze niet heeft gelezen.

ga naar Books and Dreams

The Book Leo

BookTuber Leonie deelt op haar kanaal The Book Leo haar persoonlijke boekentips. Naast favorietenlijstjes belicht ze ook de boeken die haar minder zijn bevallen. Wel zo eerlijk!

ga naar The Book Leo

Zon en Maan

Emmy blogt met enthousiasme over YA en Fantasy. Ze kan ook super mooie illustraties maken.

ga naar Zon en Maan


Internationale BookTubers

Jesse The Reader

Jesse van Jesse The Reader praat over boeken alsof hij verslaggever is bij een belangrijke voetbalwedstrijd. Hij deelt vol overgave zijn favorieten en andere tips. 

ga naar Jesse The Reader

Merphy Napier

De energieke Merphy laat maar wat graag over van alles haar mening horen: van de grootste fouten die schrijvers maken tot haar favoriete boeken.

ga naar Merphy Napier