OBA Kinderdirecteur 2019

OBA Kinderdirecteur 2019

Lucy is de OBA Kinderdirecteur

De OBA heeft uit 16 kandidaten een OBA Kinderdirecteur 2019 gekozen: de 11-jarige Lucy Ibrahim uit Amsterdam-Noord. Lees en bekijk op deze pagina alles over haar avonturen.

Voorleesontbijt

Lucy de OBA Kinderdirecteur mocht tijdens het Voorleesontbijt voorlezen uit het Prentenboek van het Jaar: 'Een huis voor Harry'.

Lucy mocht voorlezen uit het Prentenboek van het Jaar, Een huis voor Harry. Zij deed dit in OBA Waterlandplein, extra leuk want ze woont zelf dicht bij deze vestiging!

Uitreiking met prinses Laurentien

Uitreiking Doeboek met prins Laurentien.

In februari 2019 bestaat de OBA maar liefst 100 jaar. Als cadeautje krijgen alle basisschoolkinderen in Amsterdam en omgeving het OBA 100 Doeboek. Lucy mocht de eerste exemplaren uitdelen, samen met prinses Laurentien!

Vraag de kinderdirecteur om hulp!

Heb jij een vraag voor onze kinderdirecteur? Of een goed idee voor de OBA-vestiging bij jou in de buurt? Stuur Lucy een mailtje. Zij geeft antwoord en denkt graag met je mee! Stuur meteen een mailtje naar Lucy.

Salaris

Bij een directeursfunctie hoort natuurlijk een gepast salaris! Iedere maand mag Lucy in De Kinderboekwinkel een boek naar keuze uitzoeken. Deze maand vroeg Lucy winkelmedewerker Aby om raad. Hij tipt De Schelmenstreken van Reinaert de Vos. Je vindt 'm in onze collectie. En wist je dat Aby ook schrijver is? Hij schreef het boek Mag je zeggen wat je vindt? — ook te leen bij de OBA!

OBA 100 jaar

OBA 100: een bijzonder jaar

Het jaar 2019 is extra bijzonder, want de OBA bestaat 100 jaar. Lucy zal dan ook vaak haar feesthoed opzetten om alle jubileumactiviteiten bij te wonen. 

Wat er in 2018 gebeurde

darryl was kinderdirecteur van de OBA in 2018

Darryl was in 2018 de OBA Kinderdirecteur. Bekijk hier wat hij beleefde.

Foto’s: Jimena Gauna