De OBA is alleen open op afspraak voor de OBA Bestelservice en activiteiten. Binnen lopen zonder afspraak kan nog niet door de coronamaatregelen van de overheid. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

Blogs en vlogs over boeken

Blogs en vlogs over boeken

Ben jij gek op boeken? Mooi. De OBA heeft de leukste boekenbloggers en -vloggers voor je op een rijtje gezet. Lekker lezen en kijken dus!

Books and Quills

Sanne houdt enorm veel van lezen, maar ook van lekker eten, Londen en nieuwe dingen ontdekken. Ze deelt haar tips en ontdekkingen in vrolijke vlogs. Niet te missen!

Sabine's Book Nook

Sabine is dol op boeken en illustraties. Op haar YouTubekanaal Sabine's Book Nook deelt ze haar favoriete (YA-)titels, van The Perks of Being a Wallflower tot Fantastic Beasts and Where to Find Them.

A Bookworm Life

Sacha is een echte BOOKWORM. Ze is haar BookTube-kanaal begonnen om een uitlaatklep te hebben voor haar passie voor boeken, met book hauls, reviews en meer!

De Groene Meisjes

ga naar De Groene Meisjes

Merel van De Groene Meisjes runt al jaren een succesvolle blog over onder andere duurzaamheid, veganisme en diversiteit. Daarnaast leest ze veel en deelt ze haar tips. 

Books and Teacups

De 19-jarige boekenworm Charlotte schrijft over alles wat met boeken te maken heeft en deelt haar bullet journal spreads. Ze maakt ook mooie filmpjes!

Vlogboek

Lezen voor de lijst? J├Ârgen maakt het leuk! In zijn vlogs bespreekt hij Nederlandse literatuur. Hij maakt video's over boeken, auteurs, literatuurgeschiedenis en -wetenschap.

Books and Dreams

ga naar Books and Dreams

De 27-jarige Monisha is gek op boeken. Op haar blog deelt ze niet alleen tips, maar ook haar mening. Bijvoorbeeld over Nederlandstalige boeken of wat ze niet heeft gelezen.

The Book Leo

BookTuber Leonie deelt op haar kanaal The Book Leo haar persoonlijke boekentips. Naast favorietenlijstjes belicht ze ook de boeken die haar minder zijn bevallen. Wel zo eerlijk!

Nerdy Geeky Fanboy

ga naar NerdyGeekyFanboy

Joost blogt over boeken, films, series, games, tekenen, muziek en alles wat een echte fanboy kan waarderen! Ook voor fangirls leuk natuurlijk...

Zon en Maan

Emmy blogt met enthousiasme over YA en Fantasy. Ze kan ook super mooie illustraties maken.

Blogs van de OBA

Bij de OBA wordt natuurlijk ook geblogd over boeken. Deborah, Leo en Sophie schrijven met passie over de boeken die zij lenen en lezen.

Leestips van de OBA

Wist je dat de OBA ook leestips geeft? Van griezelverhaal tot romantische geschiedenis - we helpen je graag op weg bij het vinden van een leuk nieuw boek.


Internationale BookTubers

The Farah Project

Farah is een echte boekenwurm. Op haar kanaal The Farah Project deelt ze toplijstjes van zowel haar favoriete klassiekers als wat moderner leesvoer.

Jesse The Reader

Jesse van Jesse The Reader praat over boeken alsof hij verslaggever is bij een belangrijke voetbalwedstrijd. Hij deelt vol overgave zijn favorieten en andere tips. 

Merphy Napier

De energieke Merphy laat maar wat graag over van alles haar mening horen: van de grootste fouten die schrijvers maken tot haar favoriete boeken.


Leestips van bloggers en vloggers

De OBA heeft boekenbloggers en -vloggers gevraagd naar hun favoriete titels van dit moment. Bekijk ze in de (extra gevulde) top 10.

naar de top 10 leestips van bloggers en vloggers