Kerstvakantie in de OBA

Gepubliceerd op: 6 december 2017 10:00

Naar de beste voorstellingen, leren coderen of eindeloos veel lezen op je e-reader... Wat ga jij doen deze vakantie?

Voorleesuurtjes

Zaterdag of woensdag in diverse vestigingen

In bijna elke OBA-vestiging wordt er voorgelezen, soms met knutselen na afloop. Kom je ook meedoen?

Twinkel twinkel (3+)

28 december 

Een jeugdtheatermix met kleinkunst, pop en jazz voor de allerkleinsten en het hele gezin. Geïnspireerd door het prentenboek De herdertjes lagen bij nachte van Ageeth de Haan (tekst) en Noëlle Smit (illustraties). 

CodeTeam (12 -18 jaar)

Wekelijks, diverse tijden en locaties

CodeTeam is een club waarin jongeren van experts én van elkaar leren programmeren. Sommigen zijn zich net de basis aan het eigen maken, anderen bouwen al een eigen game. Wil jij je ook aansluiten bij het CodeTeam? Dat kan! Je mag meedoen en kijken of je het leuk vindt. In de lessen leer je werken met de programmeertaal Python. Als je de basis onder de knie hebt, ga je je eigen projecten bedenken en bouwen.

Toen mijn vader een struik werd (7+)

3 januari 2018

Als op een dag oorlog uitbreekt, moet de vader van Toda helpen in de strijd. Toda wordt op transport gezet naar haar moeder die in het buurland woont. De reis ernaartoe is vol avonturen en gevaar. Zal ze haar moeder vinden?
Een ontroerende verteltheatervoorstelling door Joke van Leeuwen onder muzikale begeleiding van Caroline Deutman (vleugel) en Anne Korff de Gidts (cello). 

De zingende harp (3+)

6, 7, 20 januari en 3 februari 2018 

Caroline wil graag slapen, haar bed is de poort naar dromenland. De mooiste dromen nemen haar al zingend mee op reis. Anne, is bang om te gaan slapen. Ze zit op bed en speelt harp. Lukt het Caroline en Gunga om Anne haar angst los te laten en zich op de muziek te laten meedrijven naar dromenland?

Lenen bij de OBA

Iedereen tot 19 jaar is gratis lid van de OBA, en leent ook nog eens boetevrij! 

... ook voor papa en mama

Want de kerstvakantie is natuurlijk hét moment om eindelijk die klassieker te lezen, de e-reader in gebruik te nemen en die bestseller waar iedereen het over heeft, te lezen. 

Inspiratie nodig? Bekijk eens onze pagina met leestips, hier staan heel veel top-10 lijstjes met de beste boeken!