Maakplaats 021

iedereen is een maker bij Maakplaats 021

Maakplaats 021 is een speelkamer in de OBA waar jongens en meisjes uit de buurt hun creativiteit en digitale vaardigheden kunnen ontplooien. Er zijn maakplaatsen in de volgende OBA-vestigingen: OBA Waterlandplein, OBA Reigersbos, OBA Slotermeer en de Centrale OBA. Op deze pagina staan alle activiteiten van Maakplaats 021. Een complete agenda per dag vind je hier

Ga voor meer verhalen uit de Maakplaats 021 en nieuws naar:

Maak je buurt (8+)

maak je buurt

In Maak je Buurt gaan we samen op onderzoek uit om te kijken hoe de buurt in elkaar zit, welke mensen er wonen, wat er leuk is en wat er verbeterd kan worden. Wat zijn jouw ideeën om je buurt tot de allerleukste plek van de wereld te maken?

Fabschool (8+)

codeteam

Als je alles zou mogen maken wat je maar zou willen, wat zou het dan zijn? We maken je wegwijs in de wereld van creativiteit en digitale fabricage. Samen met onze maakplaatscoaches ga je aan de slag met de 3D-printer, lasercutter en vinylsnijder!

Codeteam junior (8-12)

huis van de toekomst

CodeTeam Junior is een club waarin kinderen spelenderwijs leren programmeren. Wil jij je eerste stappen zetten in de wereld van de code? Doe mee! 

Codeteam (12-18)

meisje

CodeTeam is een club waarin jongeren van experts én van elkaar leren programmeren. Sommige zijn zich net de basis aan het eigen maken, andere zijn al bezig een eigen game te bouwen. In de lessen leer je te werken met de programmeertaal Python en de Raspberry Pi. Als je de basis onder de knie hebt, ga je je eigen projecten bedenken en bouwen!

Creating creatures (8+)

beestje

Maak je eigen beest! Een zebrameeuw, een papehondgaai... je kunt het zo gek niet bedenken. Gebruik al je fantasie en je dier komt tot leven!

Bekijk de video over Maakplaats 021

Meer lezen?

Je vindt meer verhalen uit de Maakplaats 021 en nieuws op www.maakplaats021.nl

Ook werd er een mooi artikel aan de Maakplaats 021 gewijd op de website van de Nederlandse Stichting voor Psychotechniek. Lees het artikel hier.

De foto’s op deze pagina zijn afkomstig van Waag Society.