Nationale Voorleesdagen 2018

Ssst! De tijger slaapt

Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup, is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2018. Het prentenboek staat ook in de OBA centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen.

Voorleesontbijt

Traditioneel worden de Nationale Voorleesdagen geopend met een voorleesontbijt. Onder andere actrice Rifka Lodeizen komt voorlezen. Na het voorlezen staat een heerlijk ontbijt klaar.

Gratis tijgerpoppetje

Kinderen tussen 2 en 6 jaar die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden van de OBA, ontvangen een vingerpoppetje van het tijgertje uit Ssst! De tijger slaapt.

Workshop | Werken met prentenboeken voor professionals

Krijg speelse en taalrijke ideeën over hoe je thematisch kunt werken rondom prentenboeken. Een inspirerende workshop onder leiding van pedagoog Loes Hortensius.

lees verder over deze workshop

Naast het Prentenboek van het Jaar hebben Nederlandse jeugdbibliothecarissen negen andere prentenboeken gekozen die samen de Prentenboek Top Tien vormen.

De Prentenboek Top Tien 2018

Curt Fortin leest voor

curt

Deze interactieve voorleessessie begint met voorlezen uit Ssst! De tijger slaapt. Als opwarmertje, want dan is het tijd om samen op zoek te gaan naar een nieuw avontuur...

Muzikaal verteltheater

meijer

Theaterduizendpoot Ton Meijer speelt op interactieve wijze het verhaal van de slapende tijger. Met klassieke muziek en de kinderen mogen meespelen. 

Voorlezen in het Engels

tiger

An interactive reading and music program for the Duth National Children's Reading Days with music educator Kendra van Nes.