OBA Kinderdirecteur 2019

OBA Kinderdirecteur 2019

Lucy is de OBA Kinderdirecteur

De OBA heeft uit 16 kandidaten een OBA Kinderdirecteur 2019 gekozen: de 11-jarige Lucy Ibrahim uit Amsterdam-Noord. Lees en bekijk op deze pagina alles over haar avonturen.

Voorleesontbijt

Lucy de OBA Kinderdirecteur mocht tijdens het Voorleesontbijt voorlezen uit het Prentenboek van het Jaar: 'Een huis voor Harry'.

Lucy mocht voorlezen uit het Prentenboek van het Jaar, Een huis voor Harry. Zij deed dit in OBA Waterlandplein, extra leuk want ze woont zelf dicht bij deze vestiging!

Uitreiking met prinses Laurentien

Uitreiking Doeboek met prins Laurentien.

In februari 2019 bestaat de OBA maar liefst 100 jaar. Als cadeautje krijgen alle basisschoolkinderen in Amsterdam en omgeving het OBA 100 Doeboek. Lucy mocht de eerste exemplaren uitdelen, samen met prinses Laurentien!

Vraag de kinderdirecteur om hulp!

Heb jij een vraag voor onze kinderdirecteur? Of een goed idee voor de OBA-vestiging bij jou in de buurt? Stuur Lucy een mailtje. Zij geeft antwoord en denkt graag met je mee! Stuur meteen een mailtje naar Lucy.

Salaris voor Kinderdirecteur Lucy

Het was weer tijd voor Lucy om haar salaris uit te zoeken in De Kinderboekwinkel aan de Rozengracht. De maanden als OBA Kinderdirecteur vliegen voorbij en ze mocht wel vier boeken uitzoeken. Lucy kreeg gelukkig hulp van de twee superboekverkopers Kirsten en Marlie!

Lucy koos voor Ufo Alarm van Jozua Douglas (Lucy koos dit boek uit voor haar broertje), Homme en het noodgeval van Annejan Mieras, Harry Potter en de steen der wijzen van J.K. Rowling en de klassieker De Brief voor de koning van Tonke Dragt. Al deze boeken zijn ook te leen in de OBA!

 • Ufo-alarm

  Jozua Douglas

  Rosa en Fico krijgen, net als hun vader de president en hun moeder Florabella, een dubbelganger als kerstcadeau. En dan nodigen ufo’s president Pablo Fernando uit om mee te gaan naar hun ruimteschip, om hem tot leider uit te roepen. Rosa en Fico vertrouwen het zaakje niet. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Ufo-alarm

 • Homme en het noodgeval

  Annejan Mieras

  Homme (bijna 10, ik-persoon) krijgt zijn klasgenootje Pien te logeren. Haar moeder is ziek. Pien krijgt zijn kamer en Homme moet bij zijn broer slapen. Homme is jaloers op de aandacht die Pien krijgt. En waarom gedraagt ze zich zo vreemd? Homme gaat op onderzoek uit. Vanaf ca. 9 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Homme en het noodgeval

 • Harry Potter en de steen der wijzen

  J.K. Rowling

  Na de dood van zijn ouders woont Harry Potter in de bezemkast bij zijn zeer onvriendelijke tante en oom. Op zijn elfde hoort hij dat hij een tovenaar is. Dat verandert zijn hele leven. Vanaf ca. 11 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Harry Potter en de steen der wijzen

 • De brief voor de koning

  Tonke Dragt

  Vijf jongelingen moeten, voordat ze tot ridder geslagen worden, de nacht biddend en wakend doorbrengen. Een van hen, Tiuri, hoort een noodkreet van buiten en gaat op onderzoek uit. Hij belandt in een geweldig avontuur. Vanaf ca. 10 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De brief voor de koning

Foto’s: Jimena Gauna

Wat er in 2018 gebeurde

darryl

Darryl was in 2018 de OBA Kinderdirecteur. Bekijk hier wat hij beleefde.