Midzomer Mokum in de OBA

Kom deze zomervakantie van 4 juli tot en met 16 augustus naar de OBA en doe mee met de leukste jeugdactiviteiten. Voor alle kinderen en jongeren van 4 – 23 jaar hebben we een uitgebreid zomerprogramma met allerlei workshops en activiteiten rondom taal, cultuur en zelf maken.
Kortom, vier je leukste zomervakantie thuis bij de OBA! 


Maakplaats 021

Maakplaats 021

Tijdens Midzomer Mokum vinden er van maandag tot en met vrijdag héél veel activiteiten plaats voor echte makers. Wat dacht je van je eigen robotstad maken, een fantasiebeest 3D-printen of je wagen aan virtual reality?

Schrijfwedstrijd

lees meer over de schrijfwedstrijd Nieuw Amsterdams Peil

Wat is dat, het 'nieuwe normaal'? Bij de schrijfwedstrijd Nieuw Amsterdams Peil vertel jij wat de nieuwe Amsterdamse standaard is. Hoe ziet jouw nieuwe Amsterdam er uit? Wat is het Nieuwe Amsterdamse Peil?

Voorstellingen

Voorstellingen

Deze zomer kun je in de OBA de leukste jeugdvoorstellingen zien. Denk bijvoorbeeld aan het verhaal over Robinson Crusoë of de Draad van Alexander van Ton Meijer.

Cinekid films

lees meer over Cinekid films

In het OBA Theater kun je vier Cinekid-films zien, geschikt voor verschillende leeftijden: Dikkertje Dap, Brammetje Baas, Iep! en Achtste groepers huilen niet. Na afloop kun je deelnemen aan het Mini MediaLab.

Story Motion

lees meer over Story Motion

Wil jij weten hoe een Story Motion filmpje maakt? In deze workshop ga je jouw lievelingsverhaal, songtekst, gedicht of boek omzetten in een beelden verhaal door middel van de stop motion techniek. Wist jij bijvoorbeeld dat animatiefilms op deze manier gemaakt worden? Het enige wat je hoeft mee te nemen is jouw verhaal en misschien een vriend of vriendin. Voor de rest zorgen wij.

NewTechKids zomerkamp

lees meer over het NewTechKids zomerkamp

Tijdens dit zomerkamp van een week word je een echte technische uitvinder. Je gaat bijvoorbeeld aan de slag met robots, die op verschillende gebieden kunnen worden ingezet: van sport tot landbouw, bouw, kunst en meer. Je duikt in het bouwen van prototypes en het visueel programmeren daarvan met LEGO WeDo of LEGO Mindstorms en kunsttechnieken. Speciaal voor kinderen van 8-12 jaar. 

Midzomer Mokum in de OBA is onderdeel van het programma Midzomer Mokum, een initiatief van de Gemeente Amsterdam.


Gratis OBA Junior-lidmaatschap

Als lid van de OBA kun je gratis of met 50% korting deelnemen aan alle activiteiten. Kinderen en jongeren tot 19 jaar lenen bij de OBA gratis en boetevrij.

Bekijk hier alle voordelen en word lid!


OBA Junior

Zomers blog met leestips

blog over kinderboeken

Jeugdbibliothecaris Deborah pleit voor het (voor)lezen van klassiekers tijdens de vakantie. Echt een fijn boek om voor te lezen is volgens haar De geheime tuin!

Ken je de digitale bieb al?

digitale bieb voor kinderen

E-books, luisterboeken, digitale prentenboeken en voorleesfilmpjes, in de digitale bieb is voor kinderen van alle leeftijden iets interessants te vinden.

VakantieBieb

lees meer over de VakantieBieb

De VakantieBieb is weer open. In de vernieuwde app geniet je deze zomer niet alleen van e-books, maar ook van luisterboeken. Met de VakantieBieb beleeft iedereen een zomer vol verhalen: jong en oud, leden en niet-leden van de OBA. De app is beschikbaar tot en met 31 augustus.

Voorkom een zomerdip - blijf lezen in de zomervakantie

Om te voorkomen dat de leesvaardigheid van je kind achteruit gaat, is het belangrijk om tijdens de zomermaanden ook (samen) te oefenen met lezen. Met bovenstaand aanbod helpt de OBA je graag een eindje op weg.

Tip:

Lees het artikel 'Vijf zomerse tips tegen de leesdip' op oba.nl/nieuws.


Midzomer Mokum in de OBA wordt mede mogelijk gemaakt door