Het Muizenhuis

Het Muizenhuis staat op de jeugdetage in de Centrale OBA. Het is bijna twee meter breed en drie meter hoog, en telt meer dan honderd kamers. In die kamers zijn heel veel muisjes hard aan het werk. De bakker bakt taartjes, de schilder maakt een portret en de werklui sjouwen zware zakken. Je kunt elke dag de muizen komen bewonderen, van 10.00 tot 22.00 uur, in de Centrale OBA. 

Meer over Het Muizenhuis

Het Muizenhuis is een project van Karina Schaapman, dat is gebouwd als decor voor haar gelijknamige kinderboeken. Op de website van Het Muizenhuis lees je hoe het allemaal begon en hoe het bouwproces in zijn werk ging. 

tweets over het Muizenhuis

Op bezoek in Het Muizenhuis

Voor schoolklassen uit de onderbouw van het basisonderwijs hebben wij een speciaal Muizenhuis-programma. Kom met de klas naar Het Muizenhuis, word meegenomen in het verhaal en knutsel na afloop zelf een eigen Muizenhuis-kamertje. Bekijk alle informatie, ook over aanmelden, hier

Een kijkje in Het Muizenhuis

Het Muizenhuis mee naar huis

 • Sam & Julia

  Karina Schaapman

  De muisjes Sam en Julia wonen allebei in het Muizenhuis, waar nog veel meer muizenfamilies wonen. Sam is verlegen en Julia een echte durfal. Samen beleven ze allerlei avonturen. Prentvertelling met sfeervolle...

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Sam & Julia

Sam & Julia in het theater

 • Sam & Julia in het theater

  Karina Schaapman

  Sam en Julia beleven allerlei avonturen. Tijdens het knikkeren vinden ze een gelukssteen, die nog goed van pas komt. Prentvertelling met sfeervolle kleurenfoto's. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Sam & Julia in het theater

kleurplaat muizenhuis

Zelf het Muizenhuis kleuren? Print deze kleurplaat van het Muizenhuis.