Maakplaats 021

iedereen is een maker bij Maakplaats 021

Maakplaats 021 is een speelkamer in de OBA waar jongens en meisjes uit de buurt hun creativiteit en digitale vaardigheden kunnen ontplooien. Er zijn drie maakplaatsen in drie OBA-vestigingen: OBA Waterlandplein, OBA Reigersbos en de Centrale OBA. Op deze pagina staan alle activiteiten van Maakplaats 021. Een complete agenda per dag vind je hier

Meer verhalen uit de Maakplaats 021 en nieuws vind je op www.maakplaats021.nl.

Maak je buurt (8+)

maak je buurt

Samen maken we de buurt! We kijken hoe je buurt in elkaar zit, welke mensen er wonen, wat er leuk is en wat er mist, en we gaan op expeditie. 

Codeteam (12-18 jaar)

codeteam

Leer werken met de programmeertaal Python. Als je de basis onder de knie hebt, ga je aan de slag met je eigen project of game.

Huis van de toekomst (8+)

huis van de toekomst

Hoe zien huizen en steden er in de toekomst uit? Droom mee met Maakplaats 021 en maak een ontwerp van je eigen droomhuis.

Maak kennis

meisje

Ontdek de wereld van digitale fabricage. Samen met onze maakplaats-coaches ga je aan de slag met de lasersnijder, 3D-printers en meer.

Creating creatures (8+)

beestje

Maak je eigen beest! Een zebrameeuw, een papehondgaai... je kunt het zo gek niet bedenken. Gebruik al je fantasie en je dier komt tot leven!

Meer lezen?

Je vindt meer verhalen uit de Maakplaats 021 en nieuws op www.maakplaats021.nl

Ook werd er een mooi artikel aan de Maakplaats 021 gewijd op de website van de Nederlandse Stichting voor Psychotechniek. Lees het artikel hier.

De foto’s op deze pagina zijn afkomstig van Waag Society.