Maakplaats 021

een speelkamer in de OBA waar jongens en meisjes uit de buurt hun creativiteit en digitale vaardigheden kunnen ontplooien

iedereen is een maker bij Maakplaats 021

Maakplaats 021 is een speelkamer in de OBA waar jongens en meisjes uit de buurt hun creativiteit en digitale vaardigheden kunnen ontplooien. Er zijn maakplaatsen in de volgende OBA-vestigingen: OBA Waterlandplein, OBA Reigersbos, OBA Slotermeer, OBA CC Amstel en OBA Oosterdok. Op deze pagina staan alle activiteiten van Maakplaats 021. Een complete agenda per dag vind je hier. Let op: tijdens vakanties gelden gewijzigde tijden en gaan sommige activiteiten niet door.

Ga voor meer verhalen uit de Maakplaats 021 en nieuws naar:

6 mei | Maakplaats Meet Up

Maakplaats 021 bestaat 2 jaar! Op maandag 6 mei blikken we terug én kijken we vooruit tijdens een speciale Maakplaats Meet Up in Pakhuis de Zwijger. Samen met OBA Kinderdirecteur Lucy Ibrahim, de maakplaats-coaches en het ontwikkelteam.

lees verder over de Maakplaats Meet Up

Fabschool (8+)

kinderen

Als je alles zou mogen maken wat je maar zou willen, wat zou het dan zijn? We maken je wegwijs in de wereld van creativiteit en digitale fabricage. Ga met onze maakplaatscoaches aan de slag met de 3D-printer, lasercutter en vinylsnijder.

Maak je buurt (8+)

meisje in maakplaats

Samen met professionele kunstenaars en ontwerpers maken we slimme modeontwerpen. Ontwerp bijvoorbeeld een robotrugzak om mensen mee te verzorgen, een spelletjes-kostuum of een stop-pesten-hoed. Wat ga jij maken? Ga aan de slag met maaktechnieken zoals 3D-printen, vinyl- en lasersnijden en een naaimachine.

CodeTeam Junior (8-12)

kinderen

CodeTeam Junior is een club waarin kinderen spelenderwijs leren programmeren. Wil jij je eerste stappen zetten in de wereld van de code? Doe mee! 

CodeTeam (12-18)

codeteam

CodeTeam is een club waarin jongeren van experts én van elkaar leren programmeren. Sommige zijn zich net de basis aan het eigen maken, andere zijn al bezig een eigen game te bouwen. In de lessen leer je te werken met de programmeertaal Python en de Raspberry Pi. Als je de basis onder de knie hebt, ga je je eigen projecten bedenken en bouwen!

Bekijk de video over Maakplaats 021

Meer lezen?

Je vindt meer verhalen uit de Maakplaats 021 en nieuws op www.maakplaats021.nl

Ook werd er een mooi artikel aan de Maakplaats 021 gewijd op de website van de Nederlandse Stichting voor Psychotechniek. Lees het artikel hier.

De foto’s op deze pagina zijn afkomstig van Waag Society.