Schrijfwedstrijd Nieuw Amsterdams Peil

Doe mee met de schrijfwedstrijd Nieuw Amsterdams Peil!

Hoe ziet het leven in Amsterdam eruit na corona?

Houd je van schrijven en ben je 13 jaar of ouder? Doe dan mee met de schrijfwedstrijd Nieuw Amsterdams Peil van de OBA! 

De opdracht

Het Coronavirus en de getroffen maatregelen hebben de hele wereld, inclusief Amsterdam, op zijn kop gezet en veranderd. Er wordt gesproken over een nieuwe soort samenleving als het ‘nieuwe normaal’. Wat is dat dan? Bij de schrijfwedstrijd NAP vertel jij wat de nieuwe Amsterdamse standaard is. Hoe ziet jouw nieuwe Amsterdam er uit? Met andere woorden: Wat is het Nieuw Amsterdams Peil?

Wat stuur je in?

Vertel in 200 tot maximaal 1000 woorden hoe het leven er in Amsterdam volgens jou uitziet na Corona. Het verhaal mag volledig fictief zijn of op waarheid berusten. Het kan gaan over sociale interacties of juist over de aanblik van de stad. Je bent vrij om jouw verhaal in de vorm te schrijven die bij je past. Denk hierbij aan proza, poëzie, column, filmscript, scenario of muzieklyrics. Stuur jouw verhaal in zonder opmaak of plaatjes, in de vorm waar jij je het beste kunt uiten. Het gaat echt om de platte tekst, dus zonder afbeeldingen of speciale opmaak.


Deadline en prijzen

Stuur jouw verhaal in vóór zondag 16 augustus 23.59 uur en maak kans op onderstaande prijzen. Er zijn twee leeftijdscategorieën om aan mee te doen: 13 t/m 18 jaar en 19 jaar en ouder, met in iedere categorie 3 winnaars. 

Meld je aan!

 • 1e prijs

  ✔ E-reader
  ✔ Workshop storytelling
  ✔ OBA-abonnement van een jaar (of tot je 18 bent)
  ✔ Online publicatie van je verhaal

 • 2e prijs

  ✔ Cultuurkaart t.w.v. €75,-
  ✔ Workshop storytelling
  ✔ OBA-abonnement van een jaar (of tot je 18 bent)
  ✔ Online publicatie van je verhaal

 • 3e prijs

  ✔ Workshop storytelling
  ✔ OBA-abonnement van een jaar (of tot je 18 bent)
  ✔ Online publicatie van je verhaal

Prijsuitreiking

Op zaterdag 12 september worden de winnaars online bekend gemaakt. Zij ontvangen daarnaast persoonlijk bericht.


De jury

Rowan Blijd (hoofdjurylid)

Rowan Blijd is een echte verbinder, bekend van #benniebeige en youtubekanaal spot on. Ze maakt en bedenkt video’s, schrijft artikelen en geeft workshops over onder meer inclusiviteit en mediawijsheid.  "Wanneer je voorbij je angsten gaat, gebeuren er mooie dingen."

Samir el Hadaoui

Samir is groeicoach in mindset, leiderschap en zelfvertrouwen voor young professionals. Hij noemt zichzelf ook wel meester Samir. Zijn advies? "Let als je naar een doel reist goed op de weg. Want de weg verrijkt ons terwijl we hem bewandelen."

Rachel Rumai

Rachel is schrijver, dichter en spoken word artist. Ze geeft schrijfworkshops en is redacteur bij Perdu. Haar missie:
"Ik wil met woordkunst bruggen bouwen die niet statisch zijn, maar meebewegen met mensen die een nieuwe bestemming willen ontdekken."Schrijfworkshops en online masterclasses

Vind jij het leuk om de kneepjes van het vak van onze experts te leren?Of om je skills weer een beetje op te poetsen? Volg dan een van de schrijfworkshops of bekijk een online masterclass:

Creatieve schrijfworkshops

bekijk de creatieve schrijfworkshops in de agenda

Houd je van schrijven en wil je leren hoe je jouw ideeën, gedachten en gevoelens op een aantrekkelijke manier kunt verwoorden? Kom dan naar de creatieve schrijfworkshops van spoken word-artiesten als Rachel Rumai en Swendeline Ersilia en laat je inspireren. Gratis toegang voor iedereen vanaf 16  jaar! 

Masterclass SOORTKILL

kijk hier de online masterclass terug

In deze workshop leert SOORTKILL van het collectief SMIB je schrijven vanuit jouw identiteit. Leer hoe je je eigen schrijfstijl en persoonlijkheid inzet om een krachtig en eigenzinnig verhaal op papier te zetten. Deze online masterclass wordt mede mogelijk gemaakt door Kunstbende.

Masterclass Rachel Rumai

kijk hier de online masterclass terug

Taalvaardigheid is essentieel voor de creatieve ontwikkeling van ieder mens, en kan vele deuren voor je openen. In deze workshop leer je hoe je woordkunst kunt inzetten als een tool waarmee je jouw eigen verhaal met vertrouwen kunt vertellen. De workshop wordt gegeven door jurylid Rachel Rumai. Deze online masterclass wordt mede mogelijk gemaakt door Kunstbende.


Kijk hier voor nog meer leuke activiteiten voor jongeren tijdens Midzomer Mokum in de OBA van 4 juli t/m 16 augustus! En kom regelmatig even terug want er komen steeds nieuwe activiteiten bij!