Nationale Voorleesdagen 2018

Ssst! De tijger slaapt

Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup, is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2018. Het prentenboek staat ook in de OBA centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen.

Knuffels uit logeren

Neem je knuffel mee naar de OBA. Luister samen naar een mooi voorleesverhaal. Daarna breng je samen je knuffel naar bed en blijft hij logeren! Hij maakt van alles mee…en zoekt een mooi boek uit voor jou!

Gratis tijgerpoppetje

Kinderen tussen 2 en 6 jaar die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden van de OBA, ontvangen een vingerpoppetje van het tijgertje uit Ssst! De tijger slaapt.

Naast het Prentenboek van het Jaar hebben Nederlandse jeugdbibliothecarissen negen andere prentenboeken gekozen die samen de Prentenboek Top Tien vormen.

De Prentenboek Top Tien 2018

Kleur mee en win!

Kleur en teken mee en ontvang een leuke OBA-verrassing bij de balie als je inlevert. Bovendien kun je ook je gegevens achterlaten om vrijkaartjes te winnen voor jeugdtheater in de OBA. Haal de kleurplaat op in de OBA.

Curt Fortin leest voor

curt

Deze interactieve voorleessessie begint met voorlezen uit Ssst! De tijger slaapt. Als opwarmertje, want dan is het tijd om samen op zoek te gaan naar een nieuw avontuur...

Muzikaal verteltheater

meijer

Theaterduizendpoot Ton Meijer speelt op interactieve wijze het verhaal van de slapende tijger. Met klassieke muziek en de kinderen mogen meespelen. 

Voorlezen in het Engels

tiger

An interactive reading and music program for the Duth National Children's Reading Days with music educator Kendra van Nes.