Nationale Voorleesdagen

Peuters en kleuters zijn tijdens de Nationale Voorleesdagen, van 22 januari tot en met 1 februari, van harte welkom in de OBA om de leukste voorleesactiviteiten bij te wonen. Het Prentenboek van het Jaar is Moppereend van Joyce Dunbar en Petr Horáček. Kom naar het Nationaal Voorleesontbijt, bezoek een voorstelling of een voorleesuur in de OBA-vestiging bij jou in de buurt! 

Kom naar het Nationale Voorleesontbijt

voorleesontbijt

De Nationale Voorleesdagen gaan van start met het Nationale Voorleesontbijt voor al onze peuterleden en hun (groot)ouders/verzorgers. Lekker samen ontbijten en luisteren naar het Prentenboek van het Jaar ‘Moppereend’. 

Word lid en krijg Moppereend cadeau

kinderen zijn gratis lid van de oba

Kinderen van 2 tot 6 jaar die tijdens de Nationale Voorleesdagen OBA-lid worden, ontvangen een vingerpoppetje van Moppereend cadeau. Het lidmaatschap is gratis voor iedereen t/m 18 jaar. Kinderen lenen boetevrij. 

Bezoek een Moppereend-voorstelling

Bezoek een Moppereend-voorstelling

Tijdens de Nationale Voorleesdagen zijn er heel veel voorstellingen te zien in de OBA. Ton Meijer, Marianne van Houten, Lot Lohr, de Toneeljuf… ze mopperen er allemaal op los. Mopper je mee?

Tip: Voorleesfeest met Joyce Dunbar en Petr Horáček in de OBA

Ontmoet op 22 januari de schrijfster Joyce Dunbar en illustrator Petr Horáček van Moppereend en vier het Moppereend-voorleesfeest mee in OBA Oosterdok!

lees meer over het voorleesfeest

top 10 | Prentenboeken

top 10 prentenboeken 2019 nationale Voorleesdagen

Een jury van jeugdbibliothecarissen stelde voor de Nationale Voorleesdagen 2020 deze top 10 samen met de beste prentenboeken van nu.

blogs over kinderboeken

boekenblogs van de OBA

Ben je op zoek naar een leuk nieuw boek voor je kinderen? Jeugdbibliothecaris Deborah blogt in haar jeugdliteratuurblog over favorieten en ontdekkingen.

Voorleestips van de OBA

zes voorleestips voor ouders van de OBA

Tijdens het voorlezen worden herinneringen voor het leven gemaakt. De OBA geeft je graag tips om het meeste uit deze speciale momenten te halen.