Kerstvakantie in de OBA

Gepubliceerd op: 6 december 2017 10:00

Naar de beste voorstellingen, leren coderen of eindeloos veel lezen op je e-reader... Wat ga jij doen deze vakantie?

Voorleesuurtjes

Zaterdag of woensdag in diverse vestigingen

In bijna elke OBA-vestiging wordt er voorgelezen, soms met knutselen na afloop. Kom je ook meedoen?

Toen mijn vader een struik werd (7+)

3 januari 2018

Als op een dag oorlog uitbreekt, moet de vader van Toda helpen in de strijd. Toda wordt op transport gezet naar haar moeder die in het buurland woont. De reis ernaartoe is vol avonturen en gevaar. Zal ze haar moeder vinden?
Een ontroerende verteltheatervoorstelling door Joke van Leeuwen onder muzikale begeleiding van Caroline Deutman (vleugel) en Anne Korff de Gidts (cello). 

Voorleesochtend | Oma, mag ik mijn pop terug?

5 januari 2018

Tijdens een feestelijke voorleesochtend wordt aan schrijver Mark Haayema en illustrator Marius van Dokkum de Prachtig!-oorkonde voor het kinderboek Oma, mag ik mijn pop terug? uitgereikt. De prijs wordt éénmaal per kwartaal uitgereikt wordt door Alzheimer Nederland en PGGM. Een gezellige ochtend voor ouders, kinderen, oma’s en opa’s, met boeken, poppen, kleurplaten en video! Aanmelden gewenst. 

De zingende harp (3+)

6, 7, 20 januari en 3 februari 2018 

Caroline wil graag slapen, haar bed is de poort naar dromenland. De mooiste dromen nemen haar al zingend mee op reis. Anne, is bang om te gaan slapen. Ze zit op bed en speelt harp. Lukt het Caroline en Gunga om Anne haar angst los te laten en zich op de muziek te laten meedrijven naar dromenland?

Meedoen aan de schrijfwedstrijd (6-12 jaar)

Meedoen kan tot en met 7 januari 

Jonge schrijvers opgelet! Schrijf een verhaal en maak kans op het laatste salaris van OBA Kinderdirecteur Dominique: een gratis boek, uit te kiezen bij De Nieuwe Boekhandel.

Lenen bij de OBA

Iedereen tot 19 jaar is gratis lid van de OBA, en leent ook nog eens boetevrij! 

... ook voor papa en mama

Want de kerstvakantie is natuurlijk hét moment om eindelijk die klassieker te lezen, de e-reader in gebruik te nemen en die bestseller waar iedereen het over heeft, te lezen. 

Inspiratie nodig? Bekijk eens onze pagina met leestips, hier staan heel veel top-10 lijstjes met de beste boeken!